Mravenci na zahrade



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
                     
host - 55.26 (?) 
12.7.2009 18:01

Samozřejmě jsem nemyslela, že v panelácích by lidé měli vyhráno. Jenom na těch chalupách je boj s "vetřelci" trochu komplikovanější. Bohužel, je to dennodenní boj o přežití. Jak nás, lidí, tak ostatních tvorů,  plísní, virů, bacilů, atd., což jsou v podstatě také živé organizmy. To je prostě princip života na zemi a přežije jen ten schopnější. Tak jsem si tu zafilozofovala, ale věřím, že s tím, co jsem napsala, souhlasíte.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 8.22 (?), 13.7.2009 20:21

No ja svým způsobem s váma souhlasím ale???    nejsem člověk přející všem to špatný      ale přál bych vám třeba pouhej   týden a změníte na 100 pro svuj názor   mě žerou a z uspěchem podotýkám celý skleník a zahradu během týdne vám pošlu foto co dokážou    nevím proč ale je jich víc a víc a bude to problém větší jak slimáci  

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 179.4 (?), 13.7.2009 21:23

Ten Borax, jak je zmiňováno výše, bych chtěl vyzkoušet ale při hledání jsem narazil jak na Borax-tavidlo pro tvrdé pájení, Borax-hnojovo s přídavke bóru a další jiné už méně sehnatelné Boraxi, tak který to je?Dík, mravencům zmar!!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 55.26 (?), 13.7.2009 22:34

Dnes jsem koupila borax, ne sice na mravence, ale pokusím se pomocí něho ještě poléčit okurky. Normálně jsem šla do potřeb pro zahrádkáře a koupila 0,5 kg boraxu. Je to bílý pytlík a na něm myslím zeleně napsané BORAX. Stálo to okolo 40 káčé. Vůbec neřešte, že je to hnojivo. Prostě je to borax a basta. Těch 40 korun není zase tak velká investice a když už vůbec nic, obohatíte si půdu. A z těch mravenců fakt nezoufejte. Letos se přemnožili, jsou pro ně zřejmě dobré podmínky, ono to přejde, věřte. Příští rok se přemnoží něco jiného. Tak bojujte v rámci možností, určitě bude líp.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Skalovi.pisek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (336) - 161.138 (?), 16.7.2009 23:03

To se nám jenom zdá, že se přemnožili. Oni totiž žijí v zemi a když je nadměrné vlhko, nutí je to stavět hnízda do výšky v trávě. A k tomu boraxu s Kterým jsem zkusil zalít mravence podle zdejšího návodu. Ti zalití jsou skutečně pryč i z foliovníku. A ten borax jsem našel v poznámkách, že ničí podhoubí václavek, které se šíří v zahradě na kořenech starých stromů. Stejně tak se používá postřik, či zálivka proti hořké pihovitosti jablek. Takže těch 40 Kč se dá dobře využít.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 170.200 (?), 24.12.2010 16:00

Zkuste kyselinu boritou a smichat s medem 100% to zabira a netreba nicit steny domu, staci to jen dat jim to k cesticce kterou mravenci chodi a jeste lepe kolem mraveniste (staci trochu) hodne zdaru.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Zera - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (88) - 73.236 (?), 14.7.2009 11:10

Moje poznámka nebyla myšlena paušálně, byla to reakce na pána s benzínem.Ale příspěvek zmizel.Mravenci jsme měli v podkroví ve střešní izolaci, vím co je to za mršky, všechno muselo jít pryč i okna.Nepomohla žádná chemie.Na zahradě s nimi bojuju přiměřenými prostředky(biolit, horká voda, borax..) ale jako většina tady, jsem ráda že udržuju s mravenci skóre1:1.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 36.198 (?), 22.7.2009 14:09

mám na zahradě jak malé zrzavé mravence, tak obyčejné tmavé i ohromné lesní nemyslím si, že neškodí na rostlinách nemám mšice, které by mohli chovat rostliny jsou mravenci přímo obalené a mnohé odumírají, opadávají květy i lístky jsem zoufalá při pletí mi lezou po rukách i nohách a ne jeden nebo pět sotva začnu jsem obalena mravenci jak ty rostlinky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 241.247 (?), 10.8.2011 8:43
Tak tady hledám pomoc pro kamarádku. Má mravence všude na velké zahradě- trávníku. Kopečky jsou cca po 1 metru. Asi zkusí Vámi tady doporučovaný Borax, pokud nezabere, tak synek přišel s radou od kolegy... staré hadry namočit do nafty a rozházet po trávníku. Není třeba pálit. Sám to vyzkoušel- pouze na trávník, v neděli to udělal a další víkend byli pryč. Sebral hadry a neřešil, jestli je otrávil nebo nerozdýchali ten smrad. Ale vyhnalo to i krtka :-). Poradil mu to zahradník, který už taky vyzkoušel všechno a jeden rok kvůli těmhle potvorám málem zkrachoval... hodil hadry na okraj pozemku (několik metrů od záhonů a stromů) a v tu ránu to bylo pro mravence zakázané území. Rok to nechal ležet ladem, a příští rok "zasel".
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 164.130 (?), 10.8.2011 16:32

Rychla likvidace pocetnych hnizd na zahrade:

Den pred likvidaci by melo prset, nebo zavlazte zahradu vodou.

Skoro rano, pred vychodem slunce a kdyz je jeste relativne chladno a mravenci jsou v hnizdech, pripravite v 10-L konvi roztok:

Karate Zeon nebo Decis Mega 10 mL/10 L vody. Dobre promichejte.

Vzniklou jichou prelejte kazde hnizdo, na jedno hnizdo berte 1 L jichy, s jednou konvi osetrite teda 10 hnizd. Vyhynuti nasleduje rychle, ty pyrethroidy pusobi behem sekund-minut.

S maloobchodnim 20 mL balenim Karate Zeon/50 mL balenim Decis Mega za mene nez 150 KC tak vyhubite 20 - 50 hnizd mravencu behem jednoho dne. Toto osetreni provadejte na pozemku s odstupem minimalne 10 m od vodoteci resp. studny Blize k vode/studne pouzijte nastrahove krabicky s ucinnou latkou spinosad nebo imidacloprid. Ucinna latka (deltamethrin/lamda-cyhalothrin) se silne vaze na pudu a je postupne bioticky odbourana.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika