|
Příspěvky uživatele - 220.205
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Pálení ovocných vín, 7.3.2013 Takže praktický návod. K 10 l desertního vína nalijte alespoň 3 litry vody, přidejte aktivované kvasinky VÍNKA (balíček kvasinek nasypat do ca 35 °C teplé vody alespoň na 15 min.), balíček živné soli, obojí koupíte v drogerii. Teplota by se měla... celý příspěvek > | | Vápno do kvasu, 5.2.2013 Tak zlé to zase není. Aktivní uhlí CW-20 sedimentuje asi týden, otázka je, co dál. Po sedimentaci se musí zfiltrovat na křemelině, běžné filtry ho nezachytí. Ovšem fatální na tomto procesu je to, že už se nepozná z jakého ovoce byl destilát vyroben,... celý příspěvek > | |
| | Vliv délky destilace - rektifikace na kvalitu a chut, 18.1.2013 "Svatá slova". Samozřejmě, že jste mě nikdy na můj mail nekontaktoval, Váš problém, odpovídám tak na 5 dotazů denně díky e-mailu. A víte proč? Protože se pod své názory podepisuji a myslím, že je nás na tomto fóru tak max. 10 %, co se... celý příspěvek > | | Vliv délky destilace - rektifikace na kvalitu a chut, 17.1.2013 Jo, tak to bude ono! Pak přežije každý nestabilní kvas i do ledna dalšího roku, ale rektifikace musí být střešní. A to se ví, že x musí být přirozené číslo. slosar-petr@seznam.cz | | Vliv délky destilace - rektifikace na kvalitu a chut, 17.1.2013 Vážený pane, rozmyslete si to!! Opravdu chcete na tomto fóro tvrdit, že jste přibližně ke konci roku 2012 pállil třešně?? Jde o to, kdo Vám to bude věřit? A...Překvapil však i výrazný "závan" chuti po merunkách. To myslíte vážně? Myslím si, že o... celý příspěvek > | | Škrábavost pálenky, 2.1.2013 To záleží na refluxu, ale celková koncentrace je 73 - 75 obj.% PŠ | | Škrábavost pálenky, 31.12.2012 Přeji hezké silvestrovské odpoledne, snad by to šlo i bez titulu. Nápadná škrábavost některých destilátů je způsobena několika jevy. Máte určitě pravdu, že je způsobována některými nežádoucími složkami v destilátu, často se také vyskytuje v... celý příspěvek > | | Kvas Oskeruše, 30.12.2012 Ano, je to tak. Asi před pěti lety jsem do Tvarožky poslal tento destilát s odebráním úkapů do 76,5 °C a pěkně jsem si odřel nos. Prostě našinec se musí stále učit, v posledních letech mě už berou na milost a letos jsem už fasoval 90% možných bodů,... celý příspěvek > | | Kvas Oskeruše, 30.12.2012 Vážený pane, děkuji za důvěru, ale s Vaší prosbou si fakt nevím rady. Asi takhle: Máme 5 základních a také soutěžních druhů destilátů. Dvoje jádrové tj. jablka a hrušky a troje peckové, tj. švestky, třešně a meruňky. Pokud jsou připravené destiláty z... celý příspěvek > | | Rozmačkání švestek, 29.12.2012 A to byly všechny měkké a nebyla tam žádná stopka, list neřkuli větvička? Švestky 2-3 dny přebírám, měkké na omak hážu do lorny, projdu se po nich v holínkách a jdou do sudu. Stačí, když jsou porušené. Ale dokonalá zralost musí být... celý příspěvek > | |
| | Destilační přístroj, 28.12.2012 Zkuste to znovu. Otevřete Google a zadejte diagram Mc Bane-Thiele. Zdraví PŠ | | Nahořklá slivovice, 24.12.2012 Přepracovat. slosar-petr@seznam.cz
| | Kvas smrdí podobně jako ředidlo, 23.12.2012 Sacharidy, tedy "cukernaté látky" se skutečně za jistých okolností mohou změnit na aceton CH3COCH3 pomocí mikroorganismu Clostridium acetobutilicum, ovšem pouze při teplotě vyšší než-li 35 °C. Nicméně je třeba také dodat, že vzniká ethylacetát, jinak... celý příspěvek > | | Kotel Medienka, 23.12.2012 Reflux je zpětný tok kolonou jehož typickou vlastností je, že pokud je jeho narůstající množství v čase v souladu s konst. příkonem do vařáku, roste i počet pater kolony, které zmíněné výševroucí látky zachycují, ovšem nesmí dojít k zahlcení... celý příspěvek > | | Kvas Oskeruše, 22.12.2012 Vážený pane, oskeruše (Sorbus domestica) se do bečky nesbírají. Sbírají se do ovocných přepravek, potom se 2 - 3 týdny žlutočervené plody přebírají až všechny zhnědnou, pak se asi 0,2 mm stopky musí odstranit a hnědé, změklé a nehořklé plody se... celý příspěvek > | |
|
|
|
|