|
mandarinka - roubování, 22.11.2008  Před necelým rokem jsem vysel pár semen mandarinek a citronů... Nyní mám cca 20cm keříky. |
 |
Fíkovník, 22.11.2008  Zdravím,
mám několik jednoletých fíkovníků. |
 |
|
 |
Banánovník - Musa, 22.11.2008  Mám několik druhů banánovníků.
Tomu největšímu začaly odumírat listy a nakonec odumřel celý.
Naštěstí po sobě zanechal několik odnoží. |
 |
Tlustice, 22.11.2008  Na jaře jsem dal tlustici ven, ale teď na podzim už i mrzlo a tlustice tento mráz nevydržela.
Naštěstí mám ještě jednu doma. |
 |
Ananas, 22.11.2008  Zdravím
vykroutil jsem z plodů ananasu vrcholové růžice a vyrostlo mi několik ananasovníků.Jeden odumřel a vyrostla z něj odnož.
Pěstování ananasu je velice jednoduché! |
 |
přezimování agave, 22.11.2008  Agave americana je mrazuvzdorná do cca -10°C, U několika pěstitelů už v ČR přežila přes celou zimu venku. Existuje ale spoustu druhů agave, které jsou mrazuvzdorné(např.Agave neomexicana, agave utahiens,...) a ty by vám měly přes zimu při suchu... celý příspěvek > |
 |
plod opuncie, 22.11.2008  Zdravím,
Opuncie se dají rozmnožovat tímto způsobem, ale jednodušší je řízkování článků.
Když rozříznete plod opuncie, je plný semen, která se musí vyndat kávovou lžičkou a očistit.Výsev je možný do kaktusové zeminy. |
 |
Callistemon - štětkovec, 9.11.2008  Štětkovec jsem si koupil cca 20cm velký.
Trošku povyrostl, doufám, že až ho na jaře volně vysadím, že poroste rychleji... Jak roste rychle vám?? |
 |
Jak pestovat pokojovy bananovnik a co chce, 9.11.2008  Zdravím,
cca půlmetrový banánovník mi udělal dvě odnože, a potom odumřel.
Nevím proč, některé odrůdy mi jdou a některé zcela odejdou. |
 |
Granátové jablko, 9.11.2008  Zdravím, na jaře budu mít rostlinu granátové jablko var. nana.
Na jaře se chystám rostlinu zasadit ven a nechat ji venku i přes zimu.
Má s tím někdo zkušenosti?
Děkuji |
 |
|
 |
čajovník, 9.11.2008  Zdravím, před měsícem jsem si koupil 2 rostlinky čajovníku od pana Nermutě. Mám je u okna na severní straně v chladnu(cca 10°C) a zatím jsou v pohodě.Na jaře se chystám dát jeden čajovník ven do volné půdy, četl jsem že je mrazuvzdorný.
Má někdo... celý příspěvek > |
 |
Jak udělat "burčák" z jablek?, 21.8.2008 Rád bych si udělal burčák z jablek, ale nevím jak? Napište postup. Díky. |
 |
Stříhání jednoduše - broskev, 2.8.2008 Dovoluji si tvrdit, že řez broskvoní nemůže být jednoduchá záležitost, zejména pro začátečníka. Na dálku detailně postup popsat je téměř nemožné. Nejlepší by bylo poptat se v okolí po někom, kdo to ovládá. Kdybyste mi poslala Váš e-mail, poslal bych... celý příspěvek > |
 |
Žlutozelené skrvny, 8.7.2008  Viz foto. Jedná se o tohle?
Hnědnutí listů ořešáku
Příznaky: na listech žlutozelené, postupně hnědnoucí, různě velké ohraničené skvrny. Při silném napadení se skvrny spojují, dochází ke svinování a předčasnému opadu listů. Na plodech různě... celý příspěvek > |
 |
Roubováni merunky, 12.5.2008 Po neúspěšném roubování jsem v témž roce v létě narostlé výhony úspěšně očkoval a mohu to doporučit zvláště začínajícím pěstitelům. Na roubování peckovin ztroskotalo nejedno zahrádkářské "eso" a jedním z problémů může být už uchování v zimě... celý příspěvek > |
 |