Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Réva vinná > Ide to aj (ne)chemicky

Ide to aj (ne)chemicky


host - xxx.xxx.154.254 (?)
25.8.2019 22:04

Zdravím, v jednom vlakne tu na fóre sa spomína priaznivý účinok giberelinu na opelenie ale nemám s tým skúsenosť, tiež by ma to zaujímalo. Takisto som zasadil Talizman a vedľa neho Vostorg a Alladin (tento rok), som zvedavý ako to bude.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5...>   
                           

Ide to aj (ne)chemicky


host - xxx.xxx.101.14 (?)
23.8.2019 8:29, počet návštěv: 7292
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Souhlasím, že je to všechno o kombinaci více faktorů, nicméně přiložený snímek ukazuje, že to bez chemie (alespoň v roce 2019 bylo možno).

Místo: Beskydy, 400 m.n.m., volné prostranství, kde profukuje

Průběh počasí: květen studený a vlhký, od června do počátku srpna nespadlo prakticky nic (na Beskydy velmi výjimečné)

Odrůdy: "odolné", neboli PIWI

Dodal bych ještě další kladné vlivy:

- žádný (nebo malý) zdroj infekce v okolí

- dobře provedené zelené práce, tj. řídké keře

Samozřejmě to byly výjimečné podmínky

Obrázky:

Připojit reakci   
                           

Ide to aj (ne)chemicky


Dzordzik (65) - xxx.xxx.63.93 (?)
23.8.2019 10:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Domnívám se, že ve vašich podmínkách pro úspěch jsou klíčové především tyto 2 okolnosti, malo srážek v 5/6 měsíci a především žádný (nebo malý) zdroj infekce v okolí. To např. u mě letos absolutně nehrozilo, 50m ode mě větší vinice a především neustálé srážky, kdy téměř nebylo týdne aby nezapršelo a do toho začalo pražit slunce.

Připojit reakci
                           

Ide to aj (ne)chemicky


Marek-TT (683) - xxx.xxx.20.52 (?)
23.8.2019 12:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zelené práce, častokrát podceňované, považujem za alfu-omegu pri dosiahnutí kvalitnej úrody, či už s chémiou alebo bez nej.

Připojit reakci
                           

Ide to aj (ne)chemicky


host - xxx.xxx.101.14 (?)
23.8.2019 17:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Teď ještě k odrůdám, které letos přežily bez postřiku. Mj. Aladdin, Galachad a Chameleon (na snímku). Chameleon už dozrává, začíná nabírat růžovou barvu. Největší bobule z těch na snímku (už jsem je zvážil a snědl) mají 10 - 12 gramů. Myslím, že na Beskydy ne to není špatné, globální oteplování má i své kladné stránky.

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Ide to aj (ne)chemicky


host - xxx.xxx.154.254 (?)
25.8.2019 22:04
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, v jednom vlakne tu na fóre sa spomína priaznivý účinok giberelinu na opelenie ale nemám s tým skúsenosť, tiež by ma to zaujímalo. Takisto som zasadil Talizman a vedľa neho Vostorg a Alladin (tento rok), som zvedavý ako to bude.

Připojit reakci
                           

Ide to aj (ne)chemicky


host - xxx.xxx.184.234 (?)
26.8.2019 14:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, odrodu Aladdin by som nedoporučoval. Nie je síce problémová, ale chuťovo nič moc. Navyše magnet na vtáky. V dnešnej dobe je už prekonaná.

Připojit reakci
                           

Ide to aj (ne)chemicky


host - xxx.xxx.63.93 (?)
26.8.2019 19:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Chuťově nic moc? Tady se píše něco jiného. A ochránit révu proti ptákům je podstatně snažší než proti vosám. Kterou odrůdu, nebo které odrůdy byste tedy doporučil namísto Alladinu, resp. které považujete za nejvíce bezproblémové a nejchutnější vy podle vašich zkušeností?

Připojit reakci
                           

Ide to aj (ne)chemicky


Dzordzik (65) - xxx.xxx.63.93 (?)
26.8.2019 20:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Aladdin nese stejné geny odolnosti jako např. Galahad a degustační hodnocení je 8,7 vs 8.9. Čím je tedy tato odrůda překonaná? Příjde mi, že se to s "novinkami" víc než přehání. To že je něco nové, ještě neznamená, že to automaticky musí být lepší. Příjde mi, že pod návalem novinek se tak nějak zapomíná na dlouhodobé zkušenosti z různých oblastí pěstování. Po většině novinek, co se objeví, není po pár letech ani slechu, zatímco dobré odrůdy se tak nějak vyselektují po čase samy.

Připojit reakci
                           

Ide to aj (ne)chemicky


host - xxx.xxx.157.119 (?)
26.8.2019 23:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Saďte si kľudne Aladdin, ja ho budem preštepovať. Mäkká dužina, pri odtrhnutí bobuliek časť šupky ostáva na strapine, urobí sa veľká "rana" cez ktorú tečie šťava, za chvíľu ste zabrindaný. Pomaly naberá cukornatosť, pri zlom počasí skôr zhnije, než naberie cukor, deklarovaný slabý muškát je naozaj hodne slabý až žiadny, to už Talizman je muškátovejší. Proste sú lepšie odrody. Spomínaný Galachad, Dolhoždannyj, Chrust,...Talizman, Svetlana...

Připojit reakci
                           

Ide to aj (ne)chemicky


host - xxx.xxx.120.185 (?)
28.8.2019 18:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Aladdin su min. 2 rozne odrody. Vy potom 100percent nemate tu rusku odrodu, ta ma prvotriednu chut, mimoriadne pevne chrumkave bobule. Jej slabinou su huste strapce a to zvysuje nachylnost chorobam. Preferujem kvoli tomu Galachad
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kněžna Olga, Princess Augusta1923.1.20202073
Zkušenosti s odolnějšími stolními odrůdami - PIWI24616.1.202063785
Japonské odroby hrozna312.1.2020528
Giberelín - skúsenosti411.1.2020506
Sadenice z Poľska49.1.20201057
Jesenna vysadba148.1.20201432
Agostenga27.1.2020293
Festivee26.1.20202064
Ide to aj (ne)chemicky574.1.202012171
Jaka reva?3229.12.20194384
Dráty na révu2125.12.20194219
Zmrzlá réva v září 819.12.20193022
Pěstování bezsemenné odrůdy Attika713.12.20191262
Podnože révy vinné67.12.20191043
Vinaři z okolí Frýdku-Místku 1134.12.201942618
Bianca3227.11.201932887
Peničkova metóda zakoreňovania viniča 22523.11.2019206460
Jaké jsou zásady přeroubování révy?2022.11.20195839
AKU nůžky na révu119.11.2019353
Nej odruda a nej zklamání 20191516.11.20193732
Odrody odolne praskaniu s dlhou vydrzou na koreni338.11.20199959
Jak dál stříhat vinnou révu?66.11.20191475
Prosím poraďte odrůdu115.11.20192409
Sazenice révy 2016862.11.201951404
Co vaše réva 2019?11528.10.201928215
Avatar 524.10.20192141
Založená pidi vinice + další postup1214.10.20192101
Řez mladé révy4313.10.201928888
Simonit&Sirch zkušenosti, rady, návody296.10.20194221
Hmyz a stolní odrůdy126.10.20191830
Založení malé vinice36.10.2019887
Black Magic8829.9.201977005
Vinná réva - Tereza1529.9.201912577
Mráz a hrozno423.9.20191067
Rodí víno vypěstované ze semínka, nebo se musí roubovat?1318.9.201912579
Solaris 513.9.20191384
Vedení révy, RH nebo na víc pater?611.9.20191467
Svätomartinské víno426.8.20191061
Lékořice 126.8.2019599
Neznáma Labrusca 624.8.20195519
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Fórum pro chovatele - domácí miláčci, psi, drůbež, králíci, včely, krmiva, pelíšky
Krmení pstruhu10:41
Chov pstruhov10:38
Krmení pstruhu21.1.2020
Krmení pstruhu21.1.2020
Chov pstruhov21.1.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů