Žloutne mi můj nejhezčí strom
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Josef. - Diamantový Zahrádkář (2694) - 205.187 (?), 15.2.2012 21:04
Přesazení doporučované předchozími přispěvateli bude jistě dobrá věc. Já osobně bych fíkus trochu zastřihl - tak asi o 10-20% zelené hmoty, tedy v podstatě ty převisající konce větévek apod., trochu se tím může upravit i viditelná nerovnoměrnost korunky. Podpoří se tím kořenová soustava oproti velké nadzemní části stromku. A nebál bych se také použít třeba symbivit do květináče: podpoří mikrobiální aktivitu a symbiotické houby v kořenovém prostoru.
Josef.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 54.27 (?), 15.2.2012 21:33
Já bych řekla, že benjamíni právě studené zimování rádi nemají. A zvláště se jim nelíbí prochlazené nohy. Elena
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3376) - 5.149 (?), 15.2.2012 23:59
Vůbec tomu nerozumím, ale moje kolegyně pěstovala v kanceláři benjamíny, jeden začal žloutnout. Pozvala si zahradníka a ten jí ho ostříhal opravdu moc, nezbylo ani 40% listů. Benjamín se zahustil a krásně rostl. Není to moje rada, ale asi to chce hodně odvahy.Možná by k tomu řekli něco zahradníci na tomto webu.
Mr Big
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3376) - 5.149 (?), 16.2.2012 15:34
Chtěl bych dodat: Dnes jsem se zeptal toho zahradníka jak to stříhal, tak mně řekl že na kosterní větve a stromek zůstral úplně bez listí. Možná to tak riskl, protože to nebyl jeho benjamin. Ještě bych dodal že kolegyně ty odstřižené větve nechala zakořenit a zapěstovala nové rostliny- sázela je po dvou vedle sebe a kmínky zaplétala.
Mr Big
|
|
 |
|
 |
 |
|
The_DoctoR - Stříbrný Zahrádkář (102) - 105.66 (?), 16.2.2012 2:56
Je pravda, že už vylézejí delší dobu kořínky z vrchu květináče. Takže přesezaní bude asi to nejrozumější. Do jak velkého květináče přesadit?
Bohužel ho mohu mít buď v bytě a nebo venku na balkoně, jinou možnost nemám..
A to ostříhání? Pokud byste mi přesně poradili, kde střihnout, tak to klidně udělám, když mi dáváte jistotu, že to stromečku pomůže :)
Děkuji všem mnohokrát
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|