Sklizeň 2015

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3371) - 173.17 (?)
3.9.2015 8:46

Zajímalo by mne co konkrétně rozumíte konzistencí jako Zlatava. Prosím napište.

Vladimír

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Teta Jana - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (289) - 143.28 (?), 14.8.2015 11:12

Moc pěkná úroda, hlavně ten biftek napravo, copak je to za rajče? Kumato bylo u nás letos vyhlášeno za nejchutnější rajče, navíc velmi dobře snáší to neustálé vedro a sucho. Mám jich letos nadbytek a tak je zkouším i sušit a vypadají dobře.

Kumato
Kumato

Taatiaanaa - (13) - 145.55 (?), 14.8.2015 14:50

Děkuji to moc potěší, právě z té včerejší sklizně (na fotce není všechno) jsem se orosila. Mám moc ráda sušená rajčata v oleji s česnekem, tak co se dá půjde nasušit, něco do čatní. Ale práce ještě spousta. Stejně mým nejchutnějším a také skvělě rodícím zůstává nepřemožená zlatava. A také mám velkou radost z Kumata. To na fotce výše je lákavé wink  No a to žíhané rajče je Mr. Stripey, to prozatím největší mělo 395 gramů a rostlina je doslova ovalená plody.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6652) - 9.135 (?), 29.8.2015 21:31

Předběžný portrét. Základem chovu Stupické, Start, Bejbino, Zlatava. Hledám nějaké červené s konzistencí Zlatavy - rada? Ildi vyřadím, měkkýš. Ze žlutých ponechám Minigold, Perun. Datlové Mandat vyřadím, spousta hrášků, a jinak na nic. Z menších se mi líbí Cherolla, má strojařsky dokonalé vijany a plody v přesných roztečích, velikost vyhovuje, nedělá droboť. Z balkonových vyřadím Bajaju, velké rostliny, přemíra droboti, do květníku nevhodné.

Teta Jana - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (289) - 143.28 (?), 2.9.2015 8:10

Letos mi papriky ještě v kelímkách zdevastovaly mšice, potom venku ožrali vegetační vrcholy slimáci a o definitivní konec se pokoušelo sucho a naprostý nedostatek vody na zalévání. Přesto se mi podařilo sklidit docela pěkné kousky. Potěšila hlavně Ornela.

Ornela
Ornela

marmisa - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (161) - 96.35 (?), 2.9.2015 16:37

Tak jsem asi v půli dubna vysela pár semen z rajčat Mini Roma, zakoupených v jednom hyper. Předpokládala jsem, že je to rajče keříčkové a nasadila jsem ho do desetilitrového kalfasu. No vypadalo, že je tyčkové, tak jsem hlavní stvol uštípla za třetím vijanem a všechny boční jsem nechala růst. Do dnešního dne vyrostlo 45 až 50 vijanů, v každém 10 – 22 rajčátek. Při těch hicech jsem nad nimi roztáhla slunečník. Zatím jsem sklidila kolem dvou kil výborných plodů a předpokládám, že ještě tak asi tři kila budou. Docela mě to překvapilo a příští rok dám aspoň kalfasy tři :-)

upřostřed keříku a z druhé strany jich je taky tolik
upřostřed keříku a z druhé strany jich je taky tolik

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3371) - 173.17 (?), 3.9.2015 8:46

Zajímalo by mne co konkrétně rozumíte konzistencí jako Zlatava. Prosím napište.

Vladimír

Alex1946 - (3) - 254.19 (?), 3.9.2015 18:47

Jestli mohu se vmísit do vaší debaty o konzistenci Zlatavy - jsou tvvrdší a křehčí a mají tenkou napnutou slupku, příjemnou chuť a spíš oranžovou barvu. Váha 50-70g. Zároveň posílám fotku několika Bífů.

Alex

Beefmaster
Beefmaster

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3371) - 173.17 (?), 4.9.2015 6:25

Asi to červené rajče s konzistencí Zlatavy není tak důležité. 

Ty Beefmastery máte ze skleníku nebo máte také nějaká rajčata venku?

Jinak Kozí Horka byla v mládí našim oblíbeným místem na koupání, dnes chodím jen na Špicu, mám to tam 10 minut. 1946 je také mé oblíbené číslo. 

Vladimír

Alex1946 - (3) - 254.19 (?), 4.9.2015 8:12

Beefmastery, Homesteady a další druhy pěstuji jen venku, ve skleníku mám ranné odrůdy a hrozny.Ve skleníku je asi 22 sazenic a venku asi 40ks.

Na Špicu jsem zase chodil v 60 a 70tých letech zase já. Jinak z Větrné to mám k vodě taky asi 10min. Ale já jsem celoročně na Kozině.  

Však se můžete stavit na kafe a pokecáme.   Alex  

Beefmaster
Beefmaster

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6652) - 9.135 (?), 4.9.2015 8:55

A.R.: Ano o to tak nějak jde. Já (nezkoušel jsem) těžko budu úspěšně pěstovat bifteková. Zlatava má právě ty vlastnosti co popisujete, hlavně víc dužniny oproti semínkům. Když to srovnám s těmi co pěstuju. Proto ten dotaz. Pokud jde o reakci, nejsem tu pořád, abych reagoval online, jsem na zahradě a když nikdo na post neodpovídá, tak trpělivě čekám.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz