Jak se zbavit vrabců



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
      
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 70.100 (?) 
14.4.2011 10:17

Ono je to složité. Zabij bobra, zachráníš strom. Ochráníme kormorány, nebudem mít ryby. Postavíte nový dům, s novou pěknou a poměrně drahou fasádou. Na horním vazném trámu si udělá "sezení" poštolka a tu fasádu celou pokálí odshora dolů. Pokud jde o ty vrabce, nemyslím, že jim nějak moc škodíme. Byli přemnožení díky bordelu a stavu staveb, tedy lidských obydlí, kde měli hnízdiště. Chalupy se opravily, díry zmizely a vrabčáci si holt musí najít bejvák jinde v přírodě. Podobně ovšem naopak je to s troufám si říci přemnoženými kosy a kvíčalami. Žijí na sídlištích která mají vysokou úživnost produkcí odpadků. Protože hnízdí na stromech, nic jim nebrání v reprodukci. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
         
host - 133.84 (?), 14.4.2011 13:48

Dobrý den.Děkuji za názory.Musím upřesnit jen že se nejedná o vrabce ale o nějaké světle zelené ptáčky nahoře světle šedivé/do modra.Určitě mi ti ptáci nevadí ani jak už jsem psal bych si nedovolil a ani nechci je nějak fyzicky likvidovat.Ale vadí mi bohužel že už jsou tam 3 rok(2 roky jsme čekal že hnízdo opustí).To znamená neustále tukání po ránu a zvětšování otvoru v bednění.Navíc to místo je nad schodištěm takže denně je potřeba zametat trávu a stýlku kterou tam nosí a padá.Pro někoho možná drobnosti mě to vadí.Nedá se nic dělat musím to ucpat jinač se celé léto nevyspíme a budeme jen zametat schodiště.Jinač zahradu mám dost velkou a bydlím 10metrů od lesa místa je všude dost...Jen nevím a to byl puvodní dotaz čím to ucpat.Je to dřevo a poslední okrajová taška.Takže to nejde nějak zahazovat maltou.Jen něčím zacpat.děkuji

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 209.88 (?), 14.4.2011 14:02

Chtělo by to fotku toho ptáka i té díry, určit ho, nastudovat jeho zvyky a vše bude jasnější. Ty díry by se snad daly zadělat nějakou mřížkou z kovu, nebo odolnějšího plastu s podobným odstínem, jako máte podbití a nezaškodilo by, kdybyste těm ptáčkům nabídli umělá hnízdiště v zahradě. Vzhledem k tomu, že si každý pták drží určité teritorium a měli by hnízdo poblíž domu, na nějaké klování podbití by se asi vystromečkovali.
Určit ptáka Vám pomůže web "naši ptáci", nebo někdo tady na fóru.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 151.38 (?), 14.4.2011 14:13

V našem okolí vrabci nemizí.Skoro u každé chalupy najdou něco k snědku, zapomenuté,nebo nachystané domácí drůbeži.Jestli-že někde vrabci mizí z okolí obydlí, souvisí to s úbytkem chovu drobného zvířectva z obydlí lidí.Taky si lidé všelijak zvelebují své okolí kolem domů, což vrabcům nesvědčí, protože mají rádi přirozené úkryty v podobě nepořádku.

Moje rada na závěr zní.Jestli-že Vám vadí hnízdiště vrabců na Vašem domě, po sezoně ho zlikvidujte, díru zafixujte, a udělejte jim hnízdiště nové, tam,kde to vadit nebude.Např. jim zbudujte ministožár z budkou, kterou můžete vytvořit v podobě např. perníkové chaloupky.Bude to krásná ozdoba, a Vám nebude škodit.

rostislavik

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 119.88 (?), 14.4.2011 15:44
Já bych oddělal poškozené části - tím se tam přestane ptákům líbit a odletí a nahradil je novými... Pochybuji, že by se poté vrátili, teď budou mít až až práce s hnízděním. Když to teď jen zapěníte, máte dost velkou možnost, že tam jednoho pohřbíte...
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 49.39 (?), 14.4.2011 16:14

Podle popisu a chování: snad sýkora modřinka? (břicho tedy spíše světle žluté, než světle zelené, ale nahoře by to jakž takž odpovídalo.)

Josef.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 133.84 (?), 14.4.2011 17:18

Dobrý den.Ano máte pravdu ted jsem kouknul na obrázky a je to sýkorka určitě bud jak píšete asi modřenka nebo konadra.Ale to už je asi jedno.No tak uvidím... Asi je nechám ještě rok v podnájmu,pak se uvidí..V každém případě děkuju všem za pomoc a názor.Petr

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 209.88 (?), 14.4.2011 17:27

Na příští sezónu vyrobte pro sýkorky nějaké budky z neohoblovaných prken (dovnitř) a s dírou mezi 30-32 mm bez kolíku. Když uděláte díru větší, nastěhují se tam vrabci.Tady se můžete podívat na Sýkoru koňadru, Sýkoru modřinku za stehlíkem, Vrabce domácího a další obyvatele naší zahrádky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 118.74 (?), 17.4.2011 14:02

Někdo by byl rád, kdyby v okolí domu takovou faunu měl. Dneska vrabci počítáme na kusy a sýkorky po celou zimu u domu dělají život. Osobně mi to je příjemnější, když v zimě se pohybují kolem domu, než kdyby bylo mrtvo. Zkuste si představit, že se nikde nic nehne, nikde nic nepípne. V tuto dobu ptáci už sedí na vejcích, pravděpodobně si dají ještě druhé kolo a pak od vás zmizí.. O prázdninách si v kovomatě kupte metr jemněšího pletiva, nastříhejte čtverečky dle potřeby a díry tím zatlučte. Příští rok budete mít stavení bez ptáků a možná, že vám budou nakonec i chybět. Ať se vám daří, Joska.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 232.5 (?), 8.5.2011 16:39

Já tedy souhlasím, že to je hrůza.Nějaké psaní, že nakonec bychom mohli být rádi, že tady jsou může napsat jen ten, kdo to nezná.Zadělá se jedna díra, najdou jinou.Zaděláte druhou, najdou další-Pořád dokola. Ráno, ne zpěv, ale řev.Nepomáhá vůbec nic.Na zahradě nám hnízní asi 3 hnízda holubů hřivnáčů, v garáži či dílně se nám každý rok vracejí vlaštovky, ale tihle vrabci fakt lezou na nervy. A to nemluvím o tom, že sežerou všechno co je na záhonech.I když je tráva je všechno, ale oni vezmou šmahem záhony.Taky bych byla ráda, kdyby někdo věděl co na ně funguje. Už jsme vyzkoušeli téměř vše a houby platné. Míla

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika