Příspěvky uživatele - 143.28

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Sklizeň 2015, 27.7.2015 Obsahuje fotku
Každý rok suším spoustu rajčat, většinou typu San Marzano. Letos jsem vyzkoušela i nějaká masitá, hlavně Annu Russian, a jsem spokojená. Usušila jsem tuto šarži na sluníčku a vypadá uspokojivě.Letos to nebudu dávat hned do oleje, ale uskladním a... celý příspěvek >
Rajčata pro sezónu 2015, 16.7.2015 Obsahuje fotku
Toto extrémní sucho a horko zřejmě vyhovuje rajčatům s jižním původem, takové Kumato si vyloženě libuje, krásně zraje a má výbornou chuť. Zlatava ovšem taky neprotestuje a to jižní původ nemá. Jen já trpím, ovšem takový střik z červeného vína a... celý příspěvek >
Jen několik fotek, 16.7.2015
Hezké pokoukání. Taky jsem svého času pěstovala kaktusy, snad se k tomu ještě někdy vrátím.
Rajčata pro sezónu 2015, 12.7.2015
Miluju datlová rajčata, máte je parádní, jakápak je to odrůda? To Tornádo, je chuťově dobré? A jakou má produkci? Potřebuju rajče, které je hodně úrodné, permanentně bojuju s místem tak mi vyhovuje výkonná "fabrika".
Rajčata pro sezónu 2015, 12.7.2015
Ta velká steaková jsou Black Krim, letos je mám prvně a jsem nadšená, některé plody mají ovšem snahu praskat, musím doladit zálivku. Sympatie k Anně Russian s vámi naprosto sdílím. Letos jsem ještě vůbec nic a vůbec ničím nestříkala a přihnojuji jen... celý příspěvek >
Rajčata pro sezónu 2015, 11.7.2015
Všechna jsou venkovní, nemám ani skleník ani foliovník. Zhruba polovina je z rostlin v nádobách a druhá půlka z volné půdy.
Rajčata pro sezónu 2015, 11.7.2015 Obsahuje fotku
Tak u nás dnešním dnem skončilo tzv. přídělové období, kdy se na každé utržené rajče stojí fronta a dostane ho jeden šťastný vylosovaný. Už je rajčat dost pro všechny. Dnešní ranní sklizeň.
Dýně, 10.7.2015
Zkoušela jsem, v domění ušetření místa na záhoně, pěstovat dýni Hokkaido v nádobě. Poskytla jsem 20l kyblík od fasádní barvy a velmi kvalitní kompost. Poctivě jsem zalévala. Bylo to plýtvání energií mojí i té dýně. Vyrostlo pár "tenisáků" a rostlina... celý příspěvek >
Dýně, 8.7.2015 Obsahuje fotku
Letos to vypadá, pokud nevyschne řeka protékající kolem zahrady a bude tak dost vody, že by se, navzdory slimáčí invazi z počátku pěstování, mohly urodit nějaké dýně. Bohužel Muscade de Provence slimáci zlikvidovali. Malá ukázka.
Bifteková rajčata, 7.7.2015 Obsahuje fotku
Letos zkouším premiérově pěstovat nějaká masitá rajčata. Je normální, aby v tomto suchu a přiměřené zálivce praskala, nebo to k těmto odrůdám patří?
Rajčata pro sezónu 2015, 1.7.2015 Obsahuje fotku
V této sezoně pěstuji poprvé tolik vychvalované Tomatoberry garden a uznávám, že je to šlechta mezi rajčaty. Exkluzivní vzhed i chuť. Mám dvě rostliny v nádobách a dvě v ohrádce.Pěstuji je na dva až tři výhony, všechny už mají kolem metru osmdesáti.
Špatně zaštípnuté rajčata, 15.6.2015 Obsahuje fotku
Naši američtí přátelé zpanikaří pokaždé, když musí z nějakých důvodů rajčeti vylomit zálistek nebo ho omezit v růstu. Přicházejí o produkci. Proto vymýšlejí, jak poznamenal Vladimír, různé klece a způsoby vedení. U nás je zvykem tyčková rajčata... celý příspěvek >
Nemocna cuketka?, 13.6.2015
Máte nádherné cukety. Jsem úplně bledá závistí a to je co říct, protože jsem docela opálená.Jsme "cuketová" rodina, zbožňujeme je na všechny možné způsoby, a mě se už druhý rok vůbec nedaří je vypěstovat.Přitom to vypadá tak jednoduše.První malé... celý příspěvek >
Pěstování dýně (hokaido), 7.6.2015 Obsahuje fotku
Dýně už mi vylézají z ohrádek a rozhlížejí se po nějaké opoře. Mám starý žebřiňák, tak jim ho asi pronajmu. Musela jsem tvrdě zakročit proti slimákům, kteří květy dýní považují za delikatesu.
Rajčata pro sezónu 2015, 7.6.2015 Obsahuje fotku
Taky jsem už zahájila ochutnávání, sklizní se to ještě nazvat nedá. První jsou balkónová keříčková a začíná se červenat Tamina.
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika