Myši všude - jak na ně



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 61.225 (?) 
16.9.2010 20:27

Po letošní dlouhé zimě jsem byla zděšená, kolik chodbiček si na zahradě pod sněhem dokázali zřejmě nějaké myši (možná vodní, jsem u rybníka) vytvořit. Má někdo nějaké zkušenosti jak se jich před zimou trochu zbavit aby mě něčekalo po zimě další zděšení? Každou díru plním vlasama i jedem, ale je jich tam čím dál víc. Kočky od sousedů taky nepomáhají.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 65.50 (?), 17.9.2010 8:55

Zděšení se dá předejít snad jen tím, zvyknout si, že myši na zahradě jsou. Jen je třeba minimalizovat možné škody. 
Já využívám myších děr v trávníku na zahradě a leju do nich naředěné rozkvašené kuřince. Myši to rády určitě nemají a stromům to naopak prospívá.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
skalovi.pís - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (76) - 170.19 (?), 24.9.2010 14:02

Na myšky je opravdu nejlepší kočka (ne kocour) Ona má pud lovit pro svá mláďata. Kocour chytá myši jen vyjimečně.  Aby lovila, nesmíte ji překrmovat (třeba granulema). Naše kočky dostávaly hlavně mlíko.

Letos je myší opravdu nadměrné množství.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 24.9.2010 14:35

Na myši je nejúčinnější pastička za Kč 11,- v celokovovém provedení s nastraženou granulí pro psy nebo kočky (nejlépe velké kulaté granule se středovým otvorem - ty se nejlépe a nejrychleji nastražují - lze uvázat tenkým drátkem). Pastičky jsou k dostání v každém železářství, či zahradnických potřebách, a pod. Účinnost lovu téměř 100%. Náklady  : za 10 pastiček... 110,-Kč, hrst granulí... 30 Kč. Na jednu granuli lze ulovit postupně třeba i 10 myší. Granule jsou tvrdé a pastička reaguje okamžitě, ještě než si myš začne pochutnávat.  Po zahájení lovu bude tak denně uloveno 8 -10 myší. Postupně budou úlovky klesat, jak bude myší ubývat. Takovouto produktivitu nemá žádná kočka. Během několika dnů až měsíce budou vyhubeny myši v širokém okruhu. Vyzkoušeno.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 24.9.2010 15:03

Zapomněl jsme sdělit to nejdůležitější, že se jedná o klasickou sklapávací pastičku, která se prodávala a používala už za našich babiček. Tenkrát ale nestála 11,- Kč, ale asi 2,- Kčs. Nástraha se uloží a uváže na pohyblivý zobáček a když se myš dotkne nástrahy, zobáček odjistí pružinu, která myši srazí vaz. Jednoduše geniální!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
lea. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (459) - 114.37 (?), 24.9.2010 15:21

Wimpi a co byste poradil na potkany v městské zástavbě, vnitroblok starých činžovních domů, sklepy po rekonstrukci, vyklizené a potkani se tu prohánějí jak v zoo

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 200.122 (?), 24.9.2010 21:00

S potkany bohužel neporadím, nemám žádné zkušenosti. Potkan určitě bude těžší oříšek než myš, nepostrádá totiž na rozdíl od ní jistou dávku inteligence. Ale určitě bych se snažil zjistit, odkud se potkani do sklepů dostávají a pak bych tato místa průniku všemožně paralizoval (ucpáním, zazděním, nalíčením pastí a jedovatých požerových nástrah, a pod.).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Rony - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1084) - 175.250 (?), 24.9.2010 21:12

Myši se nejlépe chtají do pastiček, kde je nastražen kousek jádra z vlašského ořechu. Tomu nikdy myš neodolá. Pastiček musí být více a nejlépe těsně u zdi. Myši nějraději chodí podél zdí. Jinak dříve se myši chytaly tak, že se starý hnec střední velkosti nebo kastrólek nadzdvižený na jedné straně ořechem v půlskořápce na který je posazena hrana hrnce na ořech - jádro ční směrem dovnitř. Dá to trochu práce adjustovat na tu hranu ale účinkuje to na 100%. Jakmile hrnec je spadlý, tak se podsune plech a odnese se to i s myší do nějaké nádoby s vodou nebo se to pustí před kočkou a ona si s ní poradí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 174.75 (?), 24.9.2010 23:03
Ja sa priklanam ku klasike s pruzinou, tak ako pisal wimpi.
Takychto pasci mam asi 8. Teraz som kupil aj celoplechove - oproti drevenym maju vyhodu, ze dlhsie vydrzia a ak tam zabudnete dlhsie mys, ten plech nenapachne zdochlinou.
Ja kazdu pascu pred prvym pouzitim trocha doladim:
1. Jemnym pilnikom zbrusim hranu toho poistneho drotika - niekedy je tam malinky hrbolcek na konci a citlivost pasce je velmi nizka, casto to potom mysi vyjedia a nic sa nechyti.
2. Ohnem ten poistny drotik tak aby sa ten pliesok s navnadou z neho hladko sklzol. Niekedy je to od vyroby moc zohnute a pliesok ide tazko.
3. A naposledy som skusil koncek toho drotika natriet vazelinou...
Ako navnadu pouzivam chlieb, netreba ani viazat - ani raz sa nestalo ze by stihli vyzrat navnadu. Niekedy na jeden chlebik ulovim aj 4 mysi :)
A dobre je aj lepidlo na kartone a strede orech
Juraj
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Hostan3708 - (1) - 212.34 (?), 29.9.2010 18:05

Dobrý den,

co se týče myší mám zde pro Vás taky jeden postřeh. Letos jsme si pořídili dřevěnou chatku, která je podsklepená, cca 25 m od potoka. Po posekání trávníku spousta děr. Začal jsem pátrat co zde máme za divokou zvěř a vyšlo mi z toho, že to bude asi hryzec. Nicméně jsme opravovali chatu a nebylo času se tim zabývat, až teď na podzim. Začali jsme mit podezření, že máme v chatě myš (nebylo by se co divit po těch letech neúdržby :-)). Kuopili jsme nějaké zelené zrní a čekali co z toho bude. Po týdnu, kdy toto zrní mizelo závratnou rychlostí jsem se v sobotu rozhodl na doporučení tchána  (panelákový Král ) zakoupit standardní pastičku na myši - v Kaufu za 11 kč. V neděli jsem do chaty nastražil 3 ks, na pastičku jsem dal jádro z ořechu vlašského, které jsem přidělal drátkem (může být i provázek) a s očekáváním jsem se těšil na pondělí. V pondělí ráno, v předtuše jsem zašel koupi pro jistotu dalších 5 pastiček, neznaje však výsledku z předešlého dne - 50 kč mne nezničí, jsem jel na chatu a světe div se 3 ks v pastičce. Sice to nebyly myši, ale něco jsem ulovil. Ihned jsem začal chystat další pastičky. Celkem jsem nachystal 8 pastí na které jsem dal 6 x jádro a 2 x jsem použil růžové granule za 99 kč a můžu konstatovat, že v úterýjsem měl ůlovek 6 ks jak na jádro tak i na granule. Dnes ráno to bylo slabší, ale zase je pozitivní, že v chatě se neobjevilo žádné zvířátko a pouze ve sklepě se chtli 2 ks... No a co jsem vlastně ulovil - jedná se o MYŠICI. Takže nebojte se použít tento osvědčený způsob, opravdu funguje S pozdravem

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika