Trubka ke chladiči



host - 44.165 (?)
20.9.2020 23:37

Tak to je pekna kravina, mám 2 knihy domáca výroba liehován od dvoch autorov a a ani v jednej nieje trubka k chladicu opacne.

Trubka s paráku k chladicu musí byt vzdy pod uhlom do kopca, a neprerušovaná!!!

Cize ziadne odkalovace, deflagmátory a iné kraviny.

A preco musí byť do kopca?

Dlzka trubky k chladicu by mala byt presne prepočítaná podla objemu kotla, velkosti a dlzky chladica atd.

A trubka sa dáva do kopca preto aby pribudliny ktoré majú nižžsí bod varenia skondenzovaly skôr a stiekli spat do kotla a nepresli na druhú stranu do destilátu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
host - 48.254 (?), 30.7.2019 22:49, zobrazeno: 2619x
Proč v knize domací výroba lihovin. mam psané že by trubka měla jít směrem dolu k chladiči pro získani co nejveciho aroma. A veškere konstrukce jsou smerem nahoru. Doma mam take nahoru trubku. Múžu ale ji otočit na šroubeních. A dat ji opačně. A tak me napadlo že bych 1D ji měl dolu k chladiči at vyždímu co nejvice aroma. A 2D ji dal naopak. Copak na to říkate?
Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 19.119 (?), 1.8.2019 11:59

Proč v knize... No na to byste se musel zeptat autorů té publikace...

Podle mne je to úplně jedno, jaký směr příslušná trubka/přestupník má. Odzkoušejte si to a uvidíte. Pak se rozhodněte pro to, co vám bude více vyhovovat. Tož tak.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 236.138 (?), 21.8.2020 9:55

Samozřejmě, že to tak je. Už jsem někde psal, že nejdéle za 3 minuty je přestupník tak teplý, že na něm nikdo neudrží ruku, takže tam k žádné kondenzaci nemůže docházet. A parám je jedno jestli cestují do chladiče nahoru či dolů. PŠ

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 153.102 (?), 21.8.2020 7:38

zdravim, takze môj aparat po prerabke dostal prestupník priemer 50mm nerez aisi 316 o dlžke 2,5m stupa smerom hore pod uhlom 10 stupnov.Mam nový trubkový chladic.Musim povedat ze sa to zacalo správat inak pri prvom prepale mávam výslednu hodnotu okolo 45-50% pred druhým varenim musim doriediť na 30% alebo menej.Znacne mi stúpla liehovitost a pripisujem to refluxu v prestupníku výsledna chut je lepsia ako som mal pôvodne s medeneho prestupnika o dlzke meter.Menil som to kôli čistote kedze med som nevedel šetrne očistit.Nechal som sa inšpirovat pestovatelskými pálenicami.Rozhodne to stálo za to

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 84.74 (?), 28.1.2021 13:41

Ahojte, 

neviete niekto, aký má byť ten pomer trubky vedúcej do chladiča k objedmu kotla? Teda aj je napr. 150l kotol, aký priemer by trubka mala mať?

Ďakujem

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 44.165 (?), 20.9.2020 23:37

Tak to je pekna kravina, mám 2 knihy domáca výroba liehován od dvoch autorov a a ani v jednej nieje trubka k chladicu opacne.

Trubka s paráku k chladicu musí byt vzdy pod uhlom do kopca, a neprerušovaná!!!

Cize ziadne odkalovace, deflagmátory a iné kraviny.

A preco musí byť do kopca?

Dlzka trubky k chladicu by mala byt presne prepočítaná podla objemu kotla, velkosti a dlzky chladica atd.

A trubka sa dáva do kopca preto aby pribudliny ktoré majú nižžsí bod varenia skondenzovaly skôr a stiekli spat do kotla a nepresli na druhú stranu do destilátu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 32.135 (?), 27.1.2021 18:31

Prečo by to mala byt kravina.V paleniciach maju priestupnik ku chladiču rovno.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika