svilušky pod kůží?



host - 76.201 (?)
5.8.2008 8:43

Pomáhá mi potírání pupenců Tea Tree olejem.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10   
         
host - 76.201 (?), 5.8.2008 8:43

Pomáhá mi potírání pupenců Tea Tree olejem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Lumikol - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (133) - 181.138 (?), 5.8.2008 9:17
Díky za tuhle debatu, mám zřejmně napadeného synka.Pod koleny, v tříslech a na pytlíku :o) má šílený pupence.Vypadá to jako malý sopky,(kopečky s kráterem) strašně ho to svědí.Představa že mu to potřu lihovou tinkturou mně děsí.:o).Myslela jsem že to začínaj neštovice, ale nikde jinde to nemá.Jak tady čtu asi bude chudák muset počkat až to přejde.Dík Lucka
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Ivka90 - (4) - 27.146 (?), 12.9.2008 0:59

Prosím vás ja furt neviem, či máme blchy, alebo ploštice, a či teda iba tieto svilušky? Ja mám štipance, skôr ako žihľavka pod pazuchou, strašne to svrbí, ale nie stále, malé sú každú noc poštípané na hlavičke a hlavne na ušiach a v ušiach. V ušiach to zmizne asi tak po troch dňoch, ale zároveň sa tvoria nové, na hlavičke sú také červené fľaky, ktoré zmiznú do rána... Na ručičkách, na plecich alebo na bruchu mamú také pupence s kráterikom, podotýkam však, že pod oblečením, nie na obnaženej pokožke... Uši si stále škriabu a vŕtajú v ních a na hlavičke si trhajú doslovne vlásky. Poraďte niekto, čo to je, nech si idem oči viočiť, nič nemôžem nájsť... Stále len vysávam, mením bielizeň bna posteliach, oblečeni stále periem a žehlím, ale stále nič nepomáha... a tie švilušky ako dlho žijú? To po troch dňoch larva odpadne a potom čo sa deje ďalej? A za ako dlho sa zahoja štípance od ních? a keď to neprestáva, to si nosíme domov stále nové?? Ale ako, ke´d sa malé olen kočíkujú, nebehajú ešte po tráve, môžu na ne odskočiť odo mňa? a ešte jedno info, pred mesiacom som mala požičanú postieľku od kamarátky aj s matracom, a asi za dva týáždne to začalo, keď som jej ju vrátila neboli sme až taký doštípaný, výrazne tio pokleslo, vlastne tie štípance súp teraz iné, ale neviem, či predtým neboli od komárov, lebo vtedy boli na odokrytej pokožke... Najviac ma trápia tie štípance v uškách, a tam by podľa mojích informácii aspoň ploštice nemali liesť, alebo áno? pomôžte niekto...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 76.122 (?), 12.9.2008 1:52
Nemáte doma štěnice?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 102.18 (?), 12.9.2008 12:45

No, pokud by to měly být štěnice, tak rozhodně nezávidím. Tento další "běh na dlouhou trať" jsem si rovněž vyzkoušela na vlastní kůži před 5 roky. Začaly se mi dělat takové nepatrné červené pupínky. Svědící. Zjistili jsme, že občas i některému jinému členu rodiny, ale pouze, když se zdržuje v bytě. Už opravdu nevím, jak nás ale až za skutečně poměrně dlouhou dobu ty štěnice napadly. Tak jsme vlítli na net a všude sháněli dostupné informace. Vylézají v noci, přes den jsou schované např. pod obrazem... Tak jsme zakoupili různé spreje a večer po zhasnutí světla pobíhali po bytě s baterkou, prohlíželi stěny, lůžka, vše co šlo a stříkali. Trvalo to dobře půl roku. S takovými věcmi se nikdo moc nechlubí, protože se říká, že jsou tam, kde je nečistota. Nicméně další nájemníci je "svépomocí" nezvládli a žádali deratizaci. Tak jsme zjistili, že byl prolezlý téměř celý dům. Jen nevíme, jak se tam dostaly. Možná s nějakým starším inventářem, možná s nově přistěhovanými národy do domu, možná... Hlavně, že od té doby se neobjevily. M.R.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Ivka90 - (4) - 27.146 (?), 12.9.2008 14:23

Už neviem ako ďalej, to mám už za sebou, striekanie, a pod. Určite nemám dezinfekčné prostredie, ale ani nejaký bordél... už som spomenula, že som mala požičanú starú postieľku od kamarátky, ale po troch týždňoch som jej ju vrátila, lebo ma tiež napadli ploštice... ale na druhej strane, tie cicajú krv na obnaženom tele, nie pod oblečení, takže neviem preto, čo to už môže byť... Kdo má skúseností s tými sametkami? Tie sú pod oblečením? Ako dlho trvá kým zmiznú ich štípance? A nezdá sa mi, že by liezli do uší... Aká háveď lezie do uší??? Nevie niekto???

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 64.112 (?), 12.9.2008 16:45

No, musím dodat, že my jsme v bytě rovněž nějaký "bordel" dokonce ani špínu či nepořádek neměli.  Sametky jsem dosud v uších neměla! A to jsem od nich pěkně zřízená. Sametky žíjí v půdě, chodí Vaše děti pravidelně někam na zahradu, pískoviště apod.? Nejlepší řešení bude, když s dětmi zajdete k lékaři, možná rovnou na kožní. Nejen že by Vám mohl poradit, ale zároveň naordinovat vhodnou léčbu. M.R.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 76.122 (?), 12.9.2008 18:03
Špína nemá na štěnice vliv, prostě si je s něčim přinesete a potom si už nějakou škvírku najdou. Ta postel by tomu odpovídala.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 76.122 (?), 12.9.2008 18:12
Ty ploštice my byli divný, nedalo mi to a zjistil jsem, že slovenská ploštice=česká štěnice. Jak se řekne slovensky ploštice? Proč slováci musí dělat takový zmatky? To jim nestačí kapusta? :-)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 67.226 (?), 12.9.2008 20:34

...myslím, že si příliš na sebe nakládáte. Zkuste nejprve vybrousit rodný jazyk. Nejsem až tak cimprlich, ale tři slova za sebou - tři chyby. Ještěže s tím jazykem pracujete tak úsporně.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika