Roundup



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5   
Vesničan - (2) - 245.246 (?) 
3.5.2017 16:05, zobrazeno: 21935x

Dobrý den.

Postříkal jsem trávník Randapem za jak dlouho mohu zaorávat. Děkuji za radu.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 175.210 (?), 3.5.2017 23:06

Až bude vidět účinek herbicidu. Teď to může být do týdne. V období, kdy je málo srážek, se může na účinek herbicidu čekat měsíc, možná i déle.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 67.66 (?), 4.5.2017 11:55

Myslím, že není nutné čekat na viditelné účinky herbicidu. Po pár dnech je látka rozvedena v celé rostlině a i když ji zrytím "nařízkujete", odumře.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 175.210 (?), 4.5.2017 15:16

Pročpak asi je v návodu toto: Roundup Biaktiv je v půdě mikrobiálně rozkládán a nezanechává žádné škodlivé zbytky. Kultivaci půdy lze provádět od chvíle, kdy se projeví první příznaky účinku. Následné plodiny mohou být po aplikaci vysévány bez jakéhokoliv omezení.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 11.131 (?), 4.5.2017 16:30

Proč je to tam napsáno, nevím. Ale na biodegradaci přípravku (byť ta informace bývá zpochybňována) v půdě to vliv rozhodně nemá. 

V období, kdy je málo srážek, se může na účinek herbicidu čekat měsíc, možná i déle.

Mně příde měsíc čekání v naší krátké sezóně příliš dlouho.  Znám lidi, kteří půdu kultivovali hned druhý den a taky v pohodě.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1484) - 248.40 (?), 8.5.2017 9:39

Pane doktore, jsou dva faktory pro které se ten herbicid používá.

Jedním z nich je usnadnění následné kultivace. Tam je jednoznačné, že je kutivace usnadněna až když rostliny "změknou". To závisí na metabolické aktivitě, která je různá v závislosti na teplotě a dostupné vláze.

Druhým faktorem je inhibice růstu z sekndárních meristémů = ochrana proti nařízkování vytrvalých plevelů. Tam je inhibiční účinnost různá podle druhu či čeledi rostlin. Citlivé druhy nemusíte často ani herbicidem stříkat, pokud si dáte práci s opakovanou kultivací. Naopak velmi rezistentní druhy jako je svlačec je vhodné ponechat právě až ten měsíc. Metabolická výměna zejména u zásobních pletiv je nízká (oddenky, hlízy,...) a tak je potřeba, aby si rostlina herbicid do zásobních pletiv uložila.

SfK.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
frantisek_frantisek - (2) - 240.18 (?), 9.7.2017 15:13

Nerozumím tomu proč se RoundUp tak hojně používá. Vím, že je účinný a zamezuje tvorbu důležitých věcí k růstu rostliny uvnitř rostiny.

Ale vždyt je dokázáno, že látky z RoundUpu zůstáváají v půdě a pak to jíte pokud na tom pěstujete zeleninu, ovoce... Tyto látky jsou karcinogenní.

Pro použití na místa, kde se neplánuje pěstovat nic k jídlu to ovšem částečně chápu :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 9.129 (?), 9.7.2017 17:07

Lžete. Glyfosát není řazen mezi karcinogeny. Stopy - a kladu důraz na slovo "stopy" - jakéhokoliv přípravku lze vždy nalézt na místě kde byl aplikován. Zpětná resorpce z půdy, pokud vím, nebyla prokázána, resp. pokud nějaká je, tak je zcela minimální. Kdyby to fungovalo, tak jak popisujete, tak na zasažené půdě by hodně dlouho nic nerostlo. Problémy, které popisujete, jsou s jinými herbicidy, např. z hlavy se mi vybavuje Lontrel.

Že je glyfosát nadužívaný, s tím souhlasím. Ale že je nějak extra zlý a škodlivý, to jsou hloupé lži a nebo, jak by někdo řekl, "alternativní" pravdy. Příště si milý ekobio zelený teroristo vyber nějaký smysluplnější cíl. Třeba tisíce tun vysoce toxických a PROKAZATELNĚ karcinogenních zplodin z také nadužívaných automobilů, ještě navíc v mnoha případech s vykuchanými katalyzátory a DPF. Nebo dědky "kamínkáře", kteří každou zimu nakládají svoje kamínka sr*čkama a svýšený výskyt rakoviny a astmatu pak svádí na Mittal :-D

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Mike Dundee - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (206) - 211.101 (?), 9.7.2017 18:44

Vy jste zcela jistě distributor Roundupu a podobných přípravků, takže nemá moc cenu vás přesvědčovat.  Pro vás budou lidé, kteří nechtějí na zahradě chemii vždy jen ekoteroristé.

Pro ostatní - na internetu lze dohledat spoustu studií ohledně zdravotních rizik glyfosátů, stejně jako několik videí a reportáží o pochybných praktikách výrobce glyfosátu firmy Montsano. Nejhorší mi ovšem přijde, že rezidua glyfosátů jsou prakticky všude - v medu (kvůli řepce) a v dalších potravinách (např. kvůli desikaci obilí). Rezidua byly též nalezeny v moči 60 % testovaných občanů ČR. Před pár dny zařadila glyfosáty na seznam chemikálií s karcinogenními účinky Kalifornie v USA. Ikdyby kdokoliv tvrdil, že to nemá žádný vliv na zdraví, já prostě tyto s prominutím sra*ky v těle nechci. Ještě připojím starší reklamu na v minulém století propagovaný insekticid DDT, o němž se také dlouhou dobu tvrdilo že je naprosto zdraví neškodný (a všichni víme jak to dopadlo)...


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 144.38 (?), 9.7.2017 19:16

Dobrý den. Ma internetu lze najít snad úplně všechno, co si budeme povídat. Můžete mi prosím vysvětlit, proč by někdo desikoval obilí, když to spolehlivě dozraje samo od sebe? A co se týká DDT, já zase slyšel od velmi vzdělaného člověka, že DDT přineslo víc užitku jak škody, protože zachránilo před škůdci spoustu úrody a mnohde zabránilo hladomoru. Ostatně, lék Jacutin se ještě nedávno v medicíně s úspěchem používal. Stanislaw

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika