Botulotox



host - 119.228 (?) 
8.9.2016 18:42, zobrazeno: 6503x

Dobrý den,

poradíte mi někdo? Zavařili jsme vepřový guláš do sklenic. Horký jsme ho dali do sklenic a poté 90 minut sterilovali. Sklinky jsou cca 3 týdny ve sklepě a nic to nedělá. Ovšem..

Jeden známý mi tvrdí, že botulotoxin není klasické kažení masa a že po otevření sklenice nemusí být vůbec cítit. Že to nepoznám. Tím se prý řídit nedá. Prý může guláš krásně vonět a přitom mě může potkat otrava botulotoxinem.

Tak.

Jak to tedy je?

Díky moc.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
host - 25.89 (?), 8.9.2016 19:55

A proč se staráte? Známý je závistivec, co by taky chtěl.. nic mu nedávejte, mlsejte sám. A pokud by tam skutečně nějaký botulin vznikl, bude vám to jedno a rodině taky...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 248.15 (?), 8.9.2016 21:32

S botulotoxinem zkušenost nemám, ale maso (nebo houbová smaženice) se má zavařovat 2x po sobě s pauzou 24 hodin.           Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 8.9.2016 21:47

Předně - spory botulinových Clostridií se musejí do konzervy dostat z půdy. Tedy u masa znečištěného, nebo špinavýma rukama, ale častější je to u zeleniny, ta v zemi roste. Za další, botulotoxin je termolabilní, takže když guláš po otevření konzervy zahřejete k varu, nic se vám nestane, i kdyby byl s botulinem. Sklenice s toxinem mívají obvykle vyboulené víčko (není v nich podtlak). Otravu botulinem samozřejmě není dobré podceňovat, ale v praxi je to taková paní Colombová. Všichni o ní mluví, ale nikdo ji neviděl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 152.226 (?), 9.9.2016 7:33

Jen ho nechte, at se boji...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 103.78 (?), 9.9.2016 9:38

No jestli se to vychytrale neptá nějaká postarší modelka, která botoxovou kůru na vyhlazení vrásek nechce draze platit a místo toho si chce botox vypěstovat v konzervě doma...cheeky

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 119.228 (?), 9.9.2016 20:01

Ne ne. Nejsem modelka ani model. Jen jsme chtěli nějaké sklenice na chalupu a rád bych měl jistotu, že se nic nestane. Dneska jsem na pokusné sklenice koukal a víčka jsou propadlá. Netí to v tlaku, ale v pottlaku. Tak asi tak.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4477) - 38.136 (?), 8.9.2016 21:52

Tzv. tyndalizace, působení varu s přestávkami, aby vyklíčily spory, které var nezničí. Pokud máte potřebu takový podezřelý produkt jíst, tak ho musíte po otevření pořádně provařit (20 minut). V konzervárnách zavařují v autoklávu za teploty vyšší než 100°C, to je pak OK. A ty houby...frown.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 75.5 (?), 5.1.2021 21:37

V podstate su iba 2 moznosti to:

1. Zavaranie v autoklave pri teplote aspon 120st 

2. Varenie 2x s odstupom kedy su flase alebo konzervy ulozene aspon 24h pri izbovej teplote

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika