Jaro se blíží
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 151.203 (?), 10.2.2008 18:00
Vínu nerozumín, ale na jádroviny je ještě čas. Mladé stromky je lepší stříhat až v listu. Lépe se hojí a také se jim odebere trochu energie a neporostou tak bujně. Jenže zvyk je železná košile a furt se to mydlí v zimě.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 187.141 (?), 10.2.2008 18:31
My máme ještě 25 cm sněhu, takže žádné práce na zahradě se nekonají. Vidím to tak na měsíc ještě, tak se nevytahujte.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 12.96 (?), 11.2.2008 17:01
Děkuji p. Vysloužilovi za jeho názor. Starší stromy jsem prořezala a mladé ostříhala, protože rovněž nechci jejich růst brzdit. O zvyku se u mě mluvit nedá, nevěnuji se této činnosti dlouho, tak nehrozí, že bych tu "železnou košili" měla. Nicméně stromy dobře prosperují, tak jim asi mé zásahy neubližují. V létě zasahuji rovněž, když je to třeba. Takže "mydlím" ne ze zvyku, ale tak jak se domnívám, že to v dané chvíli mé stromy potřebují a bude jim to ku prospěchu. Míla
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 18.177 (?), 11.2.2008 17:19
Hujeři kam spícháte. Máte toho tolika hektarů, že pak nestíháte. Já do svého 50 arového vinohrádku na břeclavsku pujdu až v březnu. Poslední týden v únoru budu začínat řezat jabloně v sadu. Nestojím o houbové choroby (Eska a pod.).
Stařeček povídal "Před 15.únorem neopavaž sa ani vstúpit na rolu". A to jsme v okrese Břeclav. Tzn. Pro Caijzle (čechůně) to je až do 1.března.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 204.28 (?), 17.2.2008 8:55
Svoje jabloně řežu až na 1.máje místo průvodu jdu do zahrady ostatním co spěchají je řežu už od března mnoho zdaru v pěstování úroda snad bude když nepomrzne.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|