Jak se zbavit vrabců



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7   
      
host - 2.2 (?) 
25.4.2014 11:23

když by jste musel obrok natírat parapety všechny plechové stříšky kvůli odlupující se barvě od jejich exkrementů, několikrát sít mrkev, petržel atd. kterou okamžitě rozhrabou a peleší se v čerstvém záhonu, opakovaně léčit virové průjmy u psů, kteří s radostí olizujou jejich hovínka, která nestačíte uklízet a slupnou spadlá mrtvá vyhrabaná vrabčí mláďata asi by jste mluvil jinak... grrrrr

díky sousedům chovajícím slepice je prostě nejde vypudit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
         
host - 146.215 (?), 20.10.2020 22:12

Vrabci mně na zahradě nevadili do té doby než jsem vypozorovala, jak jsou agresivní. Na zimu dávám vždycky ptáčkům do krmítka slunečnice. Létali k nám sýkorky, stehlíci, kosi apod. Vloni se k nám na zahradu přihnalo hejno vrabců a všechny ostatní ptáčky z krmítka pravidelna vypudili. Letos jsem již rozvěsila pro sýkorky lojové koule. Jakmile si tam však usedla sýkorka, přilétl vrabčák a vyhnal ji. Lámala jsem si hlavu, kde se u nás vrabčí hejno z ničeho nic vzalo. Je známo, že se zdržuji v křovinách. Zjistila jsem, že celé hejno se zdržuje ve vzrostlém keři za plotem naší zahrady. Radikálně jsem keř (zlatici) ostříhala, takže z něj zbylo jen torzo, Stal se zázrak, vrabci odlétli do jiných teritorií. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 79.87 (?), 28.5.2014 9:57

Nechápu, co má pořád každej s tím, jak jich je málo. Není to pravda. Jenom v ČR jich je zhruba tolik co lidí. Nemluvě o tom, že to žije snad kromě Antarktidy po celým světě, je to nejrozšířenější pták vůbec. Fakt nechápu tu hysterii.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 115.186 (?), 28.5.2014 16:40

Vrabců samozřejmě valem ubývá kvůli tomu, že mizí jejich přirozená hnízdiště, úkryty a teritoria. Takže dojem, že je vrabců dost, je bohužel milný. 

Co se týče hnízdění vrabců pod střechou, tak chápu, že to je nepříjemné. Řešení je prosté - pečlivě utěsnit všechny otvory kam lezou - existují proto speciální sítě proti ptákům. Pokud provedete optaření na podzim budou hnízda prázdná (ta vyházejte) a skuliny pečlivě ošetřete. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 9.2 (?), 28.5.2014 18:55

Co je to Dost? Kdy je vrabců dost, koček málo a havranů akorát? Kdo stanoví počet vrabců na plochu státu? Asi jich je méně, než kdysi, otázka je, zda kdysi jich bylo akorát. Ekologie učí, že každé zvíře má svou potravní niku. Počet zvířat je primárně dán tím, zda se uživí. Tedy i vrabců. Už jsem tu psal, že kosů a kvíčal je nyní dalko víc než kdysi. Bylo jich kdysi akorát, nebo jich je dnes ještě málo a mělo by být víc?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 147.46 (?), 28.9.2015 9:32

Asi moc pravdy PP, nemáte. V minulosti to byl ptáček, který na žádné slavnostní tabuli nesměl chybět, takže jich v minulosti bylo tolik, že se mohly lovit, za účelem konzumace. Ostatně u nás chráněný špaček je jinde jedlý a v určité době velmi žádaný na talířích v restauracích, včetně vlaštovek.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 89.98 (?), 22.4.2012 23:05

Zkuste to plašit v noci, pokud možno, myslím že to by mohlo zabrat. Jinak snad fakt jen kočka nebo vzduchovka, jak psal někdo výše.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 50.2 (?), 13.6.2012 20:30

Máme vrabce a ráno skáčou po okapu před oknem ložnice... někdy mě jejich "řev / zpěv" vzbudí, někdy ne; nevadí mi to... poslouchám a zase usnu wink. Máme i vlaštovky, jiřičky ve chlévě a na seníku, tamtéž i netopýry; špačkové hnízdí ve staré višni, krouží zde divoké kačeny i čápi, poštůlka sedává na střeše... a další další ptáčkové, které ani neznám. Nemám pocit, že by mi na zahrádce působili škodu; ale já jsem takový přírodní typ. Jsem šťastná na vesnici s tím, co k tomu patří heart. To mám od babičky a maminky... krmily ptáčky, pod hnízdem jim připevňovaly desky, aby neznečišťovali podlahu a aby nebyli rušeni. Přeji všem vše dobré, Lenča.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 59.198 (?), 3.12.2012 21:52

Souhlasím, plašení v noci se často osvědčí...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 229.11 (?), 30.5.2013 22:36

ty rady jak jsou vrabci neskodni moc tazateli nepomuze on potrebuje vedet cim ucpat diry takze pokud je k diram dobry pristup tak udelejte z kralikarskeho pletiva zmuchlany kousek ten vstrcte do diry tak aby se schoval pod uroven a vyplnte montazni penou po zatvrdnuti prebytecnou penu driznete a striknete barvou ve sprey odstinu jako ma oblozeni pokud tam nedate to amovani z pletiva tak se proklovou dovnitr

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika