Jak uchovat co nejdéle česnek



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
               
host - 220.2 (?) 
7.9.2017 6:21

Před několika lety mi jedna paní dala výborný recept na česnek. Česnek se nastrouhal, dal do skleničky (malé) a zalil se sádlem. Bylo to vynikající. Nepamatuji si poměr. Nemáte prosím, někdo s tímto receptem skušenost? Děkuji

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
host - 224.3 (?), 22.1.2009 21:29

Když jsme rozmačkali česnek promíchali ze solí a dali do skleněné zavařovací lahve tak druhý den byl obsah česneku zelený.Asi to dobře není? poradíte nám, děkuji Saša.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 78.168 (?), 4.8.2009 21:37

Pravděpodobně jste do rozmačkaného česneku použili i zelené výhonky. Ty se musí odříznout. Stačí jich pár a všechen česnek se solí Vám zezelená. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 61.6 (?), 5.8.2009 8:40

Asi byl česnek mírně naklíčený. Kvalitě česneku se solí to ale neubírá.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (578) - 229.155 (?), 5.8.2009 10:11

Chtělo by se napsat "já vím". Ale je možné, že někteří to mohou nevědět. Proto děkuji za doplnění .

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 75.134 (?), 20.7.2011 15:23

Žádné výhony, sezelená vždy, asi vzteky, že ho meleme.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 130.247 (?), 4.1.2015 10:39

Změna barvy je pravděpodobně způsobena Jódem obsaženým v soli, chutˇově zůstává česnek beze změny. při kuchyňském použití se změna zabarvení neprojeví.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 223.242 (?), 4.1.2015 12:06

zezelenání je oxidací železa...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 4.1.2015 12:56

Neznám chemickou podstatu zezelenání česnekové pasty. Ryze empiricky jsem vysledoval, že pokud česnek umelu krátce po sklizni, zůstane špinavě bílý, bez ohledu na jod v soli a železo v mlýnku. Pomletí koncem zimy je spojeno se zelenáním vždy. Možná to železo hraje nějakou roli, ale spíš jen železo v chlorofylu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 223.242 (?), 4.1.2015 18:57

Nejde o železo z nástrojů, v každé biomase je železo v určitém procentu obsaženo, jen v zásobních látkových formách nemusí být barevně výrazné. Všimněte si, že když česnek začne rašit, jsou lístky uvnitř stroužku už zelené, ačkoliv v celém stroužku byla o měsíc předtím jen smetanově krémová hmota.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika