Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Slivovice - kvas

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.4.66 (?)
29.4.2007 16:24, počet návštěv: 372587
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím všechny příznivce pálení slivovice.

Vím ja se slivovice pálí, byl jsem u toho, ale neni mi jasná tato věc

Když se nasbírají švestky do bečky např 200l tak se to přikryje víkem a necha jen tak? a potom to klesne a dopplní se to? ohledne kvasu toho moc nevím najde se tu nekdo kdo by mi to popsal? nebo jeste vím že jsme kdysi nasbirali tak tretinu becky a nalil se tam cukr z vodou nebo tak... potřebuju proste vedet jak dlouho to asi kvasí, jak se to pozná když už je to na pálení, proč se tam přidává ten cukr a kolik.dik moc....

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.4.66 (?)
29.4.2007 17:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jo ted sem si tu precetl par temat a hned sem chytrejsi...

Pochopil jsem to správně, že když do kvasu nepřidám cukr tak bude kvalitnější slivovička? ale pry se to da taky pokazit.

Kolik se zhruba dává toho cukru kdyz mam např 200l becku, kolik je optimum a kolik toho tam mam dat chci jen co nejmin nejlepe vubec aby to bylo co nekjvalitnejsi...

Nevíte nekdo neco o tom jak vyrobit rum?To se dá lih a rumova trest nebo tak neco...kamos to ma ale nemel cisty lih tak to na zkousku dal do jabkovice...

cisty lih se dela z brambor ze pry,,,

Připojit reakci
      

Slivovice - kvas


vyslouzil (16355)
29.4.2007 21:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nejlepší by bylo přečíst si monografii o pálení ovocných kvasů.
Jen v krátkosti. Je důležité, aby ovoce začalo co nejrychleji kvasit pokud možno bez přístupu vzduchu, ale s možností odchodu oxidu uhličitého. Tedy použít zákvas (není bezpodmínečně nutné), švestky nebo alespoň jejich část rozmačkat. Jsou-liu sladké, cukr do kvasu je lepší nedávat. Přídavek cukru zvýší výtěžnost  (asi l,5 litru kořalky za 1 kg cukru), kvas se méně kazí, ale jakost pálenky se zhorší. Přídavek 1 kg na 100 litrů je snesitelný. Po 6 týdnech púři tgeplotě 15 - 20st bývá obvykle vykvašeno. Pokud má kvas 2 a méně % cukru, je zralý.
   Pokud vám chutná tuzemák, přesně se vám ho napodobiut asi nepodaří. Líh, rumová tresť, skořice a karamel, ale není to úplně ono.

Připojit reakci
         

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.166.20 (?)
29.4.2007 22:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Možná by bylo také dobré vyhledat téma "Destilační přístroj" VašekB
Připojit reakci
            

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.4.66 (?)
30.4.2007 17:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
ano, tema destilacni pristroj jsem precetl celé
Připojit reakci
               

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.4.66 (?)
30.4.2007 17:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jo taky jsem proto nedavat cukr. Letos to vypada na peknou urodu pokud to vcelky opiluji a nebude moc sucho. Tak o to že zvýším vyteznost ani tak nejde jde mi hlavne o kvalitu. Tak jaky zakvas je nejlepsi a jak se to dela? treba na www.schimansky.cz atd ty VIN 13 ty by se dali pouzit a jak se to micha? a da se tam jeste asi zivna sul.Jakto ze pridanim cukru se to mene kazi?to me zajima

Takze udelat zakvas zadny cukr a dam tam to vicko aby to bylo bez vzduchu nevim jak se tomu rika proste to prebublava pres vodu...a jak ten povlak zacne klesat hned palit.a nebo jsem cetl -dat do sklenice na zavarovani ze srubovacím vickem. jednou za dva dny otevrua pokud to "sytne" tak to jeste kvasi...to by slo ne.. a pak uz JEN vypalit.

k tomu rumu-kde sehnat tresť a jak vyrobit lih nebo se musi koupit?

Připojit reakci
                  

Slivovice - kvas


vyslouzil (16355)
30.4.2007 22:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zákvas se dává proto, aby se ovoce rychleji rozkvasilo. Speciální kvasinky na kvas mohou být dobré, ale pochybuji, že výrazně ovlivní kvalitu pálenky, i když reklama na kvasinky (pochopitelně) hovoří jinak. Kvasem se nemíchá, okysličoval by se, alkoholové kvašení je anaerobní.
  Cukr konzervuje kvas logicky proto, že po vykvašení obsahuje víc alkoholu- Živnou solí se asi nic nepokazí.
 Kvasit vzorek kvasu v zavařovačce je blbost. Ve velkém sudu kvasí ovoce lépe a rychleji, protože kvas se sám víc zahřívá.
   Kvasná probublávací zátka je jistě dobrá věc. ale v praxi, zejména u větších objemů stačí normální víko - ne hermeticky utažené. Odcházející CO2 brání přístupu vzduchu  dostatečně.

Připojit reakci
                     

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.166.20 (?)
30.4.2007 23:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Nebylo by lepší pro přehlednost zůstat u téma ,,Destilační přístroj" než zakládat nové téma?  VašekB
Připojit reakci
                        

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.84.175 (?)
6.9.2009 8:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Václave, slovo "téma" se dá skloňovat a proto se neboj na psat v druhém pádu "tématu". Ještě jsi o tom neslyšel?

Připojit reakci
                           

Slivovice - kvas


Maty (979) - xxx.xxx.97.44 (?)
6.9.2009 8:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A pro Tebe taky asi novinka - napsat, nikoli na psat....

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Domácí ořechovice10918.8.2018178721
Založení kvasu vinné révy818.8.2018345
Kotel na pálení destilátu117.8.2018119
Kvas z mirabelek1516.8.20186183
Kvas z jablek1516.8.20181163
Pálenka z mrkve2516.8.201825649
Hruškový kvas1415.8.20181190
Chci koupit automatickou pálenici poradí někdo zkušený? 115.8.2018123
Kde sehnat malou pálenici18615.8.2018324473
Kvasná ovocná sezóna 2018815.8.2018803
Pěstitelská pálenice v okolí Brna1514.8.20181562
Meruňkovice 2018 - vysoký výnos614.8.2018857
Meruňkový kvas314.8.2018480
Marhulový kvas nekvasí3013.8.201810124
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?248.8.20188945
Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?137.8.20181660
Dosladit medem37.8.2018382
destilační přístroj10297.8.20181340997
Je to Durancie? 26.8.2018434
Slazení ořechovky25.8.2018284
Dřinka - použití195.8.201825255
Destilační kolona 12.8.2018462
Prosím o rady - založení kvasu 1929.7.201819091
Plíseň na povrchu 223.7.2018884
Jablečný kvas2823.7.201841247
Becky na kvas1923.7.201821681
Jaký zavařovací hrnec na destilaci920.7.20182276
Špendlíky3120.7.201833642
Proč se přidává cukr do meruňkového maču?2416.7.201812305
Kvas z čerešní = ako na to1113.7.20182792
Izolace přestupní trubky310.7.2018506
Palenka z exotickeho ovoce56.7.201816512
Dřevo do destilátu353.7.201818807
Jak vyrobit kvas na vodku?2230.6.201838994
Malinovica626.6.2018895
Destilát z kukuřice2723.6.201871797
Marpelně kvas1422.6.20181794
Dubove barikové chipsy - výroba a spracovanie520.6.2018687
Kostkovica - Jadrnicka819.6.2018990
Jaký vybrat refraktometr?2819.6.201820801
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Výroba domácího vína - dotaz16.8.2018
Výroba domácího vína - dotaz13.8.2018
Výroba vína13.8.2018
Výroba vína13.8.2018
Výroba domácího vína - dotaz12.8.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů