Výsadba sazenic rajčat po dvou kusech
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 173.17 (?), 16.2.2017 14:02
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 173.17 (?), 16.2.2017 14:12
Pochopitelně souhlasím s panem Walterem. Než jsem to napsal, tak se tam objevil další příspěvek Petra z H a proto ten můj souhlas vypadá jako bych souhlasil s ním. K příspěvku pana Petra bych jen poznamenal, že jeho zkušenost se diametrálně liší od zkušenosti tisíce jiných pěstitelů a odborníků na prevenci před rajčatovými chorobami, ale pokud mu to vychází, tak je to jen dobře a mně nezbývá nic jiného, než přát mu i do budoucnosti, ať se mu daří. Pro ostatní bych doporučil, aby si přečetli nějakou knížku o pěstování rajčat, kde se vždy problematika ochrany před plísní bramborovou zevrubně probírá.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 228.179 (?), 17.2.2017 6:00
Moje zkušenost je taková, že u maminky s touto výsadbou jsem měla plísně dost (mohlo to být i počasím v létě) ale u ní byla rajčata do 11h bez sluníčka a moc u ní nefouká.. u nás je takto sázím několik let a nestříkám, vždy až je problém - cca srpen, spíš začátek září..obě fota jsou z rána, rajčata jsou od rána do večera na otevřeném prostoru, svítí na ně sluníčko pořád a jsme tu od pole stále šleháni větrem.. pár metrů a má sousedka brambory.. popis k fotkám, co jsem zadávala výše..
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 183.13 (?), 17.2.2017 23:24
Ja pestujem rajčiny už 6 sezón za sebou (okrem kríčkových divých) po 2 spolu, tak aj pikýrujem. Povedal by som, že sa mi to skvele oplatí, tá jednotlivá rastlina v dvojici zarodí ozaj zhruba toľko, ako samostatne stojaca. Takže okrem kolov (potrebujem cca 90 +) ušetrím aj podstatnú plochu mojej neveľkej záhradky. Nemávam to neprehľadne prehustené, nemávam problém s hubovými chorobami (používam Polyversum, s úspechom), plody majú dosť svitu. Aha- tak vlastne výnimka sa nájde- keď som pestoval "modré" sorty, tie som sadil po jednej, aby sa maximálne oslnili tie plody, kvôli tomu "modrému" pigmentu. Ale akosi sa mi až tak takéto neosvedčili,- keďže pestujem hlavne pre chuť, nie len "pre oko", tak som ich vypustil.
Pre mňa je skrátka pestovanie po dvojiciach samozrejmosť, môžem odporučiť. :)33
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|