Voda do kvasu?
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 134.31 (?), 16.9.2017 20:57, zobrazeno: 22713x
Znamy dela velmi dobré palenky. Dokonce tresnovice, kterou obvykle nemusim, mi od neho chutna.
Tvrdí, ze do 100 litrove nadoby dava krome ovoce ještě 2 až 3 kyble vody. Dokonce i do meruněk.
Dale pridava 3 az4kg cukru, coz mi prijde moc. Na druhou stranu je to logicke, protoze tu vodu je potreba osladit :-) To tady ale nechci řešit.
Zajima me názor zdejšího fóra na tu vodu. Delam hruskovici, bohuzel nemam maslovky. Kdyz hrusky projedu řepakem musim je v nadobe dukladně prošťouchat, abych vypudil vzduch. Myslite, ze by přídavek vody prospěl?
Děkuji za názory. Efendi
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 134.31 (?), 16.9.2017 21:40
Děkuji za Vaši odpověď. Co si myslite o mém názoru, který jsem napsal do sousedního vlákna "Kolik cukru..."?
Děkuji. Efendi
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 134.31 (?), 16.9.2017 21:55
A ještě se tady chci zeptat. Víckrát jsem tady narazil na pojem živná sůl. Asi bych to koupil někde ve vinařských potřebách...?
Ale moje otázka je - k čemu je to dobré? K lepšímu prokvašení máče? Kolik alkoholu navíc tím získám? Nebo k získání lepší chuti? Fakt nevím..
Děkuji. Efendi
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 33.3 (?), 16.9.2017 22:15
Nic tam nedavejte zadnou chemiu pokud ovoce ma cukr nepotrebuje zadne sajrajty a kdyz pridate roupusteny cukr tak po zacne kvasit uplne samo
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 134.31 (?), 16.9.2017 22:36
Predloni jsem udelal pokus. Do nadoby jsem dal 90 litru vody, 20 kg repneho cukru a kuchynske drozdi. Jemne to bublalo asi tri mesice od brezna do cervna. Ziskal jsem asi 13 litru 50% alkoholu, ktery mam v umyslu pridaval do likérů.
Bublalo to fakt pomalu a neochotně.
Nechci teď resit kvalitu ziskaneho alkoholu - je to z řepy..
Ale zajimalo by mě, jestli by něco (treba živná sůl, nevim k čemu to je) zpusobilo, aby to kvasilo rychleji a pripadne dalo víc alkoholu..?
Dekuji. Efendi
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 33.3 (?), 16.9.2017 23:10
Muzete napsat kolik jste tam dal drozdi ja jsem delal reznou za 4 tydny jsem palil vody bylo180l cukru 30 kg drozdi presne nevim ale bylo ho dost napalil jsem 32l 50procentni rezne pokud budete mit zajem kolik jsem dal drozdi vyhledam a napisu
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 120.61 (?), 17.9.2017 11:38
Teď se dívám do záznamů, že jsem nedával kuchyňské droždí, ale nasypal jsem tam jeden sáček vinných kvasinek. Ještě opravuji výnos - získal jsem 13 litrů 70 % lihu. Měli jsme tedy oba přibližně stejný výnos, Vy možná o trochu větší - (30 kg cukru = 32 litrů 50 %) kontra (20 kg cukru = 13 litrů 70 %). Vám to kvasilo rychleji.
Jak tady dále píše Rafael, kvasinky v tom jen živořily, jemně to probublávalo víc než 2 měsíce.
Efendi
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 33.3 (?), 16.9.2017 22:32
Nezikate vubec nic vice alkoholu bude jen ve vemi zralych ovocich nebo pridanim cukru ale chut slivovice vam to nezlepsi takove sajrajty se snad davaji do vina ane do kvasu na paleni
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|