V sobotu jsem měl možnost navštívit farmu v Rakousku, kde pěstují rajčata na více než 3 ha. Celé pole je namulčované slámou, rajčata se nezalévají ani nevyštipují. Podle p.Stekovicse je zalévání rajčat na poli-záhonu úplně zbytečné. Pokud namulčutele slámou a nebude zalévat, zbavíte se 90 procet slimáků. Nemulčovat čerstvě posekanou trávou.Rajče si vytáhne vodu až ze 2 m. Pokud je v sušším prostředí, snaží se co nejdříve mít potomstvo, tj.plod. Zalévaním stejně prolejeme vodu maximálně do 15-20 cm. Pokud rajče začíná usychat, není to konec života, je to jako když se u člověka objeví první šedivý vlas. Když začne rajče kvést, bude žít ještě ca 100 dní, déle ne, at děláme co děláme. Vyštipování považuje taky za zbytečné, v úžlabí listů se vytvoří rána kam zatéká voda a proniká tudy nákaza do rostliny. Vyštipuje každých 10 dní jen je foliákách, kde si pěstuje rostliny na semena. Ve foliovníku zalévá zvrchu, takže jsou celé rostliny mokré. Zde vede rostliny nahoru a využije místo, na poli je nutno počítat se 2m2 na rostlinu.Nestříká ničím nikde, pod rajčata dobrý kompost nebo na podzim koňský hnuj. Za výhodné považuje pěstování v nádobách, ve své knize uvádí objem 75 l, ted by prý už napsal 120 l. Zná pěstitele, který má 400 dvousetlitrových sudů a vypěstuje v nich za rok kolem 6000 kg rajčat v perfektní kvalitě. za nejlepší masité rajče považuje Slezskou malinu - Schlesische Himbeere, za nejlepší koktejlové rajče starou madarskou Barbaniaka, nejdražší rajče v Evropě v současnosti je Orange Russian 117. kilo stojí 18-20 euro. Mám i fotky, ovšem nevím, jestli sem pujdou nahrát, je to asi jiný formát.