Hosty vrelo odporučam. Suhlasim. Ak si ich zamilujete, nebudete mat v zahrade dost tienu. To je iste. Mam ich uz takmer vsade. Kombinujem ich s papradim a pakostom a heucherou.
Kdo mi poradí jaká trvalka je nejvhodnější do celodenního stínu? Jedná se o roh podél baráku kam za celý den nezasvítí sluníčko. Moc prosím o radu. Díky
Hosty vrelo odporučam. Suhlasim. Ak si ich zamilujete, nebudete mat v zahrade dost tienu. To je iste. Mam ich uz takmer vsade. Kombinujem ich s papradim a pakostom a heucherou.
Ešte raz by som všetkym rad odporučal do tieňa najmä hosty. Existuje ich neuveriteľne množstvo. V tieni su podľa mna absolutne bez konkurencie. Podobne velke listy ma aj Bergenia alebo Rodgesia ale hosty su zaujimavejšie. Astilba alebo čemerice su najkrajšie počas doby kvitnutia. Hosty sú ale krasne od jari až do jesene.
1. "Sloní ucho" (latinu od něj nevím), kvete teď růžově, veliké zelené lupeny má i v zimě. 2. Konvalinka - kvete teď, pěstuji ji v lese. 3. Nějaká okrasná zakrslá dřevinka.
"Sloní ucho"- asi Bergenia - je do stínu výborná. Ale musím se připojit k většině- hosty nemají chybu!!! Mám je kombinované s Astilbe a kapradinami a je to paráda!!!