Díky za pochvalu. Mám za to, že navzdory rozmarně studenému počasí moc nestrádají. Teď ještě jestli se zdárně opylují při těch nízkých nočních teplotách. S tím už nedokážu nic udělat - je to plně na Matce Přírodě. Ale stále doufám, že bych mohl mít zralá rajčata tak v půli července. Rajčata ze zahrady jsou totiž trochu jiná písnička než ta z domova a nyní balkónu. I když ani ta nebyla a nejsou špatná.
A s tou zeminou je úplně jiná práce než dřív. Letos v tom pokračuju na zbylých záhonech, které jsem loni nestihl a někde i opakuji. To pro budoucnost, abych si ulehčil námahu. Plánuju to po sklizni, ta je ale u mne až na poslední chvíli, projet rotavátorem a pak na jaře některým hlubokokořenným zeleninám přerýt a ostatním také jen znovu překultivovat. A přidávat a přidávat kompost. Jenže toho mám nedostatek. Tak ho beru od laskavého souseda, který už nic moc nepěstuje. Plevelu sice neúrekom, to ale i v tom mém a vyzrálém hnoji. Prostě daně se platit musí.
Jo, a taky dostávám z hospody lógr z kafe. To ale jen jednotky kil, což je plivnutí do moře.
Milan