Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Slivovice - kvas

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.4.66 (?)
29.4.2007 16:24, počet návštěv: 385505
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím všechny příznivce pálení slivovice.

Vím ja se slivovice pálí, byl jsem u toho, ale neni mi jasná tato věc

Když se nasbírají švestky do bečky např 200l tak se to přikryje víkem a necha jen tak? a potom to klesne a dopplní se to? ohledne kvasu toho moc nevím najde se tu nekdo kdo by mi to popsal? nebo jeste vím že jsme kdysi nasbirali tak tretinu becky a nalil se tam cukr z vodou nebo tak... potřebuju proste vedet jak dlouho to asi kvasí, jak se to pozná když už je to na pálení, proč se tam přidává ten cukr a kolik.dik moc....

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.4.66 (?)
29.4.2007 17:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jo ted sem si tu precetl par temat a hned sem chytrejsi...

Pochopil jsem to správně, že když do kvasu nepřidám cukr tak bude kvalitnější slivovička? ale pry se to da taky pokazit.

Kolik se zhruba dává toho cukru kdyz mam např 200l becku, kolik je optimum a kolik toho tam mam dat chci jen co nejmin nejlepe vubec aby to bylo co nekjvalitnejsi...

Nevíte nekdo neco o tom jak vyrobit rum?To se dá lih a rumova trest nebo tak neco...kamos to ma ale nemel cisty lih tak to na zkousku dal do jabkovice...

cisty lih se dela z brambor ze pry,,,

Připojit reakci
      

Slivovice - kvas


vyslouzil (16622)
29.4.2007 21:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nejlepší by bylo přečíst si monografii o pálení ovocných kvasů.
Jen v krátkosti. Je důležité, aby ovoce začalo co nejrychleji kvasit pokud možno bez přístupu vzduchu, ale s možností odchodu oxidu uhličitého. Tedy použít zákvas (není bezpodmínečně nutné), švestky nebo alespoň jejich část rozmačkat. Jsou-liu sladké, cukr do kvasu je lepší nedávat. Přídavek cukru zvýší výtěžnost  (asi l,5 litru kořalky za 1 kg cukru), kvas se méně kazí, ale jakost pálenky se zhorší. Přídavek 1 kg na 100 litrů je snesitelný. Po 6 týdnech púři tgeplotě 15 - 20st bývá obvykle vykvašeno. Pokud má kvas 2 a méně % cukru, je zralý.
   Pokud vám chutná tuzemák, přesně se vám ho napodobiut asi nepodaří. Líh, rumová tresť, skořice a karamel, ale není to úplně ono.

Připojit reakci
         

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.166.20 (?)
29.4.2007 22:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Možná by bylo také dobré vyhledat téma "Destilační přístroj" VašekB
Připojit reakci
            

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.4.66 (?)
30.4.2007 17:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
ano, tema destilacni pristroj jsem precetl celé
Připojit reakci
               

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.4.66 (?)
30.4.2007 17:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jo taky jsem proto nedavat cukr. Letos to vypada na peknou urodu pokud to vcelky opiluji a nebude moc sucho. Tak o to že zvýším vyteznost ani tak nejde jde mi hlavne o kvalitu. Tak jaky zakvas je nejlepsi a jak se to dela? treba na www.schimansky.cz atd ty VIN 13 ty by se dali pouzit a jak se to micha? a da se tam jeste asi zivna sul.Jakto ze pridanim cukru se to mene kazi?to me zajima

Takze udelat zakvas zadny cukr a dam tam to vicko aby to bylo bez vzduchu nevim jak se tomu rika proste to prebublava pres vodu...a jak ten povlak zacne klesat hned palit.a nebo jsem cetl -dat do sklenice na zavarovani ze srubovacím vickem. jednou za dva dny otevrua pokud to "sytne" tak to jeste kvasi...to by slo ne.. a pak uz JEN vypalit.

k tomu rumu-kde sehnat tresť a jak vyrobit lih nebo se musi koupit?

Připojit reakci
                  

Slivovice - kvas


vyslouzil (16622)
30.4.2007 22:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zákvas se dává proto, aby se ovoce rychleji rozkvasilo. Speciální kvasinky na kvas mohou být dobré, ale pochybuji, že výrazně ovlivní kvalitu pálenky, i když reklama na kvasinky (pochopitelně) hovoří jinak. Kvasem se nemíchá, okysličoval by se, alkoholové kvašení je anaerobní.
  Cukr konzervuje kvas logicky proto, že po vykvašení obsahuje víc alkoholu- Živnou solí se asi nic nepokazí.
 Kvasit vzorek kvasu v zavařovačce je blbost. Ve velkém sudu kvasí ovoce lépe a rychleji, protože kvas se sám víc zahřívá.
   Kvasná probublávací zátka je jistě dobrá věc. ale v praxi, zejména u větších objemů stačí normální víko - ne hermeticky utažené. Odcházející CO2 brání přístupu vzduchu  dostatečně.

Připojit reakci
                     

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.166.20 (?)
30.4.2007 23:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Nebylo by lepší pro přehlednost zůstat u téma ,,Destilační přístroj" než zakládat nové téma?  VašekB
Připojit reakci
                        

Slivovice - kvas


host - xxx.xxx.84.175 (?)
6.9.2009 8:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Václave, slovo "téma" se dá skloňovat a proto se neboj na psat v druhém pádu "tématu". Ještě jsi o tom neslyšel?

Připojit reakci
                           

Slivovice - kvas


Maty (979) - xxx.xxx.97.44 (?)
6.9.2009 8:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A pro Tebe taky asi novinka - napsat, nikoli na psat....

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Destilace - základní dotazy1018.10.20181256
Hruškovice1918.10.201819731
Jablkovy kvas meranie cukru917.10.2018489
Destilační přístroj - sestrojení5617.10.2018122837
Vady pálenky716.10.2018859
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?2916.10.201813967
Koupě automatické pálenice 6316.10.201810566
Jak legálně provozovat domácí pálenici?616.10.2018571
Hruškový kvas1716.10.20185264
Teplota a rýchlosť kvasenia1015.10.20181086
Biely povlak na slivkovom kvase 115.10.2018238
Kvašení jablečného moštu315.10.2018329
Deka se propadá, ale cukr ukazuje 7%714.10.20181019
Pálení z řepného cukru1513.10.20183759
Turbo kvasnice1313.10.20181111
Kolik cukru má být v kvasu při pálení3813.10.201863963
Ražná - ražovica1213.10.201834460
Škrábavost pálenky3312.10.201844799
Pálenka z dýně5612.10.201845484
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1011.10.2018894
Jablkovy kvas2611.10.20183370
Šípkovica ako ma to229.10.201832223
Nová pálenice - jaký kotel?528.10.201850752
Vápno do kvasu pred destiláciou - áno alebo nie?46.10.2018633
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek156.10.201811228
Ohřev kvasu olejem a teplota a bezpečnost - požár265.10.201820459
Průběh kvašení jablek 65.10.2018983
Kolko odobrat metylalkoholu553.10.201886998
Cukornatosť slivky83.10.2018802
Kde sehnat malou pálenici1891.10.2018339801
Kvas Oskeruše711.10.201869405
Methanol51.10.2018916
Paleni slivovice doma727.9.20181643
Poraďte jaké kvasinky2424.9.201811004
Kvas z jablek3623.9.20188109
Destilačná kolona vs Dvojstupňová destilácia122.9.2018826
Domácí pálenice1622.9.20183340
Teoretický výnos1419.9.20182697
Můj první kvas2119.9.20183824
Kdy pálit hruškový kvas217.9.20181762
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Domácí klobásy16.10.2018
Domácí klobásy15.10.2018
Dehtování14.10.2018
Jak uchovat hotový kvas11.10.2018
Jak uchovat hotový kvas10.10.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů