Příspěvky uživatele - 151.93

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Co vaše réva? (2014), 28.7.2014
Já nevím, co mi uteklo, ale proti chloroze (nedostatku hořčíku) chcete dát dolomitický vápenec? Vápník právě blokuje příjem hořčíku - nebo je tu něco nového, co se ke mně nedostalo?
Co vaše réva? (2014), 28.7.2014
Letos poprvé jsem zkusil Karathane a jak se zdá, výsledek je lepší než u Falconu, který jsem kdysi používávál. Podle návodu ničí Karathane i přezimující spory, tak s ním příští rok preventivně postříkám všechno.
Odrůda Regent, 9.7.2014
Není to podnož - možná by to mohl být i Moskovskij - ale musím se zítra přes den podívat na listy a řapíky listů...
Stříkat před deštěm?, 27.6.2014
@Standa von Königgrätz Když jsem pěstoval Portugal, tak jsem mixoval Ridomil s Falconem, nijak jsem to nestřídal a nebyl v tom žádný problém. Kupovat hromadu různých prostředků a aplikovat je zvlášť není podle mého názoru až tak nutné.
Žížaly hnojky, 7.6.2014
Díky za odpověď - s propadem sazenic samozřejmě počítám. Nedávám hnůj ke kořenům - mezi (uleželým) hnojem a kořeny v balu dávám ještě vrstvu hlíny. S těmi žížalami to tak asi bude - ale zdá se mi jich extrémně moc. - a slepicím se do nich moc... celý příspěvek >
Zálistky a výhony bez plodů, 6.6.2014
Panu Pavlouškovi nemohu než důvěřovat, ale dovolím si nesouhlasit s jedinou věcí. Osluňování hroznů pro konzumní účely (zvláště těch bílých) sebou nese jednu nedobrou věc - bobule v přední části hroznu zrají velmi rychle, zatímco neosluněné bobule... celý příspěvek >
Zálistky a výhony bez plodů, 6.6.2014
Na druhou stranu jsem četl, že čím dál, výše je list od hroznu, tím menší má na cukernatost plodů vliv. a když si pak zálistky navzájem stíní, nevím nakolik to má význam - navíc tu pak máme dobré podmínky pro houbové choroby. Ale nikdy jsem to... celý příspěvek >
Zálistky a výhony bez plodů, 6.6.2014
Proč do 4. až 5. listu a dál ne? Setkal jsem se s tím, že zálistky jenom zakracovali - prý kvůli lepší fotosyntéze na cukr, ale já je vylamuju všechny.
Asi mi něco žere listy, 6.6.2014
Rulandské modré nemám, ale u některých odrůd bývají mladé listy chlupaté - setkal jsem se s tím, že jedni známí to chtěli hned stříkat, protože to považovali za padlí révové - Oidium (odr. Sieger).
Žížaly hnojky, 6.6.2014
Sázel jsem novou hlavu vinné révy a v zápalu boje jsem si neuvědomil, že hnůj, který jsem ve větší míře přikládal je plný žížal hnojek. Můžou révě uškodit nebo se rozlezou do kolem? (Nejsem si jistý, zda se jim do té slínové kolem bude chtít.)
Svilušky?, 4.6.2014
Pavučinky? Některé svilušky je dělají, ale myslím, že právě ty ovocné, škodící na vinné révě je nedělají.
Svilušky?, 3.6.2014
Jenom k těm sviluškám - kdo má vinnou révu blízko nebo dokonce pod ovocnými stromy, zejm. trnkami, jabloněmi, svilušek se jen tak na révě nezbaví - tedy zbaví, ale ony potvory si na révu napadají hned jak dostanou příležitost.  (Jak napsal... celý příspěvek >
Násada květů, 23.5.2014
Zkuste hnojit fosforečným hnojivem. Máte-li slepice, slepičince zkvašené a zředěné 1:6 jsou jedním z nejlepších hnojiv pro vinnou révu.
Postřikový roztok - jak dlouho lze použít?, 4.5.2014
Stříkal jsem lísty a výhony Sanmitem (proti roztočům) ale musel jsem odejít a postřik přerušit. Jak dlouho lze spoléhat na účinnost roztoku uloženého v nádobě na chladném místě? A jak je to například u Ridomilu a jiných antihoubových postříků?
Bezsemené stolní odrůdy, 15.4.2014
Prodávám jak jsem koupil, ale vidím, že jsem nakoupil špatně. Tak díky za opravu! Nicméně Pölöskei muskotály se uvádí jako rezistent, ale ten svůj "rezistent" jsem zlikvidoval, protože jsem jej musel stříkat.
Další diskuze:  1,  2,  3,  4,  5  >  
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika