Příspěvky uživatele - 94.10

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kvas jablek, 31.10.2008
Myslím, že 5 kg medu bohatě stačí. Osobně jsem letos do moštu nedával nic, včely mi odešly na varoázu. Asi bych ještě změřil obsah glycidů cukrometrem a bude-li pod 2%, jel bych pálit. Nebo alespoň přenést sud do většího chladna (což půjde asi u 200... celý příspěvek >
Co to vlastně vyrábím, kompost?, 31.10.2008
Zelená, hustá smradlavá kaše vzniká spíš anaerobními procesy (nedostatečným okysličením) v kompostu, než nadbytkem dusíku. Pomohlo by prosypat trávu zeminou a jinými zbytky, které mají šanci brzy zetlít. Můžete zkusit i urychlovač kompostu, sám... celý příspěvek >
Podnože pro růže, 30.10.2008
Už je to dlouho, co jsem růže očkoval. Používal jsem obyčejný šípek. Jestli se očkuje i na něco jiného, nevím.
Který skleník zvolit? V, 30.10.2008
Je otázkou, jestli je správné si podruhé skleník nekoupit anebo koupit a správně sestavit.
Starkrimson, 30.10.2008
Starking a Starkrimson se velikostí, chutí ani skladovatelností plodů neliší. Pouze růstem (Skg bujný, Skm spur) a barvou (Skg žíhaný Skm rozmytý).
Teploměr do udírny, 30.10.2008
Stačí koupit zavařovací teploměr - tedy kovový bimetal, nikoli skleněný
Kvas jablek, 30.10.2008
   Toto je mé desatero správně ošetřeného kvasu. 1. Co největší a čistá nádoba 2. Zralá, čistá a neshnilá jablka. Lze je nechat vyrosit a dozrát na hromadách nebo v bednách 3. Celou nádobu naplnit najednou podrcenými jablky... celý příspěvek >
Ředění slivovice, 30.10.2008
Osmózu bych sem netahal. I voda z kohoutku má do izotonického roztoku hodně daleko, ale o to při ředění slivovice nejde. Nevěřím, že jakákoli voda (pokud nejde o nějakou siřičitou prdlavku) dokáže výrazněji změnit chuť slivovice. Může ale vytvořit... celý příspěvek >
hnojení ovocných stromů, 30.10.2008
Na tuto problematiku nelze odpovědět obecně. Věc má mnoho proměnných. Kde pěstujeme, jak pěstujeme, co pěstujeme, na čem pěstujeme a co od ovocných plodin chceme (ovoce, stín, pohyb na vzduchu, houpačku). Je to podobné, jako se ptát: "Máme vůbec... celý příspěvek >
doplnění vápníku proti hořké pihovatosti, 30.10.2008
Proti hořké pihovitosti je podstatně efektivnější a v konečném důsledku i levnější postřik rozpustnou solí vápníku přímo na nezralé plody, a to opakovaně.    Jinak nemám nic proti aplikci vápna, pokud je půda kyselá a vápníku v ní... celý příspěvek >
nové odrůdy jabloní, 29.10.2008
Uvádějí někde zmínění prodejci, na jakých podnožích mají své stromky naštěpované?  Bez tohoto údaje je jakýkoli nákup zajícem v pytli.
Lískové ořechy, 27.10.2008
Podle čeho soudíte? Ne vše, co se píše na netu musí být pravda, ale tady je jeden odkaz: http://botanika.bf.jcu.cz/suspa/vyuka/materialy/populac/pyl.doc
Urychlení hnití jablek, 27.10.2008
Znám několik rodin nedaleko, kteří mají na zahradě vzrostlé jabloně (obvykle po rodičích). Když začnou plody dozrávat, všechny je otřepou, napytlují a odvezou do výkupu. Jablka na jídlo koupí v Penny, na pití ovocnou šťávu v... celý příspěvek >
Lískové ořechy, 27.10.2008
Myslím, že se nemýlím (tedy v tomto případě, jinak často :-)). Přečtete-li si příspěvek podrobně, je tam napsáno geneticky totožný. Podobně jako dvouvaječná dvojčata nejsou terminologicky totéž jako normální sourozenci, ale z genetického... celý příspěvek >
Co teď s kadeřavostí?, 27.10.2008
Přístup "stromy ponechat a čekat, jak se s tím vyrovnají", je přírodní a ekologický jen naoko. To lze praktikovat s planě rostoucími ovocnými druhy nebo s odrůdami, které se těm planým svým růstovým cyklem podobají. Pěstované odrůdy... celý příspěvek >
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika