Jaké tyčky k rajčatům?

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1780) - 165.146 (?)
30.6.2025 15:59

Včera jsme instalovali žebříky k rajčatům.Jsou vyrobeny z nerezových trubiček z tepelného výměníku.Velké žebříky pro tyčové rajčata.Malé žebříčky původně pro keříčkové rajčata.Ty však častěji používáme ve skleníku k vzrostnějším paprikám.Pro venkovní pěstování keříčkových rajčat manželka upřednostňuje pro vyvazování oblouky.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

žebřík k rajčatům
žebřík k rajčatům

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 130.4 (?), 24.5.2013 8:21

Chtěl bych přidat svou zkušenost s tyčkami, ale předem upozorňuji, že jsem nečetl celou diskusi. Před více jak desti lety jsem si udělal spirály z drátu, co je na zemnění (bleskosvodu), použil jsem 10, bylo to sice trochu dražší, ale požíváme to každou sezonu a bezezměny. Ty co jsem koupil, tak se nám ohýbaly pod tíhou rajčat tak jsme je rozdali. Mám ty spirály asi 1,8 m vysoký a asi 30 cm na zapíchnutí. Nerezavějí, neohýbají se tak.

kastef - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 138.131 (?), 24.5.2013 18:49

a kde se ty bambusové dají koupit?

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4685) - 38.136 (?), 24.5.2013 18:58

Bambus mají v zahrádkářských krámech všude.

kastef - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 138.131 (?), 24.5.2013 19:23

aha, tak toho sem si nikdy nevšimla, asi proto, že sem to nepotřebovala, nebo spíš sem neměla tuchu, že něco takové je.

kastef - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (262) - 138.131 (?), 25.5.2013 21:57

bambusovky už sou doma, díky za tip!

host - 100.101 (?), 24.6.2025 11:23

Tak nějak podobně to dělám taky. Roxor asi 14-ka, ale asi by stačila i 12-ka. Nařezal jsem délky 120cm a uprostřed říznul šikmo napůl. Takže výsledek má 60cm a na jedné straně je šikmá špice. Mám to i natřené. A potom jsem na konec asi 20 cm přivázal páskem z petky suchou tyčku z lísky. Tu petkovou pásku je potřeba potom zafouknout horkovzduškou. Ona se zdrcne a pak se to nehne. Pokud se použije syrové dřevo, tak hned první léto to vyschne a zmenší se průměr a pak to pořádně nedrží, takže suché je lepší. A když to náhodou prdne, tak oprava je jednoduchá. A takto to mám devátou sezónu. Zapichuje se to snadno rukou, drží to kolmo fest, žádné problémy s větrem, dřevo není v zemi-nehnije. Z jedné 6-ti metrové tyče roxoru vyjde 10ks takových udělátorů, cena pet pásky nula nula nic a na rovné tyčky máme za vesnicí  "plantáž" lískových keřů. Když tam jdu semtam na vycházku, tak si prostě něco rovného přinesu do foroty.

Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1780) - 165.146 (?), 30.6.2025 15:59

Včera jsme instalovali žebříky k rajčatům.Jsou vyrobeny z nerezových trubiček z tepelného výměníku.Velké žebříky pro tyčové rajčata.Malé žebříčky původně pro keříčkové rajčata.Ty však častěji používáme ve skleníku k vzrostnějším paprikám.Pro venkovní pěstování keříčkových rajčat manželka upřednostňuje pro vyvazování oblouky.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

žebřík k rajčatům
žebřík k rajčatům

host - 16.128 (?), 24.5.2013 17:05
Zdravim.muzete me pls dat kontakt ci adresu na toho borca..mam podobny problem a potrebuji 100kc..dekuji

terezec - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (196) - 38.5 (?), 24.5.2013 18:31

Tak pokud myslíte pána se spirálama k rajčatům, tak se jmenuje pan Burda a když si dáte do nejmenovaného vyhledávače "spirály k rajčatům", je to hned druhý odkaz.

Já jsem se spirálama od něj moc spokojená, kupovala jsem dvoumetrové, průměr 10 mm. Klidně můžete vzít i vyšší. Já bydlím v oblasti, kde by mi ta vrchní rajřata už neuzrála, proto rostliny uštipuju po nějakém sedmém vijanu, takže mi tato délka stačí.

host - 9.160 (?), 24.5.2013 19:19

Zdravím. Za domem v lese mám elekrické vedení. Pod ním roste agátí. Ob rok je porost kácen a nové výhony mají cca 3m a jsou rovné. Dřevo agátu je velmi tvrdé a trvanlivé. používám tyče jako opěru snad ke všemu. Je to zadarmo a zásoba nevyčerptelná. Vím, že takové podmínky nemá každý, ale jako inspirace možná dobrý.          Lukáš 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz