Toptaste
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 16, 17, 18, 19, 20 >
|
|
|
|
hugovotr - Zlatý Zahrádkář (627) - 34.185 (?) 24.9.2016 11:22
Děkuji, používám občas stejné kvasinky i s výživou do meruňek a hrušek. Na švestky mi posledně prodali Spiriferm, ale ne Arom verzi. Ten enzym vyzkouším.
Ono není moc jaké kyselejší švestky přidat - Gabrovská, Valjevka i Stanley mají kolem 25Bx a Durancie také běžně přes 30Bx.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 208.244 (?), 24.9.2016 12:45
Dobrý den,
divoké kvasinky dokáží zpracovat maximálně kvas do 22-24 Bx, Takže nejlépe tento kvas naředit nejlépe převařenou vodou na tuto cukernatost. Se speciálními kvasinkami, které dokáží prokvasit vyšší cukernatost, nemám dobré zkušenosti. Nebo jak radil někdo přede mnou, smíchat s nějakými méně sladkými švestkami, ovšem v této době už jich většina 20-22 Bx dosahuje, takže nebude moc na výběr.
Jiran69
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 16, 17, 18, 19, 20 >
|
|
|