Kde sehnat RODEX



host - 4.187 (?)
12.9.2017 20:06

Teraz mám dve mačky, pes nieje dobrý ruší mačky, odpad z jedla vyhadzujem po zahrade pre dravce aby tam chodili a plašili hryzce, vývar z masa naleju do diery a ešte som polial zo žumpy takou smradlavou vodou po zahrade a do dier a hryzec sa ukludnil, uvidíme čo dalej bude.A ešte som zatlkol železnú trubku do zeme a na ňu som dal plechovicu aby to cinkalo.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  <  16,  17,  18,  19,  20  >   
         
host - 149.98 (?), 19.7.2011 15:30

Souhlasím s Vámi, že kočky jsou z mého pohledu na krtky nejlepší zbraní. Jenom v posledním měsíci ji donesly 5! (Různých, ne toho stejného :-) Ani nevím, odkud je tahají, protože na naší zahradě jsem za celých 10 let krtinec ani nezahlédla, tak asi dělají radost i sousedům.

Jenom upřesnění ke krmení/nekrmení koček a jejich úspěšnosti v lovení škůdců - Nikdo nechytá škůdce (krtky, hraboše, myši atd.) líp, než nakrmená kočka!!! (nikoliv kocour - ti bývají po 1 roce věku leniví a raději si hlídají teritorium, než by lovili). Nakrmená kočka má totiž dostatek času a trpelivosti počkat si u té správné díry, až bude správný čas úderu, protože ví, že kdyby se jí to náhodou nepovedlo, stejně ji doma čeká plná miska. Kočka je dravec a loví pro zábavu. Často svoji kořist nežere, prostě jí stačí, že ji uloví. Takže ani nakrmená kočka nepřestává lovit, spíš loví o to líp, že průmyslovým krmivem dostává všechny potřebné živiny a vitamíny, takže je plně fit pro lov.

A dostáváme se k druhému důvodu, proč kočky krmit, aby byly dobrými likvidátorkami krtků: Kočka krtky nežere! Jenom je uloví, pohrajesi s nimi a odhodí. (Možná v době největší nouze by se pokusila sežrat i je, ale stejně by jí to nedělalo dobře.)  Takže pro kočku, která je výživově odkázaná jenom na lov je vlastně krtek nezajímavá kořist, stejně jako potkan či krysa (ty taky nežere).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 79.60 (?), 12.10.2012 11:11

Před týdnem jsem na zahradě zahlédl snad lasičku, možná malou kunu, bylo to zvířátko tmavší hnědé barvy. Zvědavě na mě vykouklo zpoza sudu. Nedávno něco harašilo v cuketách, tak jsem rozhrnul listy, ale uviděl jsem jenom baculaté pozadí s krátkým ocáskem jak zakmitlo pod kanoí skryté pod přístřeškem. Odhadl jsem to na křečka. Krtek mi hospodařil v kompostu, kde jsem na něj marně líčil past, teď je tam klid, ale předvčírem jsem při sklizni jablek objevil kopec zeminy v zimolezu. Zahrada si žije svým životem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 220.158 (?), 19.5.2011 15:39

Jestli mate velkou zahradu prip. ovocny sad s vaznym problemem ohledne hryzcu a dum resp. zastavba neni blize nez 20 metru od okraje pozemku, zvazte kontaktovat mistni deratizacni firmu, zpusobilou vykonavat plynovani. Jeden takovy plynovaci zasah za pouziti Phostoxinu ci Polytanolu vas vyjde urcite na nekolik sto, mozna pres tisic KC, ale ucinnost je 100%ni. Jestli na boj s hryzcem vynalozite a skodama na kulturach/stromcich rocne stratite vice nez tisic KC, je to urcite moznost kterou se oplati zvazit.

Plynovani pozemku je nutno vopred nechat povolit mistnim uradem resp. hygienickou stanici, pozemek je po aplikaci fosfidu 7 dni uzavreny, nevstupovat a nevpoustet tam nikoho, ale jak uz psano, je to jedina metoda se 100%ni uspesnosti. Cim vetsi pozemek je osetren, tym trvalejsi vysledky; stehovani dalsich hryzcu z okoli se da obvykle zabranit (za pouziti pasti a jedovych nastrah) lepe, nez ho temito prostredky vyhubit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
j.c. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (142) - 190.217 (?), 19.5.2011 20:20

100% není nic, snad ten pocit že jste pro to jednorázově udělal maximum. Podzemní bludiště v krátkém čase obsadí další banda z okolí, člověk by musel být majitel deratizační firmy. Částečný úspech máme proti hryzcům pomocí Liqud gelu, chce to ale celoroční péči o pozemek a i tak se nám nad nimi nedaří vítězit, jen občas remizovat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 218.158 (?), 20.5.2011 1:57

Fosfin je 100% ucinny. Pri spravne provedenem plynovani to neprezije v osetrenem pozemku zadny hlodavec a pri velikosti osetreneho pozemku kolem hektaru to zacina byt zajimave i z hlediska trvani ucinku, nakolik je tam pokryti vetsi, nez rozloha reviru kolonie hryzcu. Ano, preventivni opatreni na zabranu resp. omezeni reinfestace budou nutne, pokud se nevykona plynovani v celem okresu, event. i dalsi zasah v prubehu 2 - 5 let, avsak s pouzitim fosfinu je vysledek neporovnatelne lepsi, nez s pastmi a nastrahami.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 77.249 (?), 17.1.2012 12:10

Náhoda, která trvá několik let, se dá považovat za jistotu - doporučuji číst vlákno Krtek - a je to. Na tomto fóru je několikrát zdokumentováno, že pokusy o vyhnání krtka z jeho teritoria nejsou úspěšné - náhodně se stane, že krtek z nějakého důvodu opustí jedno místo, aby se vzápětí objevil na místě jiném a to bez zřejmého vlivu aplikované vypuzovací metody. Pokud chcete mít od zimy do léta zahradu bez jediného krtince, musíte se smířit s tím, že místo pokusů o vyhnání přistoupíte k likvidaci jedinců, kteří obývají Vaši zahradu. Záměrně jsem vynechal podzim, protože to je období, kdy krtek migruje na nová území (zahrada) ze svých původních sídlišť (mimo zahradu) - letos již u nás začali - tomu se nedá zabránit, ale přišlé jedince lze zlikvidovat.
Řešení tedy existuje, jde jen o to ho chtít použít.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 196.58 (?), 11.11.2012 23:21

Vas omyl spocivá v nepochopeni smyslu fumigace fosforovodikem.

Fumigace fosfinem nevyhani zadne krtky ani hlodavce z jejich nor. Ten plyn nema v ucinnych koncentracich zadny zapach ani drazdivy ucinek. Je to prudky jed, jeho ucinek na cilove skudce se projevi za ca. 24-48 hodin a vede pri dosazeni koncentraci nad 15 ppm pocas 8 hodin (pro predstavu to je 1.5 Litru fosfinu zredeneho 100 m³ vzduchu, cilize 0.0015 %) k zarucenemu uhynu vsech zasazenych skudcu. A pri spravne metode aplikace (tj. ne granulka sem, granulka tam od nejakeho kutila, ale predepsane davkovani 1 g/nora do max. 5 g/m² profesionalnim DDD pracovnikem) jsou zasazeni vsichni jedinci na osetrenem pozemku a v okruhu ca. 10-20 m okolo.

Je to take metoda volby kterou se vykonava hubeni populaci hrabosu, mysi, potkanu apod. v polich a skladech, je-li nutna uplna eradikace (vyhubeni vsech jedincu) behem kratke lhuty, tj. do dvou dnu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Radomil4 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (124) - 209.74 (?), 11.7.2013 13:55
ja jsem si poridil 65 kusu thuji.Hrabos si mezi nimy udelal pekne cesticky.Jo pro nej sranda, ale pro me bolest jak svina.Take jsem pouzil kde co a vysledk 0.Zitra mi prijdou dve dratene pasti-takove ty ocka, ktere se natahnou a zajisti pliskem.Snad to pomuze.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 45.252 (?), 23.10.2016 17:48

Tak jsem dočetl celou diskuzi a prakticky žádná rada prokazatelně účinná zde není. Kočku vykastrovanou jsme měli cca 15let, chytala hraboše na poli hlavně, hryzec ji nezajímá. Do pasti Super Cat jsem pochytal desítky hrabošů na zahradě. Avšak na hryzce, který má prokazatelně na naší zahradě nory 50cm hluboko průběžná past logicky nepomůže. Hryzec nám zlikvidoval 15-ti leté jabloně, broskve, švestky, které byly sázené do pletivového koše z králičího hustého pletiva, jen si počká až kořeny prorostou a ohryzává z nich kůru, spolehlivě tak stromek přestane růst a nese maličká jablíčka a ve velkém drátěném koši se při zakymácení rukou kýve spolu s tím košem a kořeny v něm jako v obrovském květináči, jak jsou kořeny mimo koš zlikvidovány...

To přece není možné, že neexistuje spolehlivá metoda na ty bestie, nově slikvidovali postupně po více letech v řadě i 45-ti leté jabloně, tím, že je oslabují ohlodávaním kůry ze slabších kořenů, oslabenou jablon napadli kůrovci, další malá stará jeblon jen přežívá a kymácí se v půdě jak čerstvě zasazený stromek...

Prakticky neexistuje metoda na zničení hryzců na zahradě, kromě velmi drahého profesionálního zadýmování nor prudkým jedem, ale i to pomůže na rok, možná dva a na pár stromů se to nevyplatí...

Jsem přesvědčen, že za přemnožení hryzců a hrabošů může politika zemědělců, kdy neprovádějí drahou hlubokou orbu, už prakticky vůbec. Dokonce nevím kolik let nazpět, se v okolí zahrady pěstuje jetel a vojtěška a to mají hlodavci blahobyt, půda je bez jakéhokoliv obdělávání.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 4.187 (?), 12.9.2017 20:06

Teraz mám dve mačky, pes nieje dobrý ruší mačky, odpad z jedla vyhadzujem po zahrade pre dravce aby tam chodili a plašili hryzce, vývar z masa naleju do diery a ešte som polial zo žumpy takou smradlavou vodou po zahrade a do dier a hryzec sa ukludnil, uvidíme čo dalej bude.A ešte som zatlkol železnú trubku do zeme a na ňu som dal plechovicu aby to cinkalo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  16,  17,  18,  19,  20  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika