|
Tip na lis a lisování, 15.10.2015 Nejprve moc děkuji za info. Plus mám k Vašemu textu dotazy.
ad 1) co znamená dělený koš lisu
ad 3) zde se píše toto:
Ze 100 kg hroznů dostaneme asi 90 l rmutu (pomleté a odzrněné hrozny), z toho pak asi 70 l moštu (68 –75 %). Z celkového... celý příspěvek > |
|
Tip na lis a lisování, 14.10.2015 Dobrý den
Rád bych nějak zlepšil vylisnost. Nenašel jsem však nikde nějaké recenze na jednotlivé výrobky. Prozatím vlastní lis nevlastním a tak si půjčuji lis na ovoce LO-10.
Lisuji a budu lisovat pravděpodobně sklizně od 5 - 30kg (rybíz,... celý příspěvek > |
|
|
|
Víno, najrychlejsia vyroba, 13.10.2015 A co chcete slyšet? Píšete, že jste začátečník. Kvasinky za 9Kč, odmítáte a jdete cestou zkušených vinařů tedy spontáním kvašením. Těžko radit co s tím. V principu to smíchat můžete. Záleží na chutí a preferencích. Můžete z toho mít růžový. Navíc až... celý příspěvek > |
|
Borůvkové víno, 13.10.2015 Borůvkové má hlavně spec. postup. Stáhněte si brožuru od p. Valenty. |
|
Víno, najrychlejsia vyroba, 13.10.2015 Smíchat můžete cokoli. Kvasinky přidávat nemusíte, ale stojí cca 9Kč,- a kvašení je úplně o něčem jiném. Nezapomeň te je dobře rozeběhnout. |
|
Domáci víno, 13.10.2015 Ve víně se vyskytují kvasinky už na vinohradě. Přidání ušlechtilých kvasinek je jistota, že se to nezvrhne někam jinam (divoké kvasinky) a nebude z toho ocet. Spontání kvašení se používá pokud máte vybavení a zkušenosti. |
|
Co Vaše réva 2015?, 12.10.2015 Nuže hlásím poklizeno sklizeno a dáno do demižónů.
Vzhledem k tomu, že listy byli již z poloviny zmrzlé z minulého vikendu a na dnešek hlásili též mrazíky, tak jsem určil termín sklizně na tento víken.
Sezóna to byla pěkná zejména pro... celý příspěvek > |
|
Agát Donskoj, 5.10.2015 škoda že se nedá přes Internet ochuhtnat je hodně podobná mému údajnému Neru. |
|
Kyselinky v moštu - jaky změřit/odhadnout, 1.10.2015 Další důležitou otázkou je, kdy bylo kyselé. Já při první testovací sklizni Hib zkusil udělat víno. Bylo po stočení z kvasnic tak kyselý, že jsem ho nechal být ve sklepě a vzpomněl si na něj až o velikonocích, kdy se kámoš ptal na vinohrad. Dal jsem... celý příspěvek > |
|
Co Vaše réva 2015?, 1.10.2015 Jo, tak to mě nenapadlo. Díky. Jak jednoduché, rychlé, levné a účinné. Napadá mě použít vodící drát na plotové pletivo. Nebo máte lepšího favorita? Ty potažené plastem se mi zdají měkké. |
|
|
|
Vinná réva do vyšších poloh, 29.9.2015 Letos jsem sklidil z jednoho keře Primu 40 kg na severním svahu na Slovácku
Nebudete dělat řízky? Tohle se fakt nevidí. |
|
Co Vaše réva 2015?, 23.9.2015 Dobrý den všem.
Mám takovou asi hloupou otázku. Jakým způsobem upevňujete sítě proti ptactvu? Já to vyvazuji k drátěnce slabým drátkem, který si štípu na cca 3cm dlouhé fousky, ale přijde mi to principielně jako docela pakárna a nedovedu si... celý příspěvek > |
|
První rok vinné révy - další postupy, 21.9.2015 Musím říct, že po pár letech už je to únavné.
Třeba tady plus spousta dalších.
jak ostříhat letošní naroslé přírůstky po mrazech /únor, březen 2016/ abych dosáhl dvou tažňů?
Pokud nechcete použí metodu rozpůlení tažně na 2, tak jediným... celý příspěvek > |
|
Co Vaše réva 2015?, 18.9.2015 No možné je vše. Je to z obchodu vinaře Miroslava Osičky. Tehdy mi popletli Jupitera z US se Slovenským Jupiterem/Rhea. Což vzhledem k rozdílným nárokům odrůd bylo docela na pytel.
Může mást i to, že bobule ještě nejsou zralé. Fotil jsem to jen... celý příspěvek > |
|
Co Vaše réva 2015?, 15.9.2015 To jste na tom byl furt dobře. Já vloni neměl ještě sítě, bo jsme si myslel, že s odletem špačku nebezpečí pominulo. Kosáci sežraly zralejší zbytek už tak malé násady. Takže já byl na zlomku úrody v 16st ČNM. Takže jsem to dosladil na 23 a vypily... celý příspěvek > |
|