čajovník
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 243.189 (?), 9.7.2008 14:06
Dobrý den,
Zkuste čajovník přesadit do zahradnického substrátu smíchaného s rašelinou v poměru 1:1, čajovník vyžaduje kyselou půdu, nebo zkuste dát do staré ponožky ze dvě hrsti rašeliny a ponožku s rašelinou ponořte na alespoň několik hodin do asi tří litrů vody, touto vodou pak zalévejte Váš čajovník a všechny kyselomilné rostliny.
Přeji mnoho ůspěchů!
Radim.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 187.62 (?), 10.7.2008 11:38
přesně tak, já používám trošku jiný recept, ale v podstatě je to to samé, moji poslední rostlinku jsem zachránil tím, že jí zalevám buď dešťovkou, nebo vodou z vodovodu ale tak, že do ní přidám vývar ze starého jehličí a nahnilých šípků (obojí je silně kyselé) takže takovýhle odvar relativně prokyselí i vodu z vodovodu s kterou se pak dá zalévat... někdo mi doporučoval přidávat do vody i ocet... ale u toho už nevím, nevím:)
hodně štěstí s pěstováním:)
|
|
 |
|
 |
 |
|
david.figs - (17) - 50.44 (?), 9.11.2008 14:33
Zdravím, před měsícem jsem si koupil 2 rostlinky čajovníku od pana Nermutě. Mám je u okna na severní straně v chladnu(cca 10°C) a zatím jsou v pohodě.Na jaře se chystám dát jeden čajovník ven do volné půdy, četl jsem že je mrazuvzdorný.
Má někdo zkušenosti?
Moc děkuji david.figs@seznam.cz
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 187.62 (?), 25.12.2008 23:15
na přihnojení během vegetačního období.../tj. ne v zimě/ lze použít běžně dostupné hnojivo na citrusy :)
ať rostou!
|
|
 |
|
 |
 |
|
LiiB0R - (11) - 156.150 (?), 9.10.2009 14:52
Pokud máte klasický čínský čajovník tak ho dejte ven... přehodte přes něj přes zimu seno a přežije bez problému, v létě krásně přirůstá
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 249.248 (?), 24.1.2010 12:02
Zdravím, rozhodl jsem se po dlouhé úvaze pěstování zkusit, máte krom klasických rad a problémů, nějaké poznatky a zkušenosti? Předem díky Michal (Salanter@email.cz)
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 191.35 (?), 24.1.2010 14:57
Já jsem si ho před několika dny objednal ze Zahradnictví Kruh. Došel vpořádku. Pro pěstování je důležitá zálivka dešťovou vodou /já používám destilovanou/ a jako substrát rašelina, protože nesnáší vápno. Asi by šel použít i substrát na azalky a rododendrony - snad by tak rychle nevysýchal, jako čistá rašelina. Rašelina taky neobsahuje skoro žádné živiny.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 97.6 (?), 1.12.2010 20:17
Dobrý den, pořídila jsem si dvě rostlinky čajovníku, které nemají ani 1Ocm. Proto bych se chtěla zeptat, jak je zimovat. Bojím se, že venku umrznou a vevnitř se jim také nebue dařit. Sklep mám k dispozici pouze neosvětlený.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|