|
Příspěvky uživatele - 22.251
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Staré odrůdy jabloní - Slovácko, 24.1.2012 Vrátím se k přirovnání - mám staré i nové auto, staré je nevzhledné, ale prožil jsem s ním kus života, opravím si ho sám, nové je krásné, ale musím s ním do opravny a je to drahé. Není krása starých odrůd v tom, že s námi byly kus života, nejsou sice... celý příspěvek > |  | Legální znečištění zahrady, 22.1.2011 Všechny pozemky mimo vesnici jsou honební, podle zákona tam mají myslivci právo vstupu a výkonu myslivosti. Můžete požádat o vyjmutí, ale musí být pozemek oplocen. Oplocení sadu Vás může stát 300 tisíc a vandalové Vám ho stejně zničí. |  |
|  | Legální znečištění zahrady, 21.1.2011 Začal jsem diskusi, ne pro kritiku myslivců, ale protože mě překvapilo množství olova (všeobecně považovaného za jedovatý kov), které se za 20,30,40,ale i 100 let nashromáždí v půdě. Více méně v celé republice, Evropě i světě. Jen jsem potřeboval od... celý příspěvek > |  | Legální znečištění zahrady, 21.1.2011 Ovocný sad byl rodičů, nikdy jsme nad tím nepřemýšleli, lovení zvěře je běžné po celém světě a nikomu pár broků nevadilo. Ale v poslední době pořád nacházím plastové prázdné nábojnice. Sbíral jsem je a měl jsem plné kapsy. Tak jsem o tom začal... celý příspěvek > |  | Legální znečištění zahrady, 20.1.2011 Nechci řešit myslivce, ale znečištění pozemku 2-4 mm kousky olova. Hrubě spočteno to může být 80 000 - 150 000 ks olova v mém sadu, vzhledem k malé velikosti s obrovským povrchem. |  | Legální znečištění zahrady, 20.1.2011 Potřebuji poradit, máme ovocný sad na samotě, kde se běžně přes rok vyskytuje zvěř. Bažanti, zající a srnci. Každý rok zde myslivci konají společné hony, a během roku střílí lišky, kočky a další nevím co. Jen orientačně jsem spočítal, že průměrná... celý příspěvek > |  | Kde sehnat lípu?, 18.1.2011 Pokud jste z okolí Olomouce, můžete mít lípy od 10 cm do 3 m. Ale uvědomte si prosím, že se v dospělosti jedná o hodně velký strom. |  | Tabulka na správné změření kvasu, 28.12.2010 Kvas mi zrosolovatěl jen jednou, dělali jsme třešně a ty jsme pro rozkvašení zalily vařící vodou s cukrem. Moc jsme spěchali, a naše překvapení - po čase byl růžový rosol v bečce. Je to již 25 let.
Ještě jedna poznámka - švestky se kvasí i pálí i v... celý příspěvek > |  | Jak vyrobit kvas na žitnou?, 24.12.2010 Co takhle vyrobit zelený slad? Postup se dá najít v odborných knížkách. Nebo koupit již hotový suchý slad? Před několika lety byla cena 800,- za 100 kg. Nechat sešrotovat a buď zakvasit s troškou cukru, nebo nechat proběhnout enzymatické pochody jak... celý příspěvek > |  | Zakalená slivovice, 18.12.2010 Mluvit o % ukončení je těžké, protože % na lihoměru na odtoku před měřidlem záleží na teplotě chlazení. Tam může docházet ke zkreslení. Myslím a mám vyzkoušeno, že většina vůní a chutí jde až když teče 45% a méně. Někdy dokonce až při 35%.... celý příspěvek > |  |
|  | Altanova, 18.12.2010 Mám i jiné ryngle, ale Althanova se mi nejvíc kazí. Dobře zakvete, má hodně plodů, ale jdou na ní nejvíc včely a vosy. Sklidím 30 dobrých plodů z celého stromu. Ovoce je to dobré - příjemně sladce nakyslé. Na ostatní ryngle a švestky mi nejde... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|