Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Na přídavek vody není jednoznačná odpověď. Podrcenému ovoci s větším procentem sušiny (jablka, drobné hrušky) přidání vody prospěje. Já ji ale nepřidávám, jedině jablka naředím moštem (pokud nekvasím jenom mošt).
Přidání vody sice učiní kvas tekutějším, ale sníží cukernatost, čímž se kvas stane choulostivějším a pálení nízkoalkoholového kvasu jde hůř. Dorovnání cukrem to eliminuje, ovšem na úkor ovocné chuti.
   Nemyslím si, že z dobře rozdrceného ovoce je nutné vypudit veškerý vzduch. Když pomocí zákvasu rychle nastartujete kvašení, unikající CO2 vypudí přebytečný vzduch dostatečně. Kvašením dochází k rozpadu buněk, pektolýze a k přetvoření cukru na etanol. To všechno vede ke ztekucení kvasu i bez přídavku vody.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika