Ide to aj (ne)chemicky



host - 101.14 (?)
23.8.2019 8:29

Souhlasím, že je to všechno o kombinaci více faktorů, nicméně přiložený snímek ukazuje, že to bez chemie (alespoň v roce 2019 bylo možno).

Místo: Beskydy, 400 m.n.m., volné prostranství, kde profukuje

Průběh počasí: květen studený a vlhký, od června do počátku srpna nespadlo prakticky nic (na Beskydy velmi výjimečné)

Odrůdy: "odolné", neboli PIWI

Dodal bych ještě další kladné vlivy:

- žádný (nebo malý) zdroj infekce v okolí

- dobře provedené zelené práce, tj. řídké keře

Samozřejmě to byly výjimečné podmínky


Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
                     
host - 101.14 (?), 23.8.2019 8:29

Souhlasím, že je to všechno o kombinaci více faktorů, nicméně přiložený snímek ukazuje, že to bez chemie (alespoň v roce 2019 bylo možno).

Místo: Beskydy, 400 m.n.m., volné prostranství, kde profukuje

Průběh počasí: květen studený a vlhký, od června do počátku srpna nespadlo prakticky nic (na Beskydy velmi výjimečné)

Odrůdy: "odolné", neboli PIWI

Dodal bych ještě další kladné vlivy:

- žádný (nebo malý) zdroj infekce v okolí

- dobře provedené zelené práce, tj. řídké keře

Samozřejmě to byly výjimečné podmínky


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Dzordzik - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (66) - 63.93 (?), 23.8.2019 10:17

Domnívám se, že ve vašich podmínkách pro úspěch jsou klíčové především tyto 2 okolnosti, malo srážek v 5/6 měsíci a především žádný (nebo malý) zdroj infekce v okolí. To např. u mě letos absolutně nehrozilo, 50m ode mě větší vinice a především neustálé srážky, kdy téměř nebylo týdne aby nezapršelo a do toho začalo pražit slunce.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Marek-TT - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (682) - 20.52 (?), 23.8.2019 12:50

Zelené práce, častokrát podceňované, považujem za alfu-omegu pri dosiahnutí kvalitnej úrody, či už s chémiou alebo bez nej.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 101.14 (?), 23.8.2019 17:43

Teď ještě k odrůdám, které letos přežily bez postřiku. Mj. Aladdin, Galachad a Chameleon (na snímku). Chameleon už dozrává, začíná nabírat růžovou barvu. Největší bobule z těch na snímku (už jsem je zvážil a snědl) mají 10 - 12 gramů. Myslím, že na Beskydy ne to není špatné, globální oteplování má i své kladné stránky.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 154.254 (?), 25.8.2019 22:04

Zdravím, v jednom vlakne tu na fóre sa spomína priaznivý účinok giberelinu na opelenie ale nemám s tým skúsenosť, tiež by ma to zaujímalo. Takisto som zasadil Talizman a vedľa neho Vostorg a Alladin (tento rok), som zvedavý ako to bude.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 184.234 (?), 26.8.2019 14:37

Zdravím, odrodu Aladdin by som nedoporučoval. Nie je síce problémová, ale chuťovo nič moc. Navyše magnet na vtáky. V dnešnej dobe je už prekonaná.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 63.93 (?), 26.8.2019 19:27

Chuťově nic moc? Tady se píše něco jiného. A ochránit révu proti ptákům je podstatně snažší než proti vosám. Kterou odrůdu, nebo které odrůdy byste tedy doporučil namísto Alladinu, resp. které považujete za nejvíce bezproblémové a nejchutnější vy podle vašich zkušeností?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Dzordzik - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (66) - 63.93 (?), 26.8.2019 20:39

Aladdin nese stejné geny odolnosti jako např. Galahad a degustační hodnocení je 8,7 vs 8.9. Čím je tedy tato odrůda překonaná? Příjde mi, že se to s "novinkami" víc než přehání. To že je něco nové, ještě neznamená, že to automaticky musí být lepší. Příjde mi, že pod návalem novinek se tak nějak zapomíná na dlouhodobé zkušenosti z různých oblastí pěstování. Po většině novinek, co se objeví, není po pár letech ani slechu, zatímco dobré odrůdy se tak nějak vyselektují po čase samy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 157.119 (?), 26.8.2019 23:56

Saďte si kľudne Aladdin, ja ho budem preštepovať. Mäkká dužina, pri odtrhnutí bobuliek časť šupky ostáva na strapine, urobí sa veľká "rana" cez ktorú tečie šťava, za chvíľu ste zabrindaný. Pomaly naberá cukornatosť, pri zlom počasí skôr zhnije, než naberie cukor, deklarovaný slabý muškát je naozaj hodne slabý až žiadny, to už Talizman je muškátovejší. Proste sú lepšie odrody. Spomínaný Galachad, Dolhoždannyj, Chrust,...Talizman, Svetlana...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 120.185 (?), 28.8.2019 18:50
Aladdin su min. 2 rozne odrody. Vy potom 100percent nemate tu rusku odrodu, ta ma prvotriednu chut, mimoriadne pevne chrumkave bobule. Jej slabinou su huste strapce a to zvysuje nachylnost chorobam. Preferujem kvoli tomu Galachad
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika