Višně - docukření kvasu



host - 236.138 (?)
30.6.2015 19:36

Přesně tak. PŠ

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
host - 230.6 (?), 30.6.2015 14:30, zobrazeno: 5781x

Dobrý den,

rád bych se zeptal kolik je třeba přidat cukru do kvasu. Mám 100 litrů kvasu a cukernatost dle moštoměru ukazuje 11. Díky předem za odpověď.

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 30.6.2015 16:28

...kolik je třeba přidat cukru do kvasu

To není dobře formulovaná otázka:

1. Kolik je nutně zapotřebí?
    Nutný není žádný cukr. 
2. Kolik nejvíc cukru můžu přidat, aby všechen prokvasil?
Čtyři kila by měla prokvasit. S hlubokoprokvášecími kvasinkami možná i víc.
3. Koli je optimální množství cukru, aby kvas nebyl tak choulostivý a přitom se příliš nezhoršila kvalita a aroma destilátu?
1,5 - 2 kila cukru na 100l považuji za optimální množství. Zkvasitelného sladkého ovocného roztoku je ve skutečnosti méně, neboť musíte odečíst pecky a sušinu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 236.138 (?), 30.6.2015 19:36

Přesně tak. PŠ

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 165.46 (?), 1.7.2015 2:22
Ano, přesně vystihnuto a napsáno. * Rafael.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika