Jak se zbavit včel?



   Předchozí příspěvky  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
                     
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1406) - 179.38 (?) 
14.1.2015 10:30

Taky mě to už napadlo, že tazatelka zaměnila včely za vosy, když tvrdí, že se na zimu stěhují pryč a každé jaro se opět vrací.Vosí dělnice na zimu hynou, přežívá pouze oplodněná matka, která se nažere,usne,a na jaře vyvede nové potomstvo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 117.6 (?), 14.1.2015 15:05

Bude to asi jak píšete, zůstává tam asi starý včelí vosk a ten je každý rok přiláká, jsou vždy na stejném místě, to je za dřevěnou okenicí a ve staré fasádě, která je dělaná s heraklitu, který je pobitý rabickou a nahozený, budu to asi muset celé vybourat, protože ta okenice je jenom okrasná a napevno, chtěla jsem jen poradit nějaký přípravek, který by je odpudil dřív než se nastěhují, nechci je zlikvidovat, protože je jich čím dál tím míň ale tím co jste napsal se vysvětluje to, že se každý rok vrací na stejné místo.Děkuji Váchováyes

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 71.27 (?), 2.9.2008 13:11

Kdopak ze čtenářů téhle diskuze to asi byl?

„Na volném prostranství za jedním z rodinných domů v obci Čeperka aplikoval neznámý pachatel do včelích úlů dosud neznámou chcemickou látku. Tím pak došlo k úhynu celkem deseti včelstev,“ potvrdil našemu Deníku jeden z pardubických policistů. „Pachatel bude stíhám pro trestný čin poškozování cizí věci,“ dodal policista.

Podle našich informací zahynulo totuto otravou asi milion včel! „V jednom včelstvu je zhruba osmdesát tisíc jedinců. Když se to znásobí deseti, blížíme se k milionu,“ potvrdil Deníku krutou pravdu známý pardubický včelař Evžen Báchor. Škoda by podle něj mohla být vyčíslena přibližně na částku pětadvacet tisíc korun. Cena se údajně odvíjí od toho, jak jsou včely produktivní. A v letních měsících graduje.

Další škoda vznikla majiteli pochopitelně i na samotném úlu. „Ten se zřejmě bude muset celý zničit. Jelikož je uvnitř kontaminován, není možné tam dát jiné včely. Cena kompletního úlu se pohybuje zhruba ve výši pěti tisíc korun,“ dodal pro náš Deník Evžen Báchor.

valassky.denik.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 76.122 (?), 2.9.2008 14:14
Tak jsem se asi moc neplet, když jsem se tu jednou ze srandy ptal kdy začnou lidi hubit i včely. Některý lidi to fakt nemají v hlavě v pořádku.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 216.69 (?), 3.9.2008 7:02
Jako by nestačily problémy s varoázou. Povídal známý, že na Bruntálsku už skoro neví, co je to včela a protože je zahrádkář, tak uvažuje, jak chovat čmeláky.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 81.235 (?), 3.9.2008 8:31

Kdysi jsem v nějakém časopise četl návod na zhotovení čmeláčího úlu. Pamatuji si pouze, že to byla malá budka s vletovým otvorem, částečně vycpaná suchým mechem. Na jaře se v ní měla cca. na tři dny uvěznit čmeláčí matka a pak doufat, že se jí úl zalíbí. Pokud byste měl někdo bližší informace, rád bych to zkusil. Včel opravdu ubylo. Úly i se čmeláky nabízí nějaká slovenská firma, ale cena je strašná.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 216.69 (?), 3.9.2008 10:38
Letos na jaře jsme zase pro změnu my neměli čmeláky, soused stříkal své obrovské zanedbané stromky proti mšicím a postřik si sehnal jakýsi, dnes už zakázaný právě kvůli včelám.Koncentrace pochopitelně nejmíň dvojnásobná, aby to zabralo. Postříkal kdeco, vítr to roznesl po okolí, sousedka - stará paní - se týdny dusila, já kašlu ještě teď. Včel ubylo, ale čmeláci, kterých předtím byly plné angrešty, najednou zmizeli úplně a když byly Rosy rugosy v plném květu, tak čmelák ani jeden - dřív jsem jim říkala bručící keře. :(( Vypadá to, že čmeláci jsou ještě citlivější na tenhle způsob "zahrádkaření " než včely.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 35.177 (?), 3.9.2008 10:56

U nás je zatím čmeláků dost. Teď v létě navštěvují květiny převážně oni, včela je vidět sem tam. Ovšem zjara, když kvetou ovocné stromy, stávají se z nich nádherné "hučící objekty". Někdy to působí téměř jako v hororu Ptáci, s tím rozdílem, že tady se jedná o hmyz. Postřiky v přiměřeném rozsahu provádíme a trochu vzdálenější sousedé rovněž. M.R.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 216.69 (?), 3.9.2008 11:15
EU s postřiky naštěstí teď dělá pořádek, právě kvůli včelám, bohužel jsou "zahrádkáři", kteří mají "sehnané" zásoby z dřívějška a podle hesla - lehce nabyl, lehce pozbyl - s nimi taky zacházejí. No co, oni si to spapinkají, dobrou chuť. I když - ta kvanta jablek stejně vozí do výkupu, protože mají nanic odrůdy a tak... nějak tomu nerozumím. Nikdy jsme nestříkali ničím, ovoce máme zdravé a čisté a dostatek, i když, pravda, na každém stromku pět odrůd, dnes již převážně rezistenty. A když nějaký rezistent přestane náhodou fungovat - spolehlivých odrůd, které rodí jak divé už první rok po naroubování jsou už dnes spousty.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 80.73 (?), 2.1.2009 21:49

Můjpříspěvek je určen pro přispěvatele, který se podepsal Antonio Anonimus" Včely jsou užitečný hmyz, bez něhož by velmi prudce poklesla produkce všech zemědělských plodin, tedy i Vašeho ovoce a zeleniny. toho by si asi mněl být každý vědom, i když uznávám, že sousedské vztahy jsou věc očemetná. Já sám jsem včely choval na své zahradě vzdálené asi 500metrů od obytné zástavby. Před několika lety se město rozšířilo tak, ze dnes mám rodinné domy padesát metrů od česen úlů. Všichni sousedé onich vědí a nikdo si nestěžoval. Když jsem loňskou zimu o všechna včelstva přišel, chodili dokonce za mnou se slovy"člověče, tady je nějak mrtvo, když ti tady kvetly stomy, tak to vždycky jen hučelo, a beznich je tady smutno" Už jsou zpět a nikomu to nevadí. mirek

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika