|
Ide to aj (ne)chemicky
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
|
|
|
Dzordzik - Bronzový Zahrádkář (66) - 255.40 (?), 27.8.2019 12:47
V pořádku, souhlasím. Proč jsem o to psal je to, že tady ledaskdo uvádí málem každým rokem x novinek, podle popisu naprosto skvělých a špičkových, ze kterých se po x letech vyklubou odrůdy náchylné na kde co, kde nesedí popis oproti realitě, navíc vlastnosti jsou natolik závislé na poloze a podmínkách pěstování, že už jenom uvádět jejich vlastnosti je dost ošidné... Pokud někdo pěstuje révu doma na jídlo, tak mu nejvíc jde o to aby odůrda měla dobrou chuť, co největší odolnost a "blbuvzdornost" a ideálně se nemusela stříkat vůbec, nebo jenom minimálně. Neustále honění se za zlatým grálem je hezké, ale pro nadšence, kteří pak doma mají třeba 200 odrůd a stačí aby byl blbý rok a můžou se z toho "poxxat", protože není v silách člověk to ustříkat a uhlídat zelené práce atd. Nemám nic proti, pokud někdo popíše svoje zkušenosti s nějakou odrůdou, uvede podmínky za kterých ji pěstuje, ale napsat že odrůda ta a ta je překonaný je trošku nabubřelé. A to že on ji vykopává nic neznamená. X jiných lidí ji naopak považují za jednu z nejlepších, protože jiné místo, podmínky, zkušenosti, chuť atd. Občas by nebylo naškodu trochu víc pokory.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 130.105 (?), 27.8.2019 20:46
Áno, Aladdin je spoľahlivo odolný k perenospóre, ale jeho chuť a konzistencia dužiny ma proste neuspokojuje. Všetky odrody ktoré som vymenoval sú chutnejšie pri rovnakej odolnosti. Trúfam si hodnotiť len odrody, ktoré u mňa rodili a chutnala ich celá rodina. Degustačné ocenenie z Novočerkasska sa nedá brať vážne, veď tam hodnotili hlavne svoje odrody z NIVIV a ich klíma je niekde inde. Podstatné je čo odroda dokáže v mojej záhrade a tak sa zariadim. Samozrejme u Vás to môže byť iné a každý máme aj iné chute. Myslím, že to nieje až tak nabubralé napísať že sú chutnejšie odrody než Aladdin. Možno to niekomu pomôže. Rovnako tak nie som spokojný s chuťou ďalších odrôd: Preobraženie, Jubilej Novočerkasskij - málo cukru, skôr trpko horká príchuť od semien. Takisto veľká hviezda Bažena - veľké strapce nerovnomerne zrejú, takže chuť buď sladká voda, alebo kyslá voda. A to pestujem v najteplelšej oblasti, takže pochybujem, že to niekde v cz a sk dozreje lepšie. A tieto moje pozorovania sa zhodujú zo skúsenosťami z Ukrajiny.
Na to je fórum. Ak si niekto chce posadiť pár koreňov, nech sa radšej poučí na chybách druhých a posadí si tie chutnejšie odrody.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
9 rychle rostoucích stálezelených stromů
Stálezelené stromy vytvářejí na zahradách krásné přírodní ohraničení, které lze použít místo tradičn...
Návod, jak na odplevelování při péči o trávník
Odplevelování trávníku je důležitý proces, který udržuje vaši krajinu zdravou. Když se na trávníku n...
Nejlepší rostliny pro rajčata a tipy, jak zajistit, aby se jim dařilo
Pokud uvažujete o pěstování rajčat na zahradě, měli byste zvážit pěstování doprovodných rostlin. Dop...
Závěsná velikonoční vajíčka: kreativní DIY projekt pro jarní výzdobu
Pokud hledáte velikonoční výzdobu, která je elegantní a zároveň snadno zvládnutelná jako DIY projekt...
Pěstování jahod: nejlepší tipy pro obrovskou úrodu
Vyzývám vás, abyste našli jahodu, která by chutnala stejně dobře jako ta, kterou jste si sami vypěst...
|
|
|
|