Co je to za slivon?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
adoks.doks@seznam.cz - (2) - 3.25 (?), 15.8.2012 10:13, zobrazeno: 15910x
Hezky den, rad bych se zeptal, co je to za slivone, vypada to jako tresen, akorad je to zluty a o neco mensi nez mirabelka. Muzu to hodit do kvasu? Jinak na strome je toho strasne moc. dik za odpoved. Prikladam fotky.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 3.25 (?), 15.8.2012 12:17
fotku prikladam zde, nasel jsem ji zde na foru, zatim jsem nasbiral jen zluty, ale vedle rostou i cerveny a urcite vypadal ten kerik, jak je na fotce. tak ja to zkusim pridat do kvasu z mirabelek, v mezich tech myrobalanu roste habadej...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 43.70 (?), 15.8.2012 15:58
Je to žlutý Myrobalán, když je dobře zralý krásně voní, jako špoendíky. Sám jsem z toho dělal pálenku a vůbec nebyla špatná. Jen jsem si myslel, že destilát bude více vonět po špendlících.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 251.254 (?), 15.8.2012 20:54
zraly to je, protoze jsem na ten kerik chvili cumel a premyslel co by to mohlo byt a trochu foukl vetrik a padalo to na zem samo:)ja to zkusim pomichat s mirabelkama a treba neco z toho bude, letos palim poprve, protoze nasi pali jen z trnek a durancii a kousek za dedinou jsou keriky mirabelek a tech myrobalanu. Je to skoda nechat tam:))
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 43.70 (?), 16.8.2012 17:57
Sudy s kvasem dejte pod kvasnou zátku a do 100 l kvasu přidejte 1 kg cukru, nic s tím neskazíte i když někteří odborníci se mnou nebudou souhlasit. Ať se Vám to vydaří a přeji dobrý první košt.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 179.203 (?), 17.8.2012 13:17
Přidat do kvasu k mirabelkám nebo švestká to jde, protože myrobalán neovlivní chuť ani vůni. Ale právě proto je škoda myrobalán míchat. Pokud máte nervy na sklízení velkého množství myrobalánů, udělejte si pálenku čistou, myrobalánovou. Budete mile překvapen, to vám garantuji.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|