Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Kdopak ze čtenářů téhle diskuze to asi byl?

„Na volném prostranství za jedním z rodinných domů v obci Čeperka aplikoval neznámý pachatel do včelích úlů dosud neznámou chcemickou látku. Tím pak došlo k úhynu celkem deseti včelstev,“ potvrdil našemu Deníku jeden z pardubických policistů. „Pachatel bude stíhám pro trestný čin poškozování cizí věci,“ dodal policista.

Podle našich informací zahynulo totuto otravou asi milion včel! „V jednom včelstvu je zhruba osmdesát tisíc jedinců. Když se to znásobí deseti, blížíme se k milionu,“ potvrdil Deníku krutou pravdu známý pardubický včelař Evžen Báchor. Škoda by podle něj mohla být vyčíslena přibližně na částku pětadvacet tisíc korun. Cena se údajně odvíjí od toho, jak jsou včely produktivní. A v letních měsících graduje.

Další škoda vznikla majiteli pochopitelně i na samotném úlu. „Ten se zřejmě bude muset celý zničit. Jelikož je uvnitř kontaminován, není možné tam dát jiné včely. Cena kompletního úlu se pohybuje zhruba ve výši pěti tisíc korun,“ dodal pro náš Deník Evžen Báchor.

valassky.denik.cz

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika