Rajčata 2025
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3172) - 208.138 (?), 23.5.2025 21:51
Parádní a už tam i vidím plody. Dobrá práce.
Na balkóně už ze stejného výsevu plody mám na Startce, ale nahoře jsem nic dneska nenašel. Tak se bojím, že se správně neopylují. Ty teploty tam nejsou zrovna optimální.
Milan
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3172) - 208.138 (?), 23.5.2025 9:03
Díky, ale za sebe řeknu, že to žádná sláva není. Být aktivní je prostě nutnost, i třeba přes bolest a rizika. Alternativou totiž je odumírání jak tělesné, tak duševní. Ale to nejtěžší vlastně je tu aktivitu správně odvážit, aby prospívala, ale moc neškodila.
Milan
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář (3376) - 119.30 (?), 22.5.2025 12:28
Já jsem zkoušel uchovat hybridní Philovitu přes zimu 2012/2013. Klonoval jsem z v srpnu odebraných zálistků. Nakonec jsem mělvíc jak dvacet rostlin, které jsem už neměl kam dát. Tak jsem je střídavě měl tři dny za oknem a tři dny na skříni, kde nebylo žádné světlo. Nakonec jsem jich vysadil jen osm, abych je dostal na zahradu, tak jsem sázel hustě nějakých 30 cm od sebe. Byl to úspěch. Ještě dvakrát jsem to zkoušel, ale ani jednou se mně to nepodařilo. Choroby a škůdci, musel jsem to zlikvidovat aby to nepřešlo na řídný výsev. Myslím si, že je důležité odebrat zálistky brzy, protože ty pozdní už mívají nějaké nemoci a zárodky škůdců. Myslím si, že pokud klonovat, tak z rostliny vyseté, což zaručuje, že na ní nejsou žádné choroby.
Vladimír
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3172) - 208.138 (?), 22.5.2025 16:47
Ano, pamatuju se, jak, když jsem se do toho klonování nadšeně pouštěl, jste mne s Evou varovali právě před škůdci a chorobami. No, přesvědčil jsem se, že je to cesta sice schůdná, ale hodně trnitá. Od té doby jsem na ní ani už nepomyslel.
Milan
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|