Myši všude - jak na ně



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7   
                     
jacktenrek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (452) - 218.17 (?) 
12.11.2010 10:37
no nechytam je cílene... ale žele mužu vyzkoušet ;)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 38.211 (?), 12.11.2010 15:25

Také nerad chytám rejsky, ale když se nastěhují do kůlny, tak pokálejí nářadí a materiál stejně jako myši.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
jacktenrek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (452) - 118.231 (?), 26.11.2010 22:00
myši všude kam se podíváš ;)))
jak tu hlavu vydelat vennn...
jak tu hlavu vydelat vennn...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 139.228 (?), 19.10.2010 8:43

Tak já taky nemůžu dostat myši z našeho 2roky starého podkroví nad stavením rodičů, ty potvory, nám prokousávají sádrokartónové stěny od půdy sousedy. I když jsem jich před 3týdny 5 chytila-2 na pastišku s vlaš. ořechem a 3 malé jsme chytli do nádob ručně a všechny otvory poctivě zapěnovali, opět se nám vrátili. Máme malého psa a na dvoře 3kočky, ale ty bohužel nechtějí do domu, myši chytají poctivě, ale je jich moooc. Už nevím co s tím, otravu kvůli kočkám dávat nechci, pastičky stačí, ale jak to udělat aby se nevraceli??? díky

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 46.234 (?), 12.11.2010 18:45

Dělal jsem před léty chemické postřiky v zahradnictví a občas i hubil myši.Tenkrát se daly sehnat tablety z NDR které se daly za bezvětří nejlépe na noc do myší díry.Působením zemní vlhkosti se z nich uvolňoval kyanovodík-je těžší než vzduch a otrávil všechny myši v okolí.Učinnost stoprocentní.Bohužel v dnešní době bych byl označen za teroristu neboť to dobře tráví i lidi.Měl jsem ty tablety na indexu.Dobrá náhražka je i karbid vápníku který jsem používal do karbidky v dole.Stačí kousek do díry, polít vodou, ucpat otvor a asi za čtvrt hodiny udělat malou dirku a škrtnout sirkou.Uvidíte myši létat vzduchem.Parádní kanonáda-nepoužívat ale v baráku a poblíž plynu.Vašek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 177.104 (?), 15.1.2011 6:07

Jawohl, to byl Polytanol, Gastoxin nebo Phostoxin. Jeste se vyrabeji, ale kupovat a pouzivat je muzou jenom profesionalove s povolenim a odbornou zpusobilosti, musi se vest evidence o kazdem pouzitem baleni a na plynovani nutno 48 hodin vopred povoleni mistneho uradu. Jsou to nebezpecne jedy, uz se stali pripady, kdy to domaci kutil porozkladal do mysich nor v pivnici a za tyden nalezli celou rodinu v dome otravenou. Vyviji to fosforovodik (fosfan), ne kyanovodik (Uragan, Cyklon).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 177.104 (?), 15.1.2011 6:03

Malo pocetne smecky nebo jednotliva zvirata nejlepe zlikvidujete pastmi. Nastrazit je nutne velky pocet pasti najednou, podvecer. Nejlepe 2 - 3 dni pred jejich natazenim je umistnit na mista, kde se vyskytuji a pohybuji mysi, spouste potrit malym (!) mnozstvim arasidoveho masla nebo ngatoveho/cokoladoveho kremu (nutella apod.), to jsou nejspolehlivejsi navnady. 2 - 3 dni je nechat si ten nugat ci arasidove maslo nerusene brat z nenatazenych pasti a nasledujici vecer vsechny ty pasti natahnout, nastrazit. Pocet pasti by mel byt 2 - 3 nasobne vyssi, nezli pocet jedincu mysi v objekte, pokud tam mate teda napr. 10 mysi, musite rozlozit 20 - 30 natazenych pasti. Pasti umistete podel sten, tramu, skrin, nabytku, v rohech, vzdy "spoustovou" stranou k stene. Behem 1 - 2 noci by jste meli vsechny mysi vychytat. Pri pouziti zivolovnych pasti je musite vickrat denne kontrolovat (zakon - prevence tyrani zvirat) a chycene mysi humanne usmrtit (budto je zaplynovat oxidem uhlicitym z bomby, dostat koupit v technickych plynech, anebo jim zlomit vaz, je-li to mozne bez rizika poraneni cloveka a mate-li na to zaludek). Nevypouststejte je v blizskoti domu/zastavby, rychle by se vratili; kdyz je chcete prenechat jejich osudu, vyvezte je nejlepe za mrazive noci nekolik kilometru do lesa a vypustete je tam, at si je vemou dravci nebo uhynou na podchlazeni.

Pri vetsich infestacich (od ca. tech 10 - 15 zvirat) pasti stacit nebudou (ani kocky, psy). V tom pripade pouzijte rodenticid, otravene obilne zrni, ovsene vlocky, mikropelety nebo nastrahovou pastu v papirovych saccich. Aby ste zabranili primarnim a sekundarnim otravam domacich a hosp. zvirat, rozmistete rodenticidni nastrahu v jedovych stanickach a pouzijte nastrahy s ucinnou latkou DIFENACOUM (Rodifen, Murin Dife, Difenic, Sorexa) nebo BROMADIOLON (Lanirat, Deration, Ratimor, a jine). Jedove stanicky rozmistete popri stenach, ve vzdalenosti 2 - 4 m od sebe resp. minimalne 5, lepe 6 - 10 stanicek na 100 m² plochy. Do kazde stanicky umistete male mnozstvi, cca. 10 - 25 gramu nastrahy (asi 1-2 lzice zrna, mikrogranuli, nebo 1-2 sacky nastrahove pasty) a stanicky uzavrete. Kontrolujte kazdych 24 hodin, aby jste meli prehled nad konzumaci nastrahy. Doplnovat nastrahu staci raz za tyden, resp. po jejim pozrani, casteji nez jednou za 7 dni to ale neni nutne, ty jedy jsou dost ucinne, aby usmrtili mysi po minimalnich davkach, jen ta otrava se zacne projevovat az za 5 - 7 dni, mysi netrpi, bezbolestne vykrvaceji do travicich traktu a telesnych dutin. Riziko sekundarnich otrav (sezranim otravenych nebo mrtvych mysi) je u ucinnych latek BROMADIOLON a DIFENACOUM nizke, pes nebo kocka by museli zrat denne nekolik otravenych mysi, aby nakumulovali toxicke davky tech rodenticidu (na rozdil od BRODIFACOUMu, FLOCOUMAFENu a DIFETHIALONu, kterymi sa mohou domaci zvirata sekundarne otravit uz pozranim jedne nebo nekolika malo mysi). Pro jistotu ale pocas a jeste 2 - 3 tydny po ukonceni chemicke deratizace davejte na psy a kocky pozor, kdyby se jevili malatne, nechutilo jim zrat, nebo krvaceli z telesnych otvoru (mimo estru fen a kocek), konzultujte veterinare; protijedem pro domaci zvirata i cloveka je preparat KANAVIT, ktery v pripade potrvzene otravy domaceho zvirete dostanete od veterinare a museli by jste to podavat s potravou nekolik tydnu, ale je to spolehlive, zvrati to otravu i pomerne vysokymi davakami rodenticidu, kdyby doslo k enhode a zvire sezralo napr. vetsi mnozstvi nastrahy (co se ale nema jak stat, kdyz ji aplikujete v zavrenych stanickach).

Samozrejme pouzivejte ochranne rukavice, uhynule mysi a nesezrane zbytky nastrahy spalte, objekt po vyhubeni mysi vycistete, upracte, asanujte a vydezinfikujte.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 105.151 (?), 15.1.2011 8:07

Zajímavý příspěvek, určitě něco z toho využiji. Ale s živolovnými pastmi to snad nemyslíte vážně. Zákon je sice zákon, ale co oči nevidí, to srdce nebolí. Pokud jsem na chalupě jen o víkendu, nemohu pasti několikrát denně kontrolovat. A že bych konstruoval nějakou plynovou komoru na CO2? Směšné. Myši jsou nezničitelné mrchy a nezaslouží si soucit! Tyto pastičky (klícky, PET-lahve, houpačky) již dlouho používám a myši se zlikvidují navzájem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 181.137 (?), 15.1.2011 10:58

Bohuzel pane, nejde o to jestli to myslim vazne ja nebo Vam to prijde smesne, ve smyslu zakona (konretne c. 246/1992 Sbirky resp. nahrazujicich uprav) jsou vymezeny jak povelene typy pasti, tak metody usmrceni chycenych hlodavcu. Mimo jine je tam uvedeno, ze zivolovne pasti meji byt kontrolovany vickrat denne a chycene hlodavce na miste usmrceny dale specifikovanou humanni metodou (uduseni narazovou koncentraci CO2 nebo dusiku, ktere vede behem 10 - 30 sekund ke ztrate vedomi a behem 3 - 6 minut k exitu v bezvedomi, anebo u hlodavcu do 500 gramu tel. hmotnosti cervikalni dislokaci, tj. zlomenim vazu). Pokud chcete mysi likvidovat pouzitim pasti a to v souladu se zakonem, pouzijte pasti usmrcujici okamzite (uderove, perove) vyse popsanou metodou. Je vubec nejaky duvod, proc by jste popsanou metodikou pouziti uderovych pasti mel doshnout horsich vysledku, nezli pouzitim pasti zivolovnych?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 187.141 (?), 15.1.2011 9:13
Díky za obsáhlý a zajímavý příspěvek a hlavně za vysvětlení sekundární otravy. Vždycky jsem měl obavu aby přiotrávené myši (Ratimor) nesežral nějaký dravý pták, když vyběhnou z chalupy. Nikdy by se jich nemělo dostat ven více než tak 1 týdně, a takže pokud se jed nekumuluje, nemělo by to dravce poškodit. Jen by mě zajímalo jak rychlé je odbourávání - tedy za jak dlouho je ZCELA bezpečné, když dravec sežere další přiotrávenou myš. Poslední dotaz je, zda se jed v přírodě (pokud se myš dostane ven a uhyne tam) zcela odbourá a zda je rozložitelný teplem (při ev spálení mrtvoly). Díky!
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika