Příliš sladké šípkové víno



host - 244.133 (?) 
6.5.2019 14:09, zobrazeno: 4773x

Šípkové víno založené dle návodu na kvasnicích Vinka je po cca 3 měsících kvašení v pokojové teplotě příliš sladké. Dá se s tím něco udělat? Prosté ředění vodou ubírá na chuti. 

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 6.5.2019 22:15

Pokud je víno zcela prokvašené a má jen hodně zbytkového cukru, pak pomůže přídavek lihu nebo destilátu. Jestli kvašení předčasně ustalo a není prokvašený cukr, který zkvasit měl, je dobré se pokusit kvašení obnovit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika