Zdravím všechny. Nevím zda můj příspěvek zapadne správně. Rád bych se zeptal, zda máte někdo zkušenosti s postřikem RIDOMIL a jaké? Jde mi o rajčata, okurky a snad papriky. Děkuji za info.
Používala jsem ho dřív, dokud nebyl k dispozici Acrobat, hlavně na rajčata a okurky, kvůli krátké OL (jinak jsem tehdy používala Kuprokol). Vycházel poněkud dráž, než pozdější Acrobat, na který jsem přešla. Jinak působí také i systémově. Lída
Jestli myslíte že by snížili množství účinné látky, tak to může zjistit někdo, kdo má ještě starý acrobat. V novém je 600 g mancozebu a 90 g dimethomorfu.
"To je hrůza", jen co člověku začnou žloutnout a červenat rajčata, tak už aby je zase "chemizoval". Není nad to utrhnout si rajče, které ještě nebylo chemicky ošetřeno. Což si teď momentálně užívám.
Bez postřiku proti plísni pěstovat lze, ale je k tomu potřeba rajčata pěstovat pod stříškou +ze tří stran chráněná před deštěm a zavlažovaná podmokem... Pak plíseň téměř nechytají - odzkoušeno sousedkou. Konstrukci má vyrobenou, prodávané nevyhovují rozměry. Lída