|
Voda do kvasu?
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 134.31 (?), 16.9.2017 20:57, zobrazeno: 21343x
Znamy dela velmi dobré palenky. Dokonce tresnovice, kterou obvykle nemusim, mi od neho chutna.
Tvrdí, ze do 100 litrove nadoby dava krome ovoce ještě 2 až 3 kyble vody. Dokonce i do meruněk.
Dale pridava 3 az4kg cukru, coz mi prijde moc. Na druhou stranu je to logicke, protoze tu vodu je potreba osladit :-) To tady ale nechci řešit.
Zajima me názor zdejšího fóra na tu vodu. Delam hruskovici, bohuzel nemam maslovky. Kdyz hrusky projedu řepakem musim je v nadobe dukladně prošťouchat, abych vypudil vzduch. Myslite, ze by přídavek vody prospěl?
Děkuji za názory. Efendi
Adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 134.31 (?), 16.9.2017 21:55
A ještě se tady chci zeptat. Víckrát jsem tady narazil na pojem živná sůl. Asi bych to koupil někde ve vinařských potřebách...?
Ale moje otázka je - k čemu je to dobré? K lepšímu prokvašení máče? Kolik alkoholu navíc tím získám? Nebo k získání lepší chuti? Fakt nevím..
Děkuji. Efendi
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 134.31 (?), 16.9.2017 22:36
Predloni jsem udelal pokus. Do nadoby jsem dal 90 litru vody, 20 kg repneho cukru a kuchynske drozdi. Jemne to bublalo asi tri mesice od brezna do cervna. Ziskal jsem asi 13 litru 50% alkoholu, ktery mam v umyslu pridaval do likérů.
Bublalo to fakt pomalu a neochotně.
Nechci teď resit kvalitu ziskaneho alkoholu - je to z řepy..
Ale zajimalo by mě, jestli by něco (treba živná sůl, nevim k čemu to je) zpusobilo, aby to kvasilo rychleji a pripadne dalo víc alkoholu..?
Dekuji. Efendi
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 33.3 (?), 16.9.2017 23:10
Muzete napsat kolik jste tam dal drozdi ja jsem delal reznou za 4 tydny jsem palil vody bylo180l cukru 30 kg drozdi presne nevim ale bylo ho dost napalil jsem 32l 50procentni rezne pokud budete mit zajem kolik jsem dal drozdi vyhledam a napisu
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 120.61 (?), 17.9.2017 11:38
Teď se dívám do záznamů, že jsem nedával kuchyňské droždí, ale nasypal jsem tam jeden sáček vinných kvasinek. Ještě opravuji výnos - získal jsem 13 litrů 70 % lihu. Měli jsme tedy oba přibližně stejný výnos, Vy možná o trochu větší - (30 kg cukru = 32 litrů 50 %) kontra (20 kg cukru = 13 litrů 70 %). Vám to kvasilo rychleji.
Jak tady dále píše Rafael, kvasinky v tom jen živořily, jemně to probublávalo víc než 2 měsíce.
Efendi
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2
|
|
|
|
|
|
|