Rajčata 2025

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3200) - 208.138 (?)
22.5.2025 16:47

Ano, pamatuju se, jak, když jsem se do toho klonování nadšeně pouštěl, jste mne s Evou varovali právě před škůdci a chorobami. No, přesvědčil jsem se, že je to cesta sice schůdná, ale hodně trnitá. Od té doby jsem na ní ani už nepomyslel.

Milan

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3376) - 119.30 (?), 22.5.2025 18:32

Máte je pěkné.Jen tak na okraj, tak jsem v úterý při sázení zbylých rajčat na zahradě spadl a přitom jsem si roztrhl dlaň. Díky bohu jsem spadl dozadu, ne na to operované koleno.Pro mne to bylo znamení, že už mám na zahradě s tím sázením rajčat a ostatního skončit. Takže letošní sezóna je poslední, budu tam něco trochu dělat jen v přítomnosti někoho z rodiny (sklízet rajčata a podobné práce). Příští rok se asi budu bavit s těmi mikro trpaslíky. Z těch českých mám Bajaju, Aztek a Vilmu. Venus mně uhynula, takže nevím, nemám už žádná semena. Mám ale dva trpaslíky z Tomatovill- GG´S Glory a PA´S Pride, což bude základ mého pěstování.          

Vladimír

GG´S Glory
GG´S Glory
PA´S Pride
PA´S Pride
Aztek
Aztek

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3200) - 208.138 (?), 22.5.2025 20:04

Vladimíre, je to tak: musíme si na sebe dávat čím dál větší pozor. Doufám, že kromě té dlaně jsi si neublížil. Mám to podobně, hlavně pak když už jsem unavený a záda nereagují adekvátně. Zatím se mi to povedlo vždycky ubalancovat, ale často jen o chlup. Je jen otázkou času, kdy padnu. sad A to prosím s nulovou hladinkou v krvi.laugh To znamení poslechni. Ale Ty to máš promyšlené, že nezůstaneš ve vákuu. Dobrá práce.

Milan

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (376) - 158.138 (?), 22.5.2025 21:08
No, pánové, nemladneme. Já jsem zatím v pohodě a asi trochu mladší než vy, ale proč to píšu, obdivuji vás elán a nasazení naproti všem trablům.snad budu mít tolik sil jako vy. Není nic horšího než že člověk by chtěl ale už to nejde.

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2239) - 168.103 (?), 22.5.2025 21:40
Ale jsme mladí duchem a tím ten hendikep smáznem.

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2239) - 168.103 (?), 22.5.2025 21:49

Zatím to v skleníku vypadá nadějně, letos jsem oprášil Tornáda, protože je nelikviduje čerň. Kvetou 3. vijany. Na 2. straně jsou 4 Rose C., 2 Supersweet a 4 Crims.C. Vápník jsem zatím neřešil, ale jen co sklidím saláty a košťáloviny, stříknu na list Kalcolitem.

rajčata
rajčata

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3200) - 208.138 (?), 23.5.2025 21:51

Parádní a už tam i vidím plody. Dobrá práce.yes

Na balkóně už ze stejného výsevu plody mám na Startce, ale nahoře jsem nic dneska nenašel. Tak se bojím, že se správně neopylují. Ty teploty tam nejsou zrovna optimální.

Milan

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3200) - 208.138 (?), 23.5.2025 21:56

Mám obavy, že "mládí" mého ducha na smazání nestačí. Dneska jsem opět ryl a prosíval. Cca 3,5 hodiny i s krátkou přestávkou na oběd. Skoro lezu po čtyřech. Snad mě Merlot dá trochu do kupy.wink Zítra repete. Vlastně až do pondělí včetně.

Milan

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3200) - 208.138 (?), 23.5.2025 9:03

Díky, ale za sebe řeknu, že to žádná sláva není. Být aktivní je prostě nutnost, i třeba přes bolest a rizika. Alternativou totiž je odumírání jak tělesné, tak duševní. Ale to nejtěžší vlastně je tu aktivitu správně odvážit, aby prospívala, ale moc neškodila.

Milan

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3376) - 119.30 (?), 22.5.2025 12:28

Já jsem zkoušel uchovat hybridní Philovitu přes zimu 2012/2013. Klonoval jsem z v srpnu odebraných zálistků. Nakonec jsem mělvíc jak dvacet rostlin, které jsem už neměl kam dát. Tak jsem je střídavě měl tři dny za oknem a tři dny na skříni, kde nebylo žádné světlo. Nakonec jsem jich vysadil jen osm, abych je dostal na zahradu, tak jsem sázel hustě nějakých 30 cm od sebe. Byl to úspěch. Ještě dvakrát jsem to zkoušel, ale ani jednou se mně to nepodařilo. Choroby a škůdci, musel jsem to zlikvidovat aby to nepřešlo na řídný výsev. Myslím si, že je důležité odebrat zálistky brzy, protože ty pozdní už mívají nějaké nemoci a zárodky škůdců. Myslím si, že pokud klonovat, tak z rostliny vyseté, což zaručuje, že na ní nejsou žádné choroby.

Vladimír

Generace
Generace
Vysazené na zahradě (je tam vidět, že plody nasazovaly nízko
Vysazené na zahradě (je tam vidět, že plody nasazovaly nízko
Plody Philovity
Plody Philovity

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3200) - 208.138 (?), 22.5.2025 16:47

Ano, pamatuju se, jak, když jsem se do toho klonování nadšeně pouštěl, jste mne s Evou varovali právě před škůdci a chorobami. No, přesvědčil jsem se, že je to cesta sice schůdná, ale hodně trnitá. Od té doby jsem na ní ani už nepomyslel.

Milan

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025