Vozík na hadici



Stránky: 1,  2   
host - 95.47 (?) 
9.9.2009 15:46, zobrazeno: 11380x

Poradíte jaký pořídit vozík či držák na hadici 3/4- aby to dobře navíjelo i odvíjelo, bylo stabilní. A taky jak fungují ty vozíky? Vozík na hadici je trvale u kohoutu vody a odvíjím si hadici a chodím s ní po zahradě anebo jezdím s tím vozíkem, ze kterého se odvíjí hadice??? Díky za radu.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 69.229 (?), 16.9.2009 14:39

To opravdu s tím nemáte někdo zkušenost, nemáte názor na to co je lepší nebo co se vyplatí??? No tááák...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 164.136 (?), 16.9.2009 14:42

To fakt nevím. hadici mám na zemi nebo omotanou kolem stojanu s vodovodem... ale jsou určitě, díval jsem se na gardenu a vypadají dobře, ale cena ne

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 94.12 (?), 16.9.2009 14:53

Vozíků mám víc, hadice na nich jsou namotané tak, abych měl přístup ke konci, co je uvnitř (je dostupný mezi "loukotěmi"). Všechny konce mám vybavené rychlospojkami. Vozíky jsou ty nejlevnější za 3 stovky. Jsou -li oba konce připojené, tak odmotávat samozřejmě nelze.
   Nejraději mám ovšem staré železné cívky na hadice, třebaže nemají kolečka a musejí se nosit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Juliána - (16) - 7.87 (?), 24.3.2010 13:20

Také se dívám po nějakém vozíku na hadice, nejsem z toho moc moudrá, něco by se mi hodilo, zvláště proto, že manžel je po operaci srdce a zahradničení v plné míře dopadne na mne a také proto, kdyby se toho přesto chopil /znáte to, těžko to uhlídáte/, aby se s tím co nejméně namáhal. Tak by se mi moc hodily jakékoli zkušenosti a názory. Jako třeba je to vůbec k něčemu, není to tak nešikovné, že to spíš překáží než pomáhá, jaká hadice je nejvhodnější, jsou navíjecí cívky o různém průměru, aby se hadice tím namotáváním neničila atd. Budu vděčná za každý názor. J.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 65.50 (?), 24.3.2010 13:51

Vozíků je na trhu plno. Hadice se neničí až tak namotáváním na cívku, jako spíš zalomením když na cívce není nebo je pověšená jen tak na skobě. Konkrétní vozík poradit je těžké. Jednak se v nich moc nevyznám, navíc záleží, jaký zdroj, přípojku, délku, aj. používáte. Podle vozíků, co jsem skládal, soudím, že rozdíly jsou víc v designu, v materiálu a zpracování než v průměru či kapacitě  bubnu.
    Sám považuji za důležitější než druh vozíku typ hadice. Varuji před tenkostěnnými levnými zelenými hadicemi, které se snadno kroutí, lámou a práci komplikují. Za nejlepší považuji tlakovou gumovou. Jednu takovou mám ještě z hluboké totality a dodnes ji nemohu vynachválit. Tehdy stála 9 Kčs/m, dnes víc jak 10x tolik.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 231.14 (?), 24.3.2010 14:57

Dobrý den.

Používám vozík zn. Gardena, který je sice mnohem dražší než ty nejlevnější výrobky ale vyplatí se. mám ho cca 4 roky - žádný problém. Vozík lze využívat oběma způsoby, které jste popsal. Já si jezdím po zahradě, osvědčilo se mi to lépe. Vyplatí se investovat i do kvalitní hadice! Tom

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 152.34 (?), 24.3.2010 15:18

Také mám vozík Gardena už několik let a plasty jsou pořád OK. Jinak, kdo kupuje vozík s již navinutou hadicí, ten má jasno. Kdo však kupuje hadici a vozík zvlášť, musí brát údaje o délce hadice, kterou je možno navinout na cívku vozíku s rezervou. Jsou nadhodnocené, či spíš teoretické, protože se v praxi nikdy nepodaří (alespoň u nás) navinout hadici zcela bez mezer. U našeho vozíku bylo napsáno, že je určen pro 25 m 3/4" hadice, ale skutečnosti lze bez problémů a nadměrného úsilí navinout jen 22 m.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Juliána - (16) - 7.87 (?), 26.3.2010 9:39

Tak si tak brouzdám po intrernetu a hledám vozíky na hadice, na internetu je jich docela dost, až jsem z toho celá zmatená. Mimochodem moc děkuji za rady, hadici mám a o její kvalitě toho moc nevím, zatím bych ji chtěla použít na vozík, není to ta průsvitná, která se prý často zalamuje a voda neteče. Je silnější,  tím myslím tloušťku stěny, pokud se týká průměru je to 3/4". Už vím, díky Vaší radě, že nemám kupovat ty nejlevnější vozíky, ale nevím zda se rozhodnout pro plastový nebo kovový, jaké mají přednosti a nedostatky? Také jsem si prohlížela vozík Gardena rool-up /pěkně drahý/, přesto máte ho někdo? Jak funguje a jaké s ním máte zkušenosti? Těším se na Vaše příspěvky a děkuji J.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
pege - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (51) - 38.2 (?), 26.3.2010 12:48

Skuste ještě stránky výrobce (zde Gardena).Tam je celý sortiment a pak hledat konkrétní výrobek. Ten váš seznamzboží má drobné nesrovnalosti a u některých obchodů jsem nenašel zmínku že je to i s hadicí, což je dost podstatná informace.Pak ještě skuste konbinaci google a remont a najdete co hledáte.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika