Bago (Baco)



Sfigi - (18) - 208.25 (?)
14.7.2008 21:27

Díky za příspěvek, těším se na slíbené rozsáhlé zprávy.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Stránky: 1,  2,  3   
Sfigi - (18) - 208.25 (?), 11.7.2008 23:41, zobrazeno: 51843x

Může někdo poskytnout, pokud možno ucelenější informace o vínu označovaném jako Bago (nebo Baco)? Na netu se mi podařilo najít naprosté minimum informací, navíc názory lidí, které znám, se zásadně liší... Údajně je toto víno dokonce zdraví škodlivé, i když nevím proč. Předem děkuji za příspěvky, zkušenosti, odkazy.

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 214.234 (?), 12.7.2008 8:04

 Bago (jeho plody)je moje nejoblíbenější víno k jídlu, není to jen slupka naplněná vodou bez chuti a bez zápachu jako je řada jiných, hlavně tzv. stolních vín.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.202 (?), 12.7.2008 8:50

S tím souhlasím Bago má vynikající chuť. Mám na zahradě tři hlavy po bývalém majiteli a soudek vína z baga ve sklepě.Taky není špatné. Zadejte si do vyhledávače Zahrada je hra tam se o Bagu už něco málo psalo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
jgeneral - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (165) - 209.3 (?), 12.7.2008 17:14

velmi stručne:
- je to rezistent
- má vysokou barvu, bujný růst
- zkváší přes diacetyl a patří k původcům "frankoamerikánů" -> obsahuje tak více zdraví škodlivých látek. Indiáni a původní obyvatelstvo v americe, kde se hodně rozšířila, se objevovali problémy s blbnutím. Ale jejich konzumace byla určitě vyšší než bude právě ta vaše

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Sfigi - (18) - 208.25 (?), 13.7.2008 13:35

Děkuji za příspěvky, doufám, že jich časem přibude. Jen bych prosil o podrobnější informace, případně i nějaké fotky, pokud je to možné - myslím tím i třeba fotografie listů pro možnost určení. Zdá se, že jgeneral má o Bagu dost informací, snad se s námi o ně podělí více, Sfigi.

(P.S. jgeneral co jste myslel tím rezistentem a vyšším obsahem škodlivých látek? případně Vás prosím o další informace, děkuji) 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 76.122 (?), 13.7.2008 18:57

Ta odrůda se jmenuje Baco noir.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Sfigi - (18) - 208.25 (?), 13.7.2008 23:25

Díky za radu, tento odkaz na Baco noir opravdu funguje.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 209.3 (?), 14.7.2008 8:41

Pokusil jsem se něco najít na netu. Vyfotím Vám jej v průběhu dne a zítra sem dám rozsáhlé informace, ale každý vinař tuto odrůda zná, ba i někde na pergole má.

Nenáročná na pěstování, vyžaduje vyšší zásah ručních prací (z důvodu bujného růstu, často vyraší 2, někdy i 3 letorosty z jednho čoka). Ideálním řešením je pěstování na pergolách. Hrozen je válcovitého tvaru, poměrně dlouhý a visí tak pěkně dolů. Je však velmi hustý. Slupka při zrání rychle měkne a začně se zcvrkávat. Také z tohoto důvodu je náročná na hnojení draslíkm na list, aby nedocházelo k zasychání třapiny (klidně i spodní polovina hroznu).
REZISTENT znamená, že jej nemusít stříkat, nenapadá ho žádná choroba.
Někdo v této diskuzi psal, že je dobrá na jídlo, ale mně osobně nechutná a odrazuje právě zmiňovaná konzistence slupky. Není chrupavá, ani dužnina, ale je spíše vazkavá.

Toť mé zkušenosti. Jako víno z této odrůdy samostatně nedělám. Myslím si, že se dá najít daleko lepší materiál než právě bago.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Sfigi - (18) - 208.25 (?), 14.7.2008 21:27

Díky za příspěvek, těším se na slíbené rozsáhlé zprávy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 186.98 (?), 15.7.2008 7:53

Možná bude můj příspěvek trochu out, ale slyšel jsem že bago je ze skupiny labrusek, tedy nic moc. S něčím co by mělo být Bago jsem se již setkal, ale bylo to opravdu nejhorší víno co jsem kdy jedl. Slupka slézala z bobule jako nějaký obal, a uvnitř světlý váčkovitý obsah. Nechutnalo to ani jako víno, bylo to odporné, prostě podivná chuť na kterou vůbec nejsem zvyklý. 

Karlos.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika