Kde sehnat RODEX



   Předchozí příspěvky  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
                     
jopal1 - (2) - 27.72 (?) 
7.6.2009 15:39
Moja macka chyta vsetko, ale krtov nie!
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 61.28 (?), 19.6.2009 16:28

kocka nechyta hryzce a krtky, kocky mame odjakziva. RV

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 50.165 (?), 23.3.2016 22:10

Připojuji svoji zkušenost s kočkou a hryzci.. Na nově pořízené chalupě jsme 14 let měli kočku, obyčejnou, mourovatou, zatoulané kotě, která byla hodně venku, zahrada 1500 m2, a stále nosila myši, často i živé.  O problému s hryzci jsem netušil a radostně vysazoval nové ovocné stromky, krásně rostly a začaly dávat ovoce.   Prostě hryzci na zahradě žádní nebyli. Kočka uhynula a po dvou letech, loni v létě začaly ovocné stromky usychat, myslel jsem že suchem a zaléval jsem. Bylo mi divné, že to nepomáhá, a jak by, když už neměly kořeny. Hryzci se šíleně rozmohlii, asi zjistili, že zahrada už není hlídaná. Kočka byla v mládí vykastrovaná a lovila do skoro svých posledních dnů, zahrada je oplocená a byl to výhradně její rajon, vůbec nikam jinam se netoulala.  Jelikož je v okolí a u sousedů dosti kočkovitých šělem, předpokládal jsem, že na naší zahradě budou lovit také. Ale je fakt, že jsou to hlavně kocouři, kteří se sice potulujíi na zahradě, ale jen tak občas, Jiné kočky domácí se zdržují tam, kde jsou doma, takže asi si budeme muset pořídit novou naši kočku domácí, která hryzce zase zlikviduje. Víťa

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 253.14 (?), 25.10.2007 0:13

Je to asi fakt marný... Teď jsem jim vypatlal celej Liquid gel za nějakých 180,-Kč a vůbec o něj nezavadili. Vše jsem dělal dle návodů, opatrně, zahrábnul jsem to, zakryl, dával jsem málo i hodně....  - nic! Vždycky ráno byla vyhrábnutá další chodba těsně vedle té včerejší, které už si potom ani nevšimnuli. Máme sežraný jiřiny, mečíky, krokusy, dvě jabloně mladý, dokonce totálně podryli i vřesoviště, takže uschly vřesy a rododendron, poněvadž jsme si toho, že jsou ve vzduchu, pod vrstvou mulčovací kůry vůbec nevšilmi... Též jsem použil velmi ostré petardy... Vytočil jsem akorát sousedy, nadýchal jsem se hnusnýho smradu a hryzec mi ráno předvedl dokonce stereo - dvě nový kupy s chodbama po obou stranách kupy včerejší...... Též denně chodím po zahradě a všechny propadliny a kupy agresivně zadupávám, čímž mám ze zahrady tankodrom, ale buď obnoví tu stejnou zadupanou, nebo vybagruje novou vedle...   Jo, ten Liquid gel, nechal jsem tubu i s pistolí zavěšenou přes noc na zdi a nějak se tam vyšplhaly myši, musí jim to fakt asi neodolatelně vonět, a sežraly celej ten plastovej nástavec až k plechové pistoli....!!! Včetně náplně teda. Jak se jim pak dařilo, to nevím, to je totiž další problém těchto jedů, že to vůbec nejde kontrolovat... Myslím, že kdyby v tom byla pasta na zuby, tak to není šance bez chemickýho rozboru poznat... Ale myši běžně chytám do pastiček, o ty nám nejde, že...? No a hryzcům to fakt nijak nechutná... Nějaký kočkovitý šelmy se nám tam po zahradě taky potulují, ani nevím čí jsou, ale nestíhaj, nebo spíš jsou na to slabý. Totiž takovej hryzec, když má chodbu o průměru mojí pěsti, tak to musí být asi pěkný hovado...!!! Ten by myslím i našemu kocourovi pěkně nafackoval... Takže snad jedině krutá zima, ta s nima trochu zacvičí, ale jinak stejně to tady asi jednou nebude planeta opic, ale hryzců a potkanů.... Co se dá dělat... Jedla

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 25.10.2007 0:32

Poradila jsem kamarádce, aby do všech chodbiček, které na zahradě najde nalila krezol. Také jí nepomohly kočky, petardy ani jiné chemické hubiče. Já úspěšně hubím krezolem mravence.  Nebudete tomu věřit, už rok nemá na zahradě ani jednoho krtka, hraboše, nebo hryzce. Dřív se s tím vytíralo v nemocnicích - asi to budete znát, je to strašný smrad! Kdyby náhodou neměli čistý krezol, tak krezosan - v tom je malý přídavek saponátu, ale smrdí stejně. Tak to vyzkoušejte a dejte vědět, zda to pomohlo.  Mimochodem nevím, jak je to možné, ale naše čtyři kočky dokážou udržet zahradu bez těchto potvor.   Zdravím - Daniela.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 85.27 (?), 25.10.2007 9:11
Krezol byl součástí oblíbeného desinfekčního přípravku Lyzol. Přestal se používat - jednak kvůli smradu, taky pro prokázanou kancerogenitu aromatických uhlovodíků.  Tuším, že z podobného důvodu byl vyřazen derivát - dinitroortokrezol (součást zimních postřiků Arborol, NItrosan)
   Zvažte, nejsou-li mravenci v zahradě menší zlo
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 121.242 (?), 1.3.2008 18:26

Niektore areny su karcinogeny, krezoly su vsak fenoly; cisty krezol nie je karcinogenny, je sice dost ak. toxicky, avsak nijak v pode a environmente neakumuluje (pre lahke oxidativne odburavanie). 4,6-Dinitro-2-metylfenol (DNOC) bol stiahnuty z trhu kvoli vysokej a nespecifickej toxicite -- postreky preparatmi tejto latky viedli k rozsiahlym skodam na volne zijucich zvieratach ako i mnohym zavaznym otravam u ludi. Okrem toho je to mutagen, ale na rozdiel od krezolov je to nitroaromaticky derivat...

V praxi su krezoly na hrubu dezinfekciu stale pripustne, z velkej casti vsak vytlacene ucinnejsimi a menej zapachajucimi latkami.

Pokial male mnozstva krezolu spolahlivo odpudzuju tych skodcov, ci "nevitanych hosti", nerobil by som z toho kovbojku, pokial pouzivatel dba na bezpecnost (krezoly su jedy).

Netreba to prehanat s chemiou, ale ani s chemofóbiou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 223.2 (?), 25.10.2007 19:15
Já bych si  tu jednu kočku od Vás klidně půjčil. Co říkáte? Půjčila by jste mě ji? Vrátil bych Vám ji vpořádku.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 25.10.2007 22:06

Pane Vysloužile, Vy na to jdete opět moc odborně. Samozřejmě máte pravdu, ale já krezol používám vyjímečně a v malinkém množství. Ono ho také nemusí být moc a smrdí příšerně. Ale účinek je zaručený.

A pro hosta 223.2 - kočku bych Vám nepůjčila! Jsou to mí miláčci a pochybuji, že byste jí dal tolik péče a lásky jako já. Teď vážně: asi by Vám utekla, není-li u Vás zvyklá. Ale není přeci problém sehnat kotě a vychovat si ho.   Zdravím - Daniela.

Kočičí
Kočičí "mordparta" v srpnu
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 83.21 (?), 19.11.2007 21:10

Jeden z našich předních odborníků na malé savce nám poradil, jak na hryzce: "Prodat zahrádku".

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  11,  12,  13,  14,  15  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika