Rajčata 2025

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3197) - 208.138 (?)
3.6.2025 10:10

Díky, i když to asi patřilo Waltrovi. A hlavně musím poděkovat za pravděpodobné odhalení příčiny mého letitého problému. Mně se ty informace také velmi hodí.

Průběhem let přicházím na to, že to pěstování doma není zase až tak jednoduché a bezproblémové. Prostě byt nemůžu vystříkat totálně, abych se těch potvor zbavil. Nebydlím sám. wink Ale určitě si s tím nějak poradím. Ještě jednou díky.

Milan

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 199.133 (?), 5.6.2025 10:16

Ta ampule je pro jednorázové použítí? Nebo jak se to otvírá... popř. zavírá?

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2230) - 78.230 (?), 5.6.2025 10:23
Ano. Doporučená koncentrace je 0,05-0,075%. Takže jedna ampule na 10-15 litrú postřikové kapaliny, doufám, že počítám správně. Zapomněl jsem ještě připočíst poštovné. To bylo dražší, než ampule.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3197) - 208.138 (?), 3.6.2025 10:10

Díky, i když to asi patřilo Waltrovi. A hlavně musím poděkovat za pravděpodobné odhalení příčiny mého letitého problému. Mně se ty informace také velmi hodí.

Průběhem let přicházím na to, že to pěstování doma není zase až tak jednoduché a bezproblémové. Prostě byt nemůžu vystříkat totálně, abych se těch potvor zbavil. Nebydlím sám. wink Ale určitě si s tím nějak poradím. Ještě jednou díky.

Milan

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4653) - 2.164 (?), 3.6.2025 17:18
To se omlouvám, jsem moc akční. Fakt ale nevíme o té potvoře skoro nic. Mě by hlavně zajímalo, jestli přežije venku naši zimu. Jestli časem doma vyhyne. Jaké akaricidy na ni fungují... ALE HLAVNĚ!!! Veškeré zbytky kupované zeleniny a ovoce nesmí přijít do domácího kompostu. Vše se musí hned vyhodit do popelnice. Městské kompostárny... No, škoda slov. Na jaře si vypěstovat svoji sadbu.

host - 168.103 (?), 3.6.2025 18:05

p. KUKY, děkuji Vám za vyčerpávající odpověď. Jinak na stránkách LFL, bavorského institutu zemědělství, na jejichž stránky jsem dal odkaz včera večer,  nějaké doplňující informace k Aculops lycopersici jsou, např. historie, zimování, množení. Přezimuje podobně, jako sviluška, dokáže se ale množit rychleji. Walter

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3197) - 208.138 (?), 4.6.2025 0:30

Není opravdu zač se omlouvat. Informace padla do potřebných rukou.

Chápu-li to správně, tento vlnovník byl importován asi z teplejších krajin. Ale u mne se objevil, tedy pokud je to on, doma okamžitě po tom, co jsem začal své zimní pěstování a pěstování sadby. Táhne se to už osmý rok, veškeré mé pátrání nikam nevedlo, takže jsem to přijal za danou věc. Ale to, co popisuje Walter, se mi nikdy za tu dobu nepřihodilo. Doma jsem držel rajčata tak nějak v teplotách 17 - 19°C. Trvale. Mohl to být limitující faktor? Rajčata na balkónech jsou sice téměř bezlistá, ale obrážejí, kvetou a i plodí až do listopadu. Málo, ale přece. A plody jsou naprosto normální. Nezajdou.

Syn má mikroskop (60x) a rajčata ode mne ve skleníku i venku. Tak dneska dostal befél to zkontrolovat. Uvidíme.

Milan

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Robotická sekačka na chalupu8:43
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025