Příspěvky uživatele - 91.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rajčatový hokus pokus - průběh, 21.2.2018
Já nemám se světlem problém. Z důvodu cestování a nezalévání jsem však přestěhoval rajčata ze západního okna na jižní, ale studené. Teplota 8-14. Všechny přežily, ale vůbec nerostly. Tak jsem jich část vrátil do tepla (17-22 st.) a hned druhý den byl... celý příspěvek >
Rajčata k dlouhodobému skladování podzim/zima, 21.2.2018
U oběda jsme se dnes bavili o únorových rajčatech ve střední Evropě. Jeden z kolegů tvrdil, že si jich v sobotu koupil několik v Rakousku, ale nedalo se to jíst. Jak je možné, že jsou u nás (BG) docela chutné? Tak jsem ty své nakrájené na talíři... celý příspěvek >
Rozkvétání 2018 M+B, 21.2.2018 Obsahuje fotku
Meteorologové předpovídají silnější mrazy příští týden skoro v celé Evropě. Tak mi asi taky něco umrzne. Tulipány a hyacinty zatím vypustily jen lístky. A ranné meruňky mají taky jen malé červené kuličky. Budu však muset vypustit pracně nachytanou... celý příspěvek >
Řez mladé Redhaven, 21.2.2018 Obsahuje fotku
Já je řežu ještě o něco dříve, aby se do zbytečných pupenů vůbec nic nenalévalo. Mohlo by to chybět těm zbylým pupenům. Po vyrašení ještě dostřihnu.
Vysev paprik, 19.2.2018 Obsahuje fotku
Párkrát jsem viděl vysívat větší množství semínek. Asi tak 2000. A bylo to bez testování. Prostě 4 řádky po 2m a 15 cm od sebe, v každém jiná odrůda, zalít, zakrýt fólií a občas vyvětrat. Sousedka tak vysívá papriky každoročně v půlce března. Po dvou... celý příspěvek >
Množení Meruzalky, 17.2.2018 Obsahuje fotku
Myslím, že jsem pochopil smysl dotazu v tomto vlákně a také text knihy. Na dotaz jsem odpověděl, že se roub (stromkový rybíz nebo angrešt) na prutu bez kořenů založeném 2 týdny v písku nechytne. Připustil jsem také, že to třeba někdo umí (se... celý příspěvek >
Množení Meruzalky, 15.2.2018
Asi máme všichni do jisté míry pravdu, jenom ji nechápeme stejně. Já si myslím, že ustřižený prut meruzalky po 14 dnech v písku nemá kořeny ani kořínky a roub se proto běžnému zahrádkáři nechytne (ověřeno). Mně se tímto způsobem chytla jen vrba jíva... celý příspěvek >
Rozkvétání 2018 M+B, 15.2.2018 Obsahuje fotku
Koncem roku jsem psal o anomálii (částečně rozkvetlá mladá broskvoň). Předpokládal jsem, že zmrznou nejen květy, ale i celý stromek. Musím přiznat, že jsem se mýlil. Silná zima nepřišla a letos už nepřijde (zaznamenal jsem jen asi -10 st.). Na... celý příspěvek >
Množení Meruzalky, 15.2.2018
Přečtěte si tuto publikaci pozorně (Bílek-Hanuš, Štěpování, šesté vydání z roku 1987, str. 94). Dotaz chápu jako roubování na uříznutý nezakořeněný prut. O roubování nezakořeněné podnože se tam sice píše, ale doporučuje se černý rybíz. Vyzkoušel jsem... celý příspěvek >
Angrest - roubování, 14.2.2018
Normálně kopulaci s umistenim roubu ke kraji řezu podnože. Nebo platkovánim. Nebo sedelkovanim
Pecky pomeranče, citronu, mandarinky, limetky, 13.2.2018
Rostlina bude samozřejmě rodit to, co na ni naroubujete. Tedy citróny. Můžete zkoušet i očkování, které bývá teď v předjaří velmi úspěšné. Řekl bych, že minimum pro štěpování u citrusových podnoží je asi 4-5mm v průměru kmínku ve výšce 5cm nad zemí.... celý příspěvek >
Výsev kedlubny, 5.2.2018
Je to v Bulharsku, ale to počasí bylo za poslední měsíc zhruba stejné jako u vás v Brně. Např. dnes v noci bude taky trochu mrznout. Na horách je stále až 165 cm sněhu. Ode dneška máme délku dne nad 10 hodin, ale v březnu nás v délce dne doženete a... celý příspěvek >
Výsev kedlubny, 5.2.2018 Obsahuje fotku
Mně saláty přežily zimu skoro všechny (víc než 100 ks). To se budou mít sousedovy slepice dobře. Taky jsem dnes využil pěkného jarního dne, dovezl jsem odleželý koňský hnůj a začal jsem na odpočatém pozemku kopat zapuštěný záhon. Přikryju ho pak... celý příspěvek >
Angrest - roubování, 4.2.2018
Tak je neuchovávejte a roubujte hned za bezmrazového počasí s čerstvě ustřiženými letorosty. Na Vysočině obvykle roubuji venku angrešty v únoru a začátkem března čerstvými rouby. V půlce března už mívám problém najít nenarašený roub. Zajímavé je, že... celý příspěvek >
Začátečník - rajčata, 4.2.2018
Já tomu rozumím tak, že S F1 jsou semena z matečných rostlin se sterilním pylem, které se samovolně opýlí pylem druhého rodiče pomocí hmyzu. F1 se opylují manuálně na rostlinách s kastrovanými poupaty. Sterility pylu se dosáhne chemicky. Možná se... celý příspěvek >
Další diskuze:  6162636465>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika