Krátké rouby nevadí, spíše jde o jejich sílu. Angrešt má tvrdé dřevo, s tenkými se pracuje hůř (pokud máte šikovné ruce a cvyk, nebude to vadit), Na roubování potřebujete 3-4 očkové rouby, u neřezaných angreštů jsou na přírůstcích dost často hodně blízko u sebe, což ztěžuje práci. Meruzalka by měla být přibližně stejně silná, vršky bývají nevyzrálé, musí říznout až do vyzrálé dřevité části. Tenký roub by měl ležet jednou stranou na svazcích cévních (obyčejně až zesílí, bude vypadat, že je srostlý s celou plochou), nesmíte ho dát na střed, mezi svazky. Rouby si před prací ostříhejte, zbavte je trnů. Očkování vychází slušně, ale spíše z pozdně letní práce než z jarní. Pokud Vám nebude vadit, že jsou rouby tenké. roubujte už teď, pokud byste radši měl rouby lepší, ořezejte stromek, párkrát ho zalijte, aby přírůstky (ale i ovoce) byly kvalitnější