Trubka ke chladiči



host - 48.254 (?) 
30.7.2019 22:49, zobrazeno: 2630x
Proč v knize domací výroba lihovin. mam psané že by trubka měla jít směrem dolu k chladiči pro získani co nejveciho aroma. A veškere konstrukce jsou smerem nahoru. Doma mam take nahoru trubku. Múžu ale ji otočit na šroubeních. A dat ji opačně. A tak me napadlo že bych 1D ji měl dolu k chladiči at vyždímu co nejvice aroma. A 2D ji dal naopak. Copak na to říkate?
Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
host - 19.119 (?), 1.8.2019 11:59

Proč v knize... No na to byste se musel zeptat autorů té publikace...

Podle mne je to úplně jedno, jaký směr příslušná trubka/přestupník má. Odzkoušejte si to a uvidíte. Pak se rozhodněte pro to, co vám bude více vyhovovat. Tož tak.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 236.138 (?), 21.8.2020 9:55

Samozřejmě, že to tak je. Už jsem někde psal, že nejdéle za 3 minuty je přestupník tak teplý, že na něm nikdo neudrží ruku, takže tam k žádné kondenzaci nemůže docházet. A parám je jedno jestli cestují do chladiče nahoru či dolů. PŠ

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 153.102 (?), 21.8.2020 7:38

zdravim, takze môj aparat po prerabke dostal prestupník priemer 50mm nerez aisi 316 o dlžke 2,5m stupa smerom hore pod uhlom 10 stupnov.Mam nový trubkový chladic.Musim povedat ze sa to zacalo správat inak pri prvom prepale mávam výslednu hodnotu okolo 45-50% pred druhým varenim musim doriediť na 30% alebo menej.Znacne mi stúpla liehovitost a pripisujem to refluxu v prestupníku výsledna chut je lepsia ako som mal pôvodne s medeneho prestupnika o dlzke meter.Menil som to kôli čistote kedze med som nevedel šetrne očistit.Nechal som sa inšpirovat pestovatelskými pálenicami.Rozhodne to stálo za to

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 84.74 (?), 28.1.2021 13:41

Ahojte, 

neviete niekto, aký má byť ten pomer trubky vedúcej do chladiča k objedmu kotla? Teda aj je napr. 150l kotol, aký priemer by trubka mala mať?

Ďakujem

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 44.165 (?), 20.9.2020 23:37

Tak to je pekna kravina, mám 2 knihy domáca výroba liehován od dvoch autorov a a ani v jednej nieje trubka k chladicu opacne.

Trubka s paráku k chladicu musí byt vzdy pod uhlom do kopca, a neprerušovaná!!!

Cize ziadne odkalovace, deflagmátory a iné kraviny.

A preco musí byť do kopca?

Dlzka trubky k chladicu by mala byt presne prepočítaná podla objemu kotla, velkosti a dlzky chladica atd.

A trubka sa dáva do kopca preto aby pribudliny ktoré majú nižžsí bod varenia skondenzovaly skôr a stiekli spat do kotla a nepresli na druhú stranu do destilátu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 32.135 (?), 27.1.2021 18:31

Prečo by to mala byt kravina.V paleniciach maju priestupnik ku chladiču rovno.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika