Rajčata 2025

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 158.138 (?)
22.5.2025 21:08
No, pánové, nemladneme. Já jsem zatím v pohodě a asi trochu mladší než vy, ale proč to píšu, obdivuji vás elán a nasazení naproti všem trablům.snad budu mít tolik sil jako vy. Není nic horšího než že člověk by chtěl ale už to nejde.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3380) - 119.30 (?), 22.5.2025 18:32

Máte je pěkné.Jen tak na okraj, tak jsem v úterý při sázení zbylých rajčat na zahradě spadl a přitom jsem si roztrhl dlaň. Díky bohu jsem spadl dozadu, ne na to operované koleno.Pro mne to bylo znamení, že už mám na zahradě s tím sázením rajčat a ostatního skončit. Takže letošní sezóna je poslední, budu tam něco trochu dělat jen v přítomnosti někoho z rodiny (sklízet rajčata a podobné práce). Příští rok se asi budu bavit s těmi mikro trpaslíky. Z těch českých mám Bajaju, Aztek a Vilmu. Venus mně uhynula, takže nevím, nemám už žádná semena. Mám ale dva trpaslíky z Tomatovill- GG´S Glory a PA´S Pride, což bude základ mého pěstování.          

Vladimír

GG´S Glory
GG´S Glory
PA´S Pride
PA´S Pride
Aztek
Aztek

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3215) - 208.138 (?), 22.5.2025 20:04

Vladimíre, je to tak: musíme si na sebe dávat čím dál větší pozor. Doufám, že kromě té dlaně jsi si neublížil. Mám to podobně, hlavně pak když už jsem unavený a záda nereagují adekvátně. Zatím se mi to povedlo vždycky ubalancovat, ale často jen o chlup. Je jen otázkou času, kdy padnu. sad A to prosím s nulovou hladinkou v krvi.laugh To znamení poslechni. Ale Ty to máš promyšlené, že nezůstaneš ve vákuu. Dobrá práce.

Milan

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 158.138 (?), 22.5.2025 21:08
No, pánové, nemladneme. Já jsem zatím v pohodě a asi trochu mladší než vy, ale proč to píšu, obdivuji vás elán a nasazení naproti všem trablům.snad budu mít tolik sil jako vy. Není nic horšího než že člověk by chtěl ale už to nejde.

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2273) - 168.103 (?), 22.5.2025 21:40
Ale jsme mladí duchem a tím ten hendikep smáznem.

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2273) - 168.103 (?), 22.5.2025 21:49

Zatím to v skleníku vypadá nadějně, letos jsem oprášil Tornáda, protože je nelikviduje čerň. Kvetou 3. vijany. Na 2. straně jsou 4 Rose C., 2 Supersweet a 4 Crims.C. Vápník jsem zatím neřešil, ale jen co sklidím saláty a košťáloviny, stříknu na list Kalcolitem.

rajčata
rajčata

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3215) - 208.138 (?), 23.5.2025 21:51

Parádní a už tam i vidím plody. Dobrá práce.yes

Na balkóně už ze stejného výsevu plody mám na Startce, ale nahoře jsem nic dneska nenašel. Tak se bojím, že se správně neopylují. Ty teploty tam nejsou zrovna optimální.

Milan

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3215) - 208.138 (?), 23.5.2025 21:56

Mám obavy, že "mládí" mého ducha na smazání nestačí. Dneska jsem opět ryl a prosíval. Cca 3,5 hodiny i s krátkou přestávkou na oběd. Skoro lezu po čtyřech. Snad mě Merlot dá trochu do kupy.wink Zítra repete. Vlastně až do pondělí včetně.

Milan

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3215) - 208.138 (?), 23.5.2025 9:03

Díky, ale za sebe řeknu, že to žádná sláva není. Být aktivní je prostě nutnost, i třeba přes bolest a rizika. Alternativou totiž je odumírání jak tělesné, tak duševní. Ale to nejtěžší vlastně je tu aktivitu správně odvážit, aby prospívala, ale moc neškodila.

Milan

Eva T. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (749) - 14.164 (?), 16.6.2025 21:17

Ahoj, Vladimíre išla som tu na Fórum, lebo som bola zvedavá na tvoje príspeky s pestovaním Dwarfov a determinantných odrôd. Dúfam, že úraz s rukou nebol závažný. Potešili by ma nejaké tvoje príspevky na FB v rôznych rajčinových skupinách.  Ja som tento rok vysádzala natrvalo do skleníka od 1. marca s možnosťou prikúrenia v prípade nočných mrazov. Prvé plody som oberala od začiatku mája. Von som vysádzala prvých 20 koreňov 29.  apríla a skoršie odrody tiež už začínam oberať. Ale vyzerá to na pomerne suchý, vetristý rok s extrémnymi výkyvmi teplôt. Snáď budem stíhať polievať.  Všetkým rajčinárom prajem úspešný sezónu.

Eva T.

Novinka od Sofie Saakovej
Novinka od Sofie Saakovej
SWEET CARAMEL SOPHIA
SWEET CARAMEL SOPHIA
Šťastný Trpaslík
Šťastný Trpaslík
Farbičky
Farbičky
Rezy srdcia od Sofie.
Rezy srdcia od Sofie.

host - 40.103 (?), 15.6.2025 12:52
Včerejší sklizeň velmi ranných rajčat z pařeniště, viz příspěvek výše, přesněji co zbylo po dnešní snídani.Odrůdy Venus + Aztek,15 sazenic.Na druhé půlce pařeniště mám salátové okurky, ranný výsev, první plody byly již minulý týden.Chladná oblast, SV Morava.
AZTEK+VENUS
AZTEK+VENUS
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty